0 • 11 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Osvětlení » halogen jako osvětlení 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 186x
14.01.08 18:08:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSprachys® – halogen jako osvětlení
zdravím, je mozny osvetlit akva halogenem?... chci si zalozit maly akvarko na koleji (tak do 15-20l) slo by to? halogenovej reflektor by byl na krycim skle... nevim jakej se prodava nejmin vykonnej?... 50 nebo 100W nebylo by to moc?
14.01.08 18:19:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekprikpa®
Halogenem na akva jde svítit,ale asi ne na tak malé.Je to moc světla.
14.01.08 18:25:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - johan® – Re: Sprachys
Bohatě stačí lampička. palec
14.01.08 18:34:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbucliik®
ty malý lampy co bývají na koleji jako vybavení jsou taky halogeny, myslím, mají 6W-alespoň já mám :)
14.01.08 18:40:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Sprachys
50 nebo 100 by bylo prilis moc, pokud bys tim zaroven neosvetlil i pokoj. Tyhle reflektory maji vetsinou takove tvary a velikosti, ze pokladat je na kryci sklo je hloupe, neosvetlilo by se cele akva. Vetsinou potrebuji zavesit vys nad akva, aby bylo dobre osvetleno. To je take dobre, lepe vetraji a teplo muze "utect". Na tuhle velikost bych asi dal takove ty 9w 11w U-ohnute (DZ), podle rozmeru, nebo 8w linearni trubice.
14.01.08 19:06:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSprachys®
ok diky... byla to jen myslenka..
20.04.08 20:14:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTeri (433401500459) – Re: Sprachys
Težko říct, jestli to je ještě aktuální, ale já měla na tak malinké akvárko světlo na kolo(bílé) a spokojenost byla ohromná :)
20.04.08 22:10:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRado®
Ja sa tiez pridam aj ked neviem ci je to este aktualne - svietil som par mesiacov na male (25l) akvarium halogenovou stolnou lampickou IKEA 20W, a zelena riasa sa tvorila sialenym mnozstvom. Teraz sa uz neviem dockat kedy mi pride 11W DZ ziarivkova lampa a dufam ze to bude lepsie. Neviem ci je to tym spektrom halogenu? Akvarium je pri tmavej stene v miestnosti s oknom na sever.
21.04.08 13:48:35 / 21.04.08 13:49:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Žárovky jsou z hlediska rostlin zdroj velice kvalitního světla, z hlediska člověka vadí žlutá barva, špatné podání barev a hlavně velice nízká účinnost. Halogenové žárovky o moc lepší než obyčejné nejsou.
21.04.08 22:08:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: Štěpán
Možná nejsou, ale mně v pohodě prosvítí 70cm. :-)
22.04.08 09:12:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
U klasických halogenu je intenzita tak silná, že u nízkých nádrží dochází k okamžitému bujení zelené řasy a zároveň ke spálení listů rostlin.Dávají se opravdu vysoko nad nádrže, a osobně bych to nedoporučoval nad nádrže do 50cm vodního sloupce, tam opravdu postačí obyč zářivky.Na malé nádrže se hodí i ty obyč lampičky na výsuvných ramenech (radioanténa.ty zpravidla bývají do 20W,což u výše zmíněného objemu zcela postačuje. ;-)
22.04.08 09:37:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLudek®
Na druhou stranu tak jako u klasických žárovek tak i zde je velmi snadná a jednoduchá možnost regulace intenzity světla, včetně stmívání a pod.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 02:50:01 • 1.08 s