Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Colline aux flamants roses

 

Prezentace » Danube » Colline aux flamants roses » Nápověda 

Hlavní fotka



Colline aux flamants roses

ZRUŠENO

Majitel: Danube   Kategorie: Rostlinné akvárium
Zapsáno: 4. 10. 2015   Aktualizace: 4. 12. 2015 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 555   Počet palců: 0
Založení: 4. 10. 2015   Stáří: 1 rok a 10 měsíců
Objem: 20 litrů   Čistý objem: 16 litrů
Velikost: mini akvária   Oblíbenost: 6 uživatelů
Fotek a videí: 22+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 31. 08. 2017

Rozměry: 35 cm x 20 cm x 28 cm

Popis: Po návrate z ročného študijného pobytu v zahraničí som sa rozhodol oživiť svoje nanoakvárko a zamerať sa na pestovanie kryptokorýn 'Flamingo', ktoré ma fascinujú, ale doteraz som ich obdivoval len na fotografiách. Dúfam, že sa mi podarí vytvoriť pre ne čo najlepšie podmienky. Už sa na ne veľmi teším :)

Biotop: Volám ho "vyšľachtená Ázia", keďže kryptokorynu 'Flamingo' nenájdeme v prírode, ale jej predkovia pochádzajú z juhovýchodnej Ázie. Dopĺňať ju budú ďalšie ázijské rastlinky - Bucephalandra a machorasty Taxiphyllum 'Flame moss' a Monosolenium tenerum.

CO2: DENNERLE BIO Starter CO2 set.

Dekorace: Koreň, kameň.

Dno: Jemný čierny piesok Flexiobklady.

Filtrace: Elite Mini.

Hnojení: JBL ílové guličky, železo Easy-Life Ferro.

Osvětlení: Žiarivka Osram 11 W Cool Daylight.

Stojan: Uložené na troch vrstvách kapa dosky (3x5 mm) na pracovnom stole.

Voda: Vodovodná, Praha.

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(21)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Složka
Príprava

(7)
Složka
Rastlinky

(3)
Složka
Vývoj

(6)
Složka
Živočíchy

(5)
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
03.12.2015
-
-
23.11.2015
Carbon rili krevetky
Carbon rili krevetky
23.11.2015
Carbon rili krevetky
Carbon rili krevetky
23.11.2015
Carbon rili krevetky
Carbon rili krevetky
19.11.2015
Carbon rili krevetky
Carbon rili krevetky
19.11.2015
Carbon rili krevetky
Carbon rili krevetky
10.11.2015
Deň dvadsiaty deviaty
Deň dvadsiaty deviaty
01.11.2015
Deň dvadsiaty
Deň dvadsiaty
NahoruDeníček
3
12.2015
Náhled
Výmena vody - pre krevetky úžasný stimul, sú hyperaktívne a neúnavne plávajú :-) Neritina čistí celé dni len jednu stenu, tak som ostatné musel očistiť ja :-| Tá, ktorú som mal predtým, bola nejaká akčnejšia a jazdila si neustále po celom akvárku. No ale každý má špecifickú osobnosť :) Monosolenium začalo hrozne chradnúť, asi pôjde von kompletne. Flame moss sa krásne ťahá aj naďalej do výšky a flamingo je prekrásne, neprestáva ma udivovať tým, akou rýchlosťou rastie a zahusťuje sa. Nečakal som to vôbec a radšej idem zaklopať na drevo, aby som to nezariekol ;-) Robí mi radosť :-)
23
11.2015
Náhled
Krevetky krásne vyčistili koreň, teraz sa pustili do machu. Neritina mi robila starosti, lebo od piatka rána bola prisatá na jednom mieste, len občas vystrčila oči. Ale dnes ráno som ju konečne našiel na inom mieste, tak snáď sa už trošku rozhýbe.
19
11.2015
Náhled
Vymenená fľaša Bio CO2 a údržba machu - odstránil som časť monosolenia na ľavej strane koreňa, lebo sa neuchytilo a začala ho napádať nejaká pleseň. Vytvorilo sa mi tak miesto pre ďalší druh machu, asi tam príde Spiky moss.

Dnes som si konečne priniesol vysnívaných živočíšnych obyvateľov - osem čierno-modro-priesvitných fešákov Carbon rili a krásneho čierneho zubovca pacifického. Dúfam, že sa im u mňa bude páčiť. Zatiaľ veselo skúmajú nové prostredie :-)
13
11.2015
Prvý mesiac máme za sebou. Zakúpená nová fľaša Bio CO2 (zatiaľ ešte nemením, stará stále bublinkuje) a železo pre Flamingo. Prvýkrát pohnojené.
10
11.2015
Dvadsiaty deviaty deň. Dnes prebehla údržba. Flame moss rastie hrozne rýchlo, mám z neho radosť potlesk Začínam premýšľať nad živočíšnymi obyvateľmi akvária – v nedeľu sa chystám znova na akvaristickú burzu na Pankrác, kde si chcem kúpiť slimáka Neritina pulligera, ktorého som mal už v predchádzajúcom akváriu a veľmi mi prirástol k srdcu. Toho starého som ale podaroval, tak budem potrebovať nového. A možno pribudnú aj krevetky, moje obľúbené sú Carbon rili, tak, ak ich budú mať, budem silno zvažovať.

Mám ale veľkú dilemu, či radšej uprednostniť krevetky, alebo rybičky. Som totiž vášnivý obdivovateľ bojovníc, mal som už albimarginátky i editky a tentoraz majú v mojej obľúbenej akvaristike smaragdiny. Vždy, keď sa pri nich zastavím, som nimi zhypnotizovaný a stojím pri nich celé minúty. Viem, že moje akvárium je pre ne dosť malé, jednému kusu by asi nevadilo, ale tak skôr by som zvažoval už párik. Hovorím si, že toho priestoru u mňa budú mať málo, ale keď v tej akvaristike ich je v podobne veľkom akvárku už niekoľko mesiacov možno desať... Hrozne to zvádza :-( Bude to ťažké rozhodnutie. A teda buď smaragdinu, alebo krevetky, lebo dravé bojovnice by asi krevetkám nedovolili dlho si požiť.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Danube Re
21.11.15 10:47
Ďakujem :-)
Danube Re
11.11.15 16:04
S rastlinkou držím palce, snáď sa uchytí ;-) Viem, že ani ja ešte nemám vyhraté, Flamingo je trošku zákerné tým, že dlhé mesiace akoby hibernovalo a až potom zvykne púšťať odnože s novou generáciou. Takže zatiaľ sa to moje krásne rozvíja a rastie, ale až o pár mesiacov sa uvidí, či sa mu bude chcieť rozmnožovať. Aspoň tak to tvrdia v referenciách, ktoré som študoval na internete, keď som sa pripravoval na zakúpenie tejto rastlinky. Som zvedavý :-)
Danube Re
11.11.15 15:57
Ďakujem pekne za názor, už som skoro na 100 % priklonený variantu, že zvolím len tie krevetky :-) Ja to tiež tak beriem, že pre divoké betty by to nebolo najšťastnejšie riešenie, mňa len bolí srdce, keď ich vidím v akvaristike v tom dvadsaťlitrovom akvárku v takej početnej skupine a nikto ich už mesiace nechce. Verím, že by boli u mňa spokojnejšie, ale aj tak by to nebol ideál hmm A trošku sa obávam, že samička by bola v takej malej litráži šikanovaná samčekom, hoci Betta smaragdina nie je až taká agresívna ako splendens a znášajú sa v jednej nádrži aj viacerí samčekovia. Škoda, že si nemôžem dovoliť z priestorových dôvodov založiť väčšie akvárium :-(
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/23725