Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mohou být krevetky spolu s ***?

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Mohou být krevetky spolu s ***?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jifi Re: zervan
Zajímavý postřeh.
Já jsem měl ve 112litrovém akvárku dania perlová (hejno 25 ks) a malé krevetky (žluté). Napřed asi 2 měsíce byl klid, krevetky občas plavaly daniím kolem tlamky a někdy krevetka nožkama šimrala danio, jak nad ním plavala. Pravda je, že krevetky plavaly jen občas a moc přírůstků jsem neměl. Pak se něco změnilo a občas jsem viděl na dně ležet mrtvou krevetku (dospělou). Nevěděl jsem, co se jí stalo až do doby, než jsem uviděl, jak se dvě dania přetahovala o dospělou krevetku. Tlamy mají tak malé, že ji nemohly spolknout, ale pocuchaná byla pořádně. Tak jsem dania věnoval známému (už mu hejno ubývalo) a pořídil jsem k malým krevetkám japonské krevetky. Dneska krevetky v pohodě plavou všude a neschovávají se.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zervan Re: Tojsouvěci
Pridám jeden postreh: Kedysi som tu písal tom, ako mi Tetry čierne okamžite likvidovali Red cherry (dospelé). Tak som opatrne skúsil zopár japonských krevetiek - tetry ich najskôr naháňali, stále nedali pokoj, ale keď z toho akosi nič nebolo, postupne o ne strácali záujem. Dokúpil som teda viaceré a po čase sa "skamarátili" - krevetky môžu pokojne kľučkovať medzi tetrami a tie na ne kašlú. A tak som asi pred 2 mesiacmi skúsil dať 2 pokusné Red cherry do akvária, dokonca ani nie dospelé. Sú tam dodnes, Tetry si zvykli na väčšie krevetky a kašlú už aj na tie malé, ktoré prv lovili.

Tým nevravím, že ich odporúčam mať spolu, ale aspoň pre mňa to bolo zaujímavé zistenie. V pomocnom akváriu "rozplávačka" mám ešte posledných cca 100 ancíkov a s nimi kopu Red cherry. Keď ancíkov odveziem čoskoro do predaja, to akvárko asi odstavím a vzíde otázka, čo s krevetkami, preto som skúšal, či by bol reálny ich presun do hlavného akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Tojsouvěci Re: Jifi
Souhlas.Jen pro názornost.Měl jsem doma malé disky s malými Caridinami japonicami,vše v pohodě,až do dospělosti,po přidání padesáti poloodrostlých Caridin (měkkých po svleku) byl masakr,takovou agresivitu při příjmu potravy jsem do té doby u disků nezažil,terčovci zlikvidovali nové krevety během okamžiku a dospělců si dál nevšímali.Udělal jsem test v rybičkárně,diskům jsem dal cherryny (cca 100ks,pro 10 ryb),měkké sežrali a tvrdé požvýkali a vyplivli,tím pro ně skončil zájem o krevetky a za pár měsíců byly na plošných filtrech tisíce krevetek ( hamburské filtry z hrubého Bioakvacitu).
I drobné druhy ryb zlikvidují čerstvě vylíhlé krevetky,většinou ve sloupci,ale jak uváděli kolegové,při vytvoření vhodných úkrytů většinou v podrostu je možná úspěšná reprodukce.Tisíce krevetek odchovaných ve společenských i odchovných akváriích jsem rozdal,jde jen o to vytvořit vhodné podmínky ve složení a osazení nádrže (jsou druhy ryb,které zlikvidují i velké krevety,jako součást přirozeného potravního řetězce).Drobní gavůnci jsou schopni rozcupovat dospělou uhynulou Crystalku a obráceně,přerostlého Ancistruse po úhynu, krevetky odstraní beze zbytku.
ahoj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jifi Re: ivaha
Pokud si půjdou zaplavat, tak je molyny nejspíš sežerou. Ty jsou věčně nenažrané a tlamu mají dost velkou. A i když molyna krevetku nesežere, dost ji pocuchá a ta už to nerozchodí a uhyne. Pak přežijí dlouhodobě jen ty krevetky, které budou zalezlé a nebudou plavat ve volném prostoru.
Pokud jsou krevetky v akvárku bez ryb, je to o něčem jiném.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - ivaha Re: Jifi
Pokud budou mít dostatek toho mechu, aby se mladý měly kam schovat, bude jich přežívat dost na to, aby průběžně přibývaly.
A vpodstatě nemají problém ani s tím, že by byly věčně zalezlé, to opravdu nemůžu potvrdit.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Jifi Re: BlackFish
Pokud používáš krevetky jako živé krmivo, tak ano.
Jinak by mohly přežít, ale v dost velkém akvárku s dost hustým porostem drobnolistých rostlin/mechů, ale i tak by těch krevetek moc v nádrži asi neplavalo, spíš by byly zalezlé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BlackFish
Mám podobný dotaz můžou byt cherry s blackmolly

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: odikcz
Ať už jde o modrou, obecnou, nebo černou neonku, nehledě na ostatní tetry, tak každá si ráda zobne do krevetky. Mám obecné a červené a dospělé krevetky si nevšímají, ale na malou dorobotinu si klidně troufnou a to počítej i u těch modrých. Malé krevetky jim prostě zpestřovat jídelníček budou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - odikcz
Někdo zkušenost s modrejma neonkama? Sice je malá, takže sežrat by ji neměla, ale to neznamená, že na ně nemohou útočit a zranit je (případně mladý) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - snehulda007 Re: julas
Ancík s krevetkama naprosto v pohodě. Ancík není lovec. ano Dříve jsem je měl spolu a krevetky jsem rozdával na všechny strany jak se množily.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - julas – Red cherry a krunýřovec sp.
Mohou být spolu krevetky Red cherry a krunýřovec sp. Ony spolu již jsou, ale nějak tam nevidím, že by se mi ty krevetky množili, tedy spíš otázka, nežerou krunýřovci malé krevetky?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - lojzalojzovic Re: krevetka
bylo to už níže, black moly jsou dost velké aby se jim kreveta vlezla do tlamy a pokud se jim tam vleze tak tam asi skončí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krevetka – krevetky + black molly
Ahoj, chci se zeptat, má někdo zkušenosti se soužitím black moll a krevetek red cherry? Měla bych je ve 150l akvárku, paví očka (s nimi jsou v pohodě) a přidala bych black molly.. tak předem děkuji za reakce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: mko
Tetry čierne mi Red Cherry lovili aj dospelé, ale japonským dávajú pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - lojzalojzovic Re: Pepan
já bych to viděl na kratší pobyt, můj první pokus trval cca 30vteřin ne
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pepan Re: mko
mko napsal: ahoj, môžu byť spolu krevety a tieto ryby? Ide mi hlavne o tieto 3 druhy: botia macrantha, mrenka siamská a tetra čierna. Ostatné ryby už som s krevetami mal a bez problémov: / gubky, gurama perleťová, mremka dúhová, plata, pancierničkovia/ Botie mi žerú slimákov, tak sa bojím, že by si pochutili aj na krevetkách a zase tetry čierne sú pomerne dravé, kŕmim ich občas malými cvrčkami a tie zožerú bez problémov.
Asi tak 5 minut jo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mko – botia+tetra
ahoj, môžu byť spolu krevety a tieto ryby? Ide mi hlavne o tieto 3 druhy: botia macrantha, mrenka siamská a tetra čierna. Ostatné ryby už som s krevetami mal a bez problémov: / gubky, gurama perleťová, mremka dúhová, plata, pancierničkovia/ Botie mi žerú slimákov, tak sa bojím, že by si pochutili aj na krevetkách a zase tetry čierne sú pomerne dravé, kŕmim ich občas malými cvrčkami a tie zožerú bez problémov.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 7  - Chem Re: sisa
Zdravá paví očka krevety nenapadají (pokud nejde o Macrobrachia). Jikry spořádají krevety bez problémů (není pravidlem - jak kdy a jak kde, ale do holé třecí nádrže bych krevety před rozplaváním plůdku nedával).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: sisa
1. Nie
2. Nie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sisa – krevetky a mladé rybky
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli mi krevetky neublíží právě narozeným pavím očkům. A můžou krevetky ublížit nějak i jikrám? (pro zajímavost), moc děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik
Diky moc :) mam tam ted galaxky a hooodne malych krevetek tak proto se ptam :) ale chci dat galaxky do velkeho akvarka a dat tam cca 20ks bornejek tak proto se ptam jsou to male rybky tak jsem cekal ze krevetky budou mit klid :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - KulisekRe: volvik
S galaxkama pozor, můžou být ale nebudou se tolik množit. Galaxky si rádi zubnou mladý krevetky. S bornejkama můžou být v pohodě, o nich jsem ještě neslyšel, že by si zobli krevety.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lubaan Re: volvik
To víš, že s nima můžou bejt.
Kdyby nemohly bejt s těmahle rybama, tak to už potom s žádnejma :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volvik
chci se zeptat muzou byt krevetky s galaxkama??? nebo s Razborkou bornejskou???

Diky za odpovedi ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - radimRe: Spiike
oni ti ty krevety (mladé prcky) budou zobkat i ve stovce, nebo se o to budou hlavně snažit...
ale pokud je to taková jungle, jak píšeš, tak by se tam mohlo dařit všem...jen ten přírustek mladých nebude nijak závratný :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spiike Re: Turbínka
Tohle není pro mě :-D
Ale přítelkyně otec o něm přemýšlí do své 100l nádrže :-D
Jenže mu v ní zbylo hromada kytek miliony šneků a pár krevetek :-D
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Turbínka Re: Spiike
Ty si rozhodně do těch 20 l čtverzubce nepořizuj, snědl by šneky, vylovil krevety a následně pošel. Na plže si pořiď plže clea helena ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Spiike
Lidi jak je to s krevetkama a čtverzubcem trpasličím???
Někde sem četl že je super na šneky v krevetárku.
Ale přeci jen je to dravec, tak aby nenapadal i krevetky. :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: malyLibor
Dá sa povedať, že otec sa špecializoval práve na Tetrazony (i "machové"), choval ich vo veľkom a zásoboval predajne v okolí. Bolo to však v časoch, kedy sa o chove krevetiek ešte nechyrovalo ;-) Ale to nie je podstatné - len tvrdím, že keď by človek moc chcel, dokáže vytvoriť akvárium, v ktorom budú dva takmer izolované svety - krevetky v nepreniknuteľných húštinách a dravé rybky nad tým (samozrejme nie ozruty schopné bagrovať všetko). V takej 500vke by sa kľudne mohli i premnožiť. Nevravím, že je to zrovna bežné (alebo odporúčania hodné) a že som sa s takým akváriom stretol, ale keď mi niekto bude tvrdiť, že sa s tým stretol, nedovolím si to bohorovne vyhlasovať za rozprávku. Trochu pokory nikomu nezaškodí. Len toľko.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: zervan
Choval jsi je někdy? Myslím parmičky čtyřpruhé? Hejnko 6ti sumatranek ti spolehlivě vyžere všechny krevety ve 300 litrovém akváriu :-) Spolehlivě, do jedné :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 6  - PaDa Re: zervan
Mezi pár krevetkama zalezlejma v neproniknutelné houštině a akvárkem s krevetkama přemnoženejma já teda vidím určitý zásadní rozdíl ;-)
Měl jsem hejno dvaceti těchto parmiček, žravější rotu abys pohledal. Fakt nevěřím ani trošku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: PaDa
Robíte si všetci srandu, ale nikto sme to akvárko nevideli. Viem si predstaviť akvárium, kde by bol napr. súvislý hustý porast Micranthemum, do neho Tetrazony liezť nebudú a krevetky by sa tam mohli premnožiť, nie? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - PaDa Re: honza259
někdo dokonce chová krevetky i s parmičkama 4pruhýma a ještě to aq. má přemnožené krevetkama a chce se jich zbavit
tak tomu fakt nevěřím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honza259Re: Turbínka
nebojte mam krevetky ve vlastním aq. 60L a někdo dokonce chová krevetky i s parmičkama 4pruhýma a ještě to aq. má přemnožené krevetkama a chce se jich zbavit :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: honza259
V klidu mohou být spolu. Pancéřníčci jsou méďové :-)
Edit: Ale u tvojí nádrže bych se bála těch parmiček čtyřpruhých hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honza259 – Krevetky
Ahoj mám takový dotaz, jestli můžou být spolu krevetky a panceřníčci zelení, jestli mi nesní nalé krevetky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan Re: Turbínka
A ešte sa do toho motáme so slovenčinou, kde je "prísavníkom" aj ancík, aj otík (jeden je obyčajný - tomu česky hovoriaci moc nerozumejú, čo som postrehol a druhý je jednopruhý), thajská je prísavka.

Ancíkovia sú naozaj v pohode aj s mladými čerstvo vyliahnutými krevetkami, nanajvýš im hrozí nechcené privalenie, ale inak mu krevetky niekedy drzo aj po chrbte lozia :-) Ale i tak sa prihováram skôr za otíkov, tí aspoň nemajú tendenciu stále sa množiť :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: romcx75
Je to slangový názov pre
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romcx75 Re: romant
to je co otík :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: romcx75
Přidej spíš otíky. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romcx75 Re: Turbínka
Dík přidám spíš ancíka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: romcx75
Jestli přísavkou myslíš toho ancistruse, pak ano. Pokud myslíš přísavku thajskou tak ne - 72 l je pro ni málo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romcx75 Re: Turbínka
no právě protože tam už krevetky mám tak se ptám jestli je možné k nim přidat přísavku hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: romcx75
Proč se ptáš, když už tam ancíka s krevetkama máš? Ale i tak, soužití těchto druhů tvorů je relativně ok, pokud má ancistrus prostor, což v 72 l má :-) Krevety se mu naučí uhýbat a je vymalováno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romcx75 – přísavka
Nevím jestli to tady bylo už někdy diskutováno, předpokládám, že ano - je možné chovat přísavku s krevetkama? Mám 72ku akva a kromě 1 ancika a 15 krevetek tam nic není a ani žádné jiné ryby neplánuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KatkaPtacatko Re: Turbínka
Já už něco zjišťovala v pondělí, až tam pojedu, to s ním zkusím probrat. U neonek jsem to špatně napsala, nevím přesný počet, ale moc jich tam nebývalo a taťka mi řekl, že mu i nějaké umřeli.
Uvidím, co se mi podaří s dědou domluvit. Jak moc bude stát o pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: KatkaPtacatko
Tak hezky dědu (a sebe) nasměruj na tyhle odkazy:
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…

Závojnatky nemaj v takové louži co dělat, 2 neonky je dost blbej počet pro hejnovou rybu a i na ty ancíky je to tak nějak na hraně. Žádné krevety nepřidávej, žádné další ryby, hezky poladit osádku tohodle ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KatkaPtacatko – Hodí se tam krevetky?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se bude dařit krevetkám red cherry v akváriu cca 60x40x40 (má ho děda, rozměry jsou zatím pouze odhadem).
Má tam pár neonek, 2 ancistruse a 2 černé závojnatky.
Kytky tam nemá, protože mu je rybky likvidují.
Začínám se učit o akvaristice a chtěla bych dědovi pomoct.
Fotky zatím nemám.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - sux Re: romant
jsou tu jiní chovatelé kytovců, jen s nadsázkou jsem chtěl říct tazateli, že ke krevetám necpat ryby s papulou do který se vejdou... :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Zoidik Re: romant
Nenapsal jsem, že je sežerou všechny, i když to tak mohlo vyznít. Tak snad zbývá doplnit, že pokud bude dobře zarostlá nádrž, sem tam i nějaký kořen s dutinou, tak samozřejmě mladé krevetky přežívat budou. Takže odpověď na nabízenou otázku zní, že dospělosti se dožijí ti šikovnější jedinci, protože kdo uteče, ten vyhraje ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 19

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22650x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8759-mohou-byt-krevetky-spolu-s?od=230