Pancéřníček - pohlaví
Dobrý deň, chcem sa spýtať či vie niekto že v akom veku sa dá rozpoznať pohlavie panciernicka skvrniteho. Ďakujem za odpoveďe.
Starší reakce
Ahoj všem,
nevím, jestli rybky rozeznávám správně, ale je možné, že intenzivněji zbarvené rybky jsou samečkové kdežto bledší jsou samičky? Tak nějak mi to pasuje k přírodním zákonům.
Starší reakce
Moje samička je větší a má kulatější bříško.
0 15.03.2019 13:11 Alesxcz – rozeznání pohlaví
nedokáži u pancéřníčka zeleného rozeznat samce od samice může mi někdo poradit prosím??
Starší reakce
rybicky.net/fotogalerie.php…
Na téhle fotce vpředu jsou tři samice vlevo a jeden samec vpravo. Pátá Panda vzadu je taky samec. Tohle jsou stejně staré ryby, v době pořízení fotky jim byly necelé dva roky, je vidět, jak je samec drobnější.
Na téhle fotce jsou tři samice (stáří rok a půl maximálně, spíš o něco méně)
A u těch třískvrňáčků to je ještě zřetelnější...dva kluci vpředu zprava a ty tři zbývající tančíky jsou slečny.
A tady jsou samice první a třetí zleva a ta nahoře (stáří necelý rok)
Ono s nenažranejma neonkama je to problém, žerou jim to i když krmím v noci
Já to měla úplně stejně, ale časem budou holky fakt pěkně macaté a hlavně větší i na délku. Když je budeš kvalitně krmit, poznáš to už brzy.
jo já furt pozoruji a přijdou mě stejný
i na fotkách na webu.
Samičky budou celkově větší a robustnější, jak už je tu psáno. Já jsem to poznala až při prvním tření.
Podle ploutví bych to nepoznala ani teď a to je mám už docela dlouho.
Ahoj, jak se tu celkem dost psalo...
Samičky jsou (snad mohu říct, že to platí obecně u pancéřníčků) o něco větší a plnější v oblasti bříška než jsou samci. Koukal jsem, že máš ty pandy od zaří. Já je mám od srpna, tedy o měsíc déle a teprve posledních pár týdnů se to dá nějak lépe poznat. Někdo to rozlišuje podle hřbetních ploutví, někdo podle bříška. Musí se počkat až trochu povyrostou
Ahoj jak poznám pohlaví u pandy?
V atlasu to moc nejni.
Starší reakce
Tenhle týden už budu dávat písek.
Děkuji
U pandy hřbetní ploutev napoví....
Mimo soudek, ty kamenolomy co máš v prezentacích je to nejhorší dno, které mohou mít (nejen pancéřáci)...
No jo, když oni jsou strašně rychlí. No budu se snažit je vyfotit nějak líp a zkusím to sem dát.
Je něco konkrétního na co bych se měla při focení zaměřit (jako např. u živorodek řitní ploutev)? Jinak moc děkuji.
Prosím co Teda mám? Máš hodně nekvalitní fotky...
Z toho nevyčte nikdo nic...
0 31.08.2016 21:03 Kačes – Pohlaví?
Starší reakce
To je hezká lidová slovesnost v tom atlase
A ty fotky jsou dokonalé - samice má menší skvrnu v hřbetní ploutvi, protože jí kus hřbetní ploutve v oblasti skvrny chybí; kdyby ji měla kompletní, byla by skvrna stejně velká jako u samce.
Ale vážně - když se na ty fotky podíváte, tak tam u tohoto druhu ten jediný rozlišovací znak je vidět - samice je plnější v bříšku, prostě tlustší než samec. Ale platí to až pro dospělé ryby.
Jaroslav Hofmann
Mám technickou otázku. Nevím jak u toho druhu poznám holku a kluka
V atlasu je napsáno že jsou světlejší atd... Ale mě příjdou všichni stejný
Starší reakce
Do takového kamenolomu (tím myslím nevhodné dno) bych žádné další rybky dna nedokupovala nezávisle na jejich pohlaví. Popřemýšlela bych o změně dna a až potom o rozšiřování rybí osádky.
0 12.08.2015 09:54 vačice – samice?
Starší reakce
Starší reakce
Vypadá to, že ano
0 02.01.2014 20:20 Peschy – Pancík
Ahoj asi dvě samice, že???
Starší reakce
Tak monstrózní rozdíly neplatí u všech druhů, ale samice je skutečně velmi často u pancéřníčků víc než výrazně větší proti samci...
To ano, píše se tam o TVARU těla, ale ne o tom, že samice je 2x větší než samec...
Já myslím že i o té velikosti se zdejší atlas zmiňuje. Citace atlasu: Pohlaví se dá zjistit podle tvaru těla - samec je štíhlejší než samička a má špičatější hřbetní ploutev.
Nevím, jestli to platí univerzálně jako rozlišovací znak, protože v atlase se to nepíše, ale u nás jsou samice daleko větší (a kulatější) než samci.
no to prave netusim jeden je hodne velikej a druhej mensi
Samec,ale zda se mi ze je to nějak moc dlouhe není to zavojova forma?
No a co takhle sem dá fotku(y).
ale ani jeden tam nema dlouhe plutvy
0 23.09.2013 17:16 matyasko2012 – pancernicek
ahoj jak se da urcit pohlavi corydoras paleatus-mam 2 albiny 2 normalni a maji dlouhe hrbetni ploutve
Starší reakce
Z tohoto pohledu prakticky neurčitelné. Ryba nejvíc vpravo by možná mohla být samice, ryba nejvíc vlevo samec, ryba uprostřed cokoli. Podívejte se na profil těla shora, ten bude v tomto případě jistější (boky vyklenuté ven - samice, boky rovné - samec).
Jaroslav Hofmann
Řekla bych, že jsou to samičky (všechny 3).
prosím o pomoc, podle fotky sou to kluci, holky, nebo kluci a holky??
Starší reakce
Ale ak má to 20 l akva ako tosomja písal v jednom jeho príspevku, tak je potreba najskôr si zaobstarať väčšie akvárko a až potom pridávať rybky.
Ale všiml sis v tom atlase, že pancéřníčků bys měl mít nejméně 5 od jednoho druhu, že jo? Jsou to společenské rybky.
Diky, je to asi samica, dakujem, samica je to.
Pohlaví se určuje špatně, ale platí to co je v atlase, Samice bude podstatně větší a bude mít větší bříško, samci budou drobnější a mívají ostře řezané ploutve a hřbetní ploutev bude mít vyšší
0 22.08.2012 07:26 tosomja – Pancernicek
Chcel by som od vas prosim vediet ako zistim pohlavie u pancernicka zlatopasikaveho, lebo v atlasu ryb som to nechapal.
Starší reakce
jo je možné že jsou to "námluvy" koukej dál jestli nekladou jikry většinou na sklo a nebo na kytky
0 15.03.2011 09:55 rybníček Zdravím, mám pancíky zlatopásý a dneska jsem si všiml jak dva okolo sebe nějak "tancují" a honí se..je to nějaký projev před třením? vrtá mi to hlavou protože mám zato že jsem koupil jen samice.děkuji za odpověď
Starší reakce
je tam napsaný jak se rozliší pohlaví
Díky za info, o závojové formě jsem tam zmínku fakt nikde nenašla, ale možná jsem slepoň
to je závojová forma, samička je plnější v příšku a v dospělosti trochu větší. taky ma samec nejspíš trochu špičatější hřbetní ploutev, stačí si to tam přečíst.
0 04.01.2011 12:09 Pavoukovec Starší reakce
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3509x