Šnekárium
Starší reakce
Starší reakce
Piskořky jsou většinou noční tvorové. A co se týče Cipangopaludin, mám jich více a fakt lezou i přes den.
Moje ve dne spí, leze v noci, takže přes den s ní mnoho legrace není (ostatně, není sama, některé piskořky jsou též noční týpci).
To není pravda, protože v porovnání s Nerittinami je pohyblivější.
Klidně by se mohl jmenovat Lenora pomalá - poddruh gaučová, protože se nejedná o zrovna akčního a snaživého živočicha.
Vypadá to, že zatím tahle bahenka český název nemá. Němci tomu neoficiálně říkají Tigerturmdeckelschnecke, což lze volně přeložit jako tygrovaný šnek věžovitého tvaru s víčkem
Ví někdo český název tohoto plže Cipangopaludina leucythoides? Nemohu česky najít.
Starší reakce
to je na tobě, zas tak malej není, takže tam určitě nebude už sám
takže si myslím, že i kdyby si ho vyndala, tak se stejně objeví další
takže je to čistě na tobě
Já bych ji nechal v akváriu,když se nebude překrmovat,tak se nepřemnoží.
Moc vám děkuji za reakci, myslíte, že jí mám v akváriu nechat, máte s ní nějaké zkušenosti?
Děkuji.
0 10.05.2016 19:48 Týna – Šneci
Ahoj, potřebovala bych poradit, v akváriu mám Neritinu Zebru, která jak jsem se dočetla se nedá rozmnožit ve sladkovodních akváriích, protože musí jít po proudu do slané(mořské) vody a dnes jsem v akváriu našla malinkého šnečka, zatím jsem ho dala stranou, dokud nezjistím co je to za druh. Pohybuje se docela rychle a je takový světle hnědí s černými skvrnkami, zkusím vám poslat fotku. Moc vás prosím o vaše rady co by to mohlo být za druh.
Děkuji
Starší reakce
někdo je tam prostě nechce
kdyby jo tak max Neritina zebra ta se nerozmnožuje.
Nač je vybírat, když to jsou pomocníci. Navíc na rostlině mohou být vajíčka. Takže člověk může obírat jak chce.
jop, to se mi přesně stalo tady s rostlinami od
www.AkvarijniRostliny.eu a to jsem si myslel že jsem je vybral z kořenů a listů ale to teda byl velkej omyl
Ať se dívám jak se dívám, tak nikde nic ale budu teda doufat!
S každou rostlinkou si nějakého pidivouska donesete, takže žádný strach šneci budou.
... šneka, u kterého cichlidář Ioan Tusinovschi, který ho v Bratislavě množí, uvádí název Cipangopaludina leucythoides. Pod tímto názvem není uveden v atlase (nicméné, pokud použiju Google, najdu pod tímto názvem zhruba to, co mám). Je v atlasu pod jiným názvem nebo v atlasu není, prosím?
Jedná se o živorodého šneka, orientovaného na řasy, který zřejmě bude do jisté míry i filtrátorem.
Starší reakce
Ježiši co já bych dal za okružáky či jiné šneky.
Když sem nasypal 20 okružáků do akva tak za 3 dny sem nenašel ani jednoho.
Jen Mřenky byly nějaké vypasenější.
DD A skoro se na mě smály a jakoby říkaly ještěěěěě.
Ahoj, buď za ně rád ! Dříve jsem jich měl taky mraky, hlavně na předním skle (kde se jako naschvál sdružovli
) ale postupně ubývali a ubývali, a teď jejich počet odhaduji tak na 10 v celém akva....zrovna včera jsem dva odlovil do menší nádobky, a doufám, že brzy nakladou vajíčka
Pokud jich máš hodně, tak nejenom, že Ti pomáhají udržovat stabilitu v nádži, ale můžeš je i jednou za čas využít jako živé krmení (pár jich rozmáčkneš) a i menší ryby jimi nepohrdnou.
Nechat si je a být za ně rád! Nebo vykrmit a darovat někomu kdo je chovatelem čtverzubců nebo mřenek, aby si pochutnali. Také si můžeš pořídit plže clea helena a on je zbaští sám.
0 17.12.2014 23:49 QNovobilsky – Už je jich hodně
Ahoj, asi v rostlinkách jsem si domů donesl malé šneky. Najednou jich mám celou karanténu
Chci se zeptat, co s nimi mohu udělat, abych je nezabil. Ve zverimexu je patrně nevezmou a do přírody...? Co s nimi?
Děkuji
Starší reakce
No my máme doma trochu chladněji hlavně v noci...určitě bych tam dal jen malinké šneky...Ampulárka je moc velká
no tak nic no tak ale okružáky určitě
Do 15ti litrů ampulárky nedávat. Je to na ně malé.
s těma stupněma nevím no.. ale když bude teplota tak na 20 stupních tak si kup určitě nějaké ampularie rozmnoží se ti jako nic
Nevím jaká je ideální teplota pro chov šneků... ale zajímalo by mě, jak docílíš toho aby jsi měl v akvárku 13°C. Jestli ho budeš mít v pokoji, tak se ti přece voda zahřeje na pokojovou teplotu (20°C a více), což si myslím že šnekům bude stačit. Pokud ovšem nechodíte doma v zimních bundách, rukavicích, s čepicí na hlavě a zabalený do peřin...
A dal bych si tam pro začátek nějaký okružáky - ty se chovaj víceméně sami
0 25.02.2009 13:49 Raider – Šnekárium
Ahojky prosím poraďte...Mám kouli 15litrů.Chci si to udělat pro šneky,ale nevím jestli můžu mít nízkou teplotu vody...Myslím tím tak 13C...Mohl bych to mít udělané?A jaké šneky si tam můžu dát?Dík moc všem
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1742x