Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Wrk 300l spol. + Terčovci

 

Prezentace » RiMr » Wrk 300l spol. + Terčovci » Nápověda 

Hlavní fotka



Wrk 300l spol. + Terčovci

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: RiMr   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 18. 7. 2014   Aktualizace: 9. 10. 2015 Nové fotografie 
Počet návštěv: 321   Počet palců: 0
Založení: 1. 9. 2013   Stáří: 10 let a 8 měsíců
Objem: 300 litrů   Čistý objem: 225 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 44+3   Komentářů: 4
*     *     *     *


Rozměry: 120 cm x 50 cm x 50 cm

Popis: Akvárium které jsem založil v práci pro obecnou potěchu kolegů a moji práci :)
Prioritní jsou Terčovci, kteří víceméně v pohodě snášejí i ostatní čeládku kterou jsem akvárium rozbíhal před nasazením Terčovců (ti jsou zde cca půl roku) a které jsem některé vzal na milost a neagresivní ryby a ryby které s Terči dokáží vyžít jsem ponechal. Jde o Neonky červené a obecné, Razbory klínoskvrnné, ANcistrusy, jednoho Perleťáka a tři sumečky sklovité, kteří jsou zde už od začátku a prosperují bez problémů. K tomu malá cichlidka která mi tam zbyla a asi ještě něco. Případné úhyny malých ryb nenahrazuji například Neonkový Moribundus mi zdecimoval hejno na třetinu, Terčovci to doplňují svým růstem - dělám jim místo. Pro Terče není toto osazení ideální, ale tak jsem to zkrátka založil, kolegům se to tak líbí a tak to udržuju. Terčovců jsou tam teď tři "generace"v budoucnu tam zůstanou jen 4 kusy, ostatní až vyrostou (a že ti malí rostou jako z vody) půjdou do mojí domácí velké nádrže, kterou plánuji založit pro Terče a Skaláry vysoké.

CO2: Bublal jsem z kvasnic, ale vyprdnul jsem se na too. Časem možná přidám bombu.

Dekorace: Samodomo.

Filtrace: Rohový biofiltr cca 12 litrů, dvě čerpadla (jedno hlavně jako záloha) a jedno malé čerpadýlko jako vzduchovač.

Hnojení: Používal jsem PMD, ale zdá se mi, že to dominantním Barklejám dlouholistým vůbec nevoní. Tak jsem přestal a uvidím co dál.

Chemie: Torben.

Krmení: Mražené - různé dobroty pro Terčovce přímo od chovatele Terčovců od kterého beru ryby. I ostatní ryby taak přicházejí ke žrádlu které bych jim jinak nedával :) a zdá se mi, že se jim docela daří. Třeba nikdy jsem neměl tak velké a dobře vypadající Razbory. Dále dávám jako ranní krmení namočené suché od Sery, Tetry a Hikari. Přijímají ochotně co jim dám, nedělají cavyky.

Osvětlení: Kombinace zářivek a sestavy LED.
LEDky zapínáme osobně cca od 9h do 18h, zářivky spínají hodiny cca od 10h do 19h. O víkendu je tu klid, žádné žrádlo a svítí jen zářivky.

Stojan: Kovová skříň s vnitřním zpevněním.

Topení: 100W. Teplotu udržuji 29-32st C.

Údržba: Když se zadaří (a zadaří se skoro vždy), tak jednou denně odsávám dno (je tam těch ryb hodně a je to nutnost) a s tím tedy měním každý den 30 - 50 litrů vody. Jednou, někdy 2x týdně měním půlku nádrže. Někdo v práci chodí na cigáro, někdo holt čistí akvárium... :)

Voda: Držet Ph pod 7 se mi moc nedaří, zkoušel jsem kyselit vodu a rybám to vyloženě vadilo i když hodnoty byly "tabulkově" lepší než teď. Teď už několik měsíců nedávám nic kromě TOrbenu. Ph je vyšší (voda z Prahy má Ph 7,4, v akváriu se to točí kolem 7,2 - 7,6 - zdá se mi, že Torben Ph zvyšuje...), ale Terčovci nemají pozorovatelné problémy.

Poznámka: Žádná věda - nebudu se rozepisovat o každé rybě zvlášť, spíš jsem si chtěl dát do profilu aspoň nějaké akvárium a pár fotek, když tu nemám žádné ze svých akvárií :)

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(43)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Složka
300l práce-únor 2015

(21)
Složka
300l WRK

(8)
Složka
300l-práce-říjen2015

(14)
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
09.10.2015
-
-
09.10.2015
-
-
09.10.2015
-
-
09.10.2015
-
-
09.10.2015
-
-
09.10.2015
-
-
09.10.2015
-
-
09.10.2015
-
-
Videa
NahoruDeníček
2
3.2015
Tak po nějakém čase zase nějaké to aktuální info a souhrn...
Parmičky černopruhé k mému obrovskému překvapení opravdu během několika týdnů KOMPLETNĚ zlikvidovaly už opravdu silné povlaky černé řasy na kamenech a řasa je prostě pryč a to tak, že zcela! Určitě s tím souvisí i znovu zavedené střídmé bublání CO2, ale parmičky na tom mají zásluhu asi větší. Několikrát jsem je pozoroval, jak vztekle trhají řasu (nešlo o žraní, ale prostě o vytrhávání celých trsů, které pak zachytil filtr) jedna vedle druhé, jak kombajny na poli. Z Parmiček se staly krásné a chytré ryby (když ráno přijdu, vítají mě Terčovci a... Parmičky), ale bohužel pro ně nemám tolik místa, tak kdyby někdo chtěl 3-4 odrostlé Parmičky černopruhé, OPRAVDU žeroucí (nebo spíš likvidující) černou řasu, stačí říct (Praha).
Jedna Barclea mi uhynula, druhá se začala zase trochu vetit. Obnovil jsem dávkování Torbenu, přidávám hnojivo Tetra Plantamin.
Terčovci rostou, žádný úhyn, jen jeden je na tom fakt špatně, protože je podle mého názoru skoro slepý a než se nažere, tak mu to pětkrát někdo sebere od tlamy. Je na tom bídně, ale vitální stále je, tak ho nechávám žít. Ale abych ho krmil někde speciálně bokem, na to nemám čas ani možnosti (je to akva v práci). Když jsem kupoval opravdu malé Red Marlboro Terčovce, byl jsem ubezpečen, že do této velikosti jich dožije tak třetina. Až na jednoho, který měl nějaké poruchy s příijmem potravy, dožili všichni a půlka jich půjde do mého domácího akvária k vysokým Skalárám.
Trochu mě štve, že Red Marlboro sice postupně tmavnou, ale pořád jsou spíš medově žlutí. Sice jsou krásní, ale mohli by trochu víc zčervenat.. Kdyby měl někdo nějaký tip, uvítám to.
Na začátku roku jsem po roce vyčistil biofiltr, jinak běžná údržba. Jednou denně večer trochu Torbenu, dvakrát týdně odsávání dna spojená s výměnou 10-20% vody a doplnění hnojiva a čištění malých filtrů u CO2 difuzoru. Jinak s tím nedělám nic. Sem tam nějaké to protrhání, vrácení dna tam kde ho chci já (a ne Terčovci). Terčovci jsou drzí, až ochočení. Žerou ochotně z ruky, nechají se pohladit, někdy jsou při nějaké té zahradničině až otravní. Jo - Sumečci sklovití stále žijí všichni tři, ale jsou vidět jen občas, pobývají v zadní části akvária za kořenem, mimo ruch v přední části (proto tam to "zákulisí" taky je). Ale pokaždé když je vidím, tak si vzpomenu na rychlé soudy některých superodborníků, jak prý v akváriu s Terčovci bude do týdne po nich. To bylo nějak před rokem a půl...
Přidal jsem nějaké nové fotky a videa.
A tož tak.
1
10.2014
Červené Barcley začaly už před časem mohutně hynout. Před cca měsícem jsem změřil Ph a DKh a vyšel mi podle Tillmana obsah Co2 někde kolem 3mg/l. Což je bída. Takže jsem začal zase bublat z kvasnic (dvě 2l flašky, násadou posunuté o týden, aby si vzájemně vykrývaly nepravidelnosti v produkci CO2). Po cca dvou týdnech jsem už naměřil kolem 15mg/l. Jedna Barclea se zvetila prakticky okamžitě a vyhnala krásné zdravé listy, ta druhá se moc nevetila, ale usoudil jsem, že je na vině málo světla, takže jsem brutálně protrhal jungli. Celé akvárium se prosvětlilo a myslím, že to bude OK.
Rybám je to šumák, ty myslí jen na další krmení. Vidím na ně od počítače (akvárium mám v práci s mnoha kolega). Jen se zvednu od počítače, ryby vystřelí a trdlují v rohu kavária a "somrají" :) Jsou vycvičení jak malí pejsci :) ale jen Terčovci, ostatní havěť je na to moc blbá :)
Brzy dojde k dělení hejna. Ryby rostou jak z vody. Dva velcí tyrkysáci už začínají být "macatí". Ze tří pruhovaných je úplně OK jen jeden. Ostatní dva mají problém s očima. Jeden je jakž takž v pohodě, žere, nebojí se porvat o žvanec, ale ten jeden vidí už fakt blbě, dělá mu problém ulovit včas něco ve velké konkurenci. Ale nechávám ho žít a v kolektivu, sice zhubl a už z něho asi nikdy nic pořádného nebude, ale snaží se, pere se, neschovává se. dám mu šanci :) Tahat někam do separace ho nechci.
Z osmi malinkých Red Marlboro žlutá palice jeden pošel - byl nějaký cimprlich už od začátku, vůbec nežral, říkali jsme mu Gándí... Tam to nemohlo jinak dopadnout, Ostatní jsou ale klasická malá agresivní sebranka, hejno piraní. Mají velké rozdíly ve vzrůstu, ale žádný z nich není nějak ušláplý. Žerou všichni, hodně, furt a všechno :) Už začínají hezky oranžovět.
Ale do konce roku plánuju založit doma nové akvárium kam půjde šest kousků ze stávající osádky.

Co mě začíná pěkně s*át je rozrůstající se černá štětičková řasa. Pokrývá šutry v hustém koberci, zkusím na ni ten tekutý sajrajt, teď si nemůžu vzpomenout na jméno. NA konci roku začnu bublat z bomby, tak uvidím, jestli se to zlepší.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

laKatos Re
30.3.16 12:33
Prosím tě co to tam máš za pozadí?
afc1886 Re
18.12.14 16:46
pěkné potlesk
secrof74 Re
19.7.14 21:43
Moc pěkné. Krásně sladěné bary, zdravé rostlinky - no asi je hodně na co koukat... potlesk palec potlesk
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/21131