Senza den všem ! Rád bych si přečetl zkušenosti s hlučností filtrů, zejména EHEIM ECCO A CLASSIC, TETRA 700 A FLUVAL 205 nebo
podobné...děkuji všem, kdož přispějí svými zkušenostmi.....
Již to tady bylo mockrát diskutováno. Já jsem koupil Tetru 700 a není slyšet vůbec. Každý bude ale chválit svůj vnější filtr, protože
jsou tiché všechny.

Mám Fluval 305, akvárium mám v ložnici,vůbec mě neruší.
Ono i nejlevnější Atman 200 je tichý
Mam Eheim Classic( je najtichší) , Eheim aquaball( ťažko sa mi pri ňom spí, myslel som že bude tichší) a Eheim Liberty( skoro
nepočuť).
Tetea EX700 zavřený ve skříňce pod akvárkem a vůbec neslyším, že je v provozu.
TT EX 700 - nejsem si jistej ze je v provozu

(tichounkej)
03.02.08 14:39:13
MarianV® – Re: Mrakoplash
Fakt je že je v provozu teprve 2 měsíce, ale proti vzuchovýmu kompresorku podloženýmu molitanem co jsem měl k předchozímu akva to je prostě
tichý. Ze skříňky prostě žádnej hluk neslyším

.
DonJuanKarlos napsal: Ono i nejlevnější Atman 200 je tichý
Ten můj tedy tichý není a vibruje s ním celé akvárium (a to byl jednou reklamovaný pro hlučnost).
Atman 200 tedy rozhodně tichý není, já jsem ho taky zkoušel reklamovat, ale v obchodě mi řekli, že mi to nikdo neuzná, ještě to tam
zkoušeli přede mnou a řekli mi, že to vůbec není hlučné (no mezi dalšíma 30 akvárkama bylo snad jasné, že to asi slyšt nepůjde

). Ale asi záleží jaký kus se nám poštěstí koupit, při té nízké pořizovací ceně se není asi čemu divit
Vlastním Tetra 700 a není slyšet vůbec nic...Jako by ani nebyl zapnutej v zásuvce - prostě absolutně tichej filtr.Ale to neznamena ze by
ostatní filtry jako např.: Eheim nebo Fluval meli byt hlucne...Ikdyž s nimi nemam szkušenosti
Dnes, když jsem zapínal svůj filtr Tetra Ex 600 po odkalování aqua, jsem se vyděsil, jaktože po zasunutí zástrčky neběží a až pak jsem
zjistil, že vlastně normálně běží

Tolik k tomu, jak je hlučný. Samozřejmě, že tiché budou i ostatní (Eheim, Fluval, Sera). Ale to,
že filtr Tetra vlastně vůbec neslyším (a to ho nemám ani ve skříňce), můžu potvrdit.
03.02.08 15:22:41
Sid® – Re: Paul Ramon
Připojuji se. TETRA TEC EX je nejen v tomto směru velmi dobré řešení.
hmmm já mám už asi přes rok Elite 50w vnější filtr je sice tichej, ale už jednou mi exsnul

takjsem byl dost nasran** jelikož
nebyl nejlevnější a rekalmace byla nemožná jelikož jsem ho kupoval v sadě s akvárkem...
Mám Eheim Classic a Tetratec a mohu říci, že TT je výrazně méně hlučný než Eheim, pokud se v jeho případě dá ještě o nějaké
hlučnosti vůbec mluvit

...
Roman
Jak to tak čtu tak Tetra je asi jeden z netiších filtrů...Vždycky jsem na tyto filtry slyšel jen samou chválu a tak jsem ho asi před měsícem
koupil a můžu jeho kvality potvdit...Neshledal jsem na něm žádné nedostatky (nekteří uživatele tu psali o ventilech ale špatnou zkušenost
zatím nemám)
Tímto děkuji všem přispívajícím za zkušenosti.

Hnedle se lépe rozhodnouti. fakt díky !!!
Jediná nevýhoda filtrů Tetra TEC je takřka nemožnost koupení náhradních dílů (snad kromě vrtulky), ale i tohle je snad už vyřešeno -
někdo zde psal, že náhradní díly jsou už dostupné v Německu. Musíme také doufat, že si toho všimnou i čeští prodejci a rozšíří svou
nabídku...
Zdravím, nemáte někdo vnitřní filtr juwel, ten model compact 400 l/h? Jak jste na tom s hlukem? Já to mám asi nějaký vyběhaný. Chvíli je
to třeba úplně tichý a pak se to rozdrnčí jako prase a zase to za pár minut na chvíli ztichne. Je to nepříjemné. Koupil jsem to starší i
s akvárkem a tak nevím jestli to vůbec může být tišší. Koupil jsem náhradní díl - vrtulku, myslel jsem jestli není nějká omydlená.
Bohužel mám asi nějký starší model a ta co se prodává mi tam nepasuje. Je krátká a ještě ji nenarvu na tu keramickou osičku. Za každou
radu budu vděčen. Byl bych ochoten koupit i celé to čerpadlo, ale zase se bojím jestli mi bude pasovat do té "krabice" filtru. Je to
akvarium rekord 110, ale je starší a azdá se mi že už to s těmi novějšími ač nesou stejné označení není kompatibilní. díky a hodně
zdaru PETR
11.02.08 12:54:44
tube® – PETAN
No já jsem zkoušel vyměnit v Rio 180 set od Juwelu to čerpadlo (původní 600l/hod) za 400 to se
mi zdálo taky více hlučnější než ta 600. Nakonec jsem vypreparoval původní vnitřní filtr a nahradil ho venkovním Eheim.Tak ,že jsou k
mání obě případně origo filter .
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora