5 • 20 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Technika » Osvětlení » halogen jako osvětlení » Přidat novou reakci 

halogen jako osvětlení Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   3985 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
22.04.08 09:37:53 Ludek®
Na druhou stranu tak jako u klasických žárovek tak i zde je velmi snadná a jednoduchá možnost regulace intenzity světla, včetně stmívání a pod.
22.04.08 09:12:35 Roman®
U klasických halogenu je intenzita tak silná, že u nízkých nádrží dochází k okamžitému bujení zelené řasy a zároveň ke spálení listů rostlin.Dávají se opravdu vysoko nad nádrže, a osobně bych to nedoporučoval nad nádrže do 50cm vodního sloupce, tam opravdu postačí obyč zářivky.Na malé nádrže se hodí i ty obyč lampičky na výsuvných ramenech (radioanténa.ty zpravidla bývají do 20W,což u výše zmíněného objemu zcela postačuje. ;-)
21.04.08 22:08:09 Yirka® – Re: Štěpán
Možná nejsou, ale mně v pohodě prosvítí 70cm. :-)
21.04.08 13:48:35 Štěpán®
Žárovky jsou z hlediska rostlin zdroj velice kvalitního světla, z hlediska člověka vadí žlutá barva, špatné podání barev a hlavně velice nízká účinnost. Halogenové žárovky o moc lepší než obyčejné nejsou.
20.04.08 22:10:15 Rado®
Ja sa tiez pridam aj ked neviem ci je to este aktualne - svietil som par mesiacov na male (25l) akvarium halogenovou stolnou lampickou IKEA 20W, a zelena riasa sa tvorila sialenym mnozstvom. Teraz sa uz neviem dockat kedy mi pride 11W DZ ziarivkova lampa a dufam ze to bude lepsie. Neviem ci je to tym spektrom halogenu? Akvarium je pri tmavej stene v miestnosti s oknom na sever.
20.04.08 20:14:55 Teri – Re: Sprachys
Težko říct, jestli to je ještě aktuální, ale já měla na tak malinké akvárko světlo na kolo(bílé) a spokojenost byla ohromná :)
14.01.08 19:06:13 Sprachys®
ok diky... byla to jen myslenka..
14.01.08 18:40:05 filipsi® – Re: Sprachys
50 nebo 100 by bylo prilis moc, pokud bys tim zaroven neosvetlil i pokoj. Tyhle reflektory maji vetsinou takove tvary a velikosti, ze pokladat je na kryci sklo je hloupe, neosvetlilo by se cele akva. Vetsinou potrebuji zavesit vys nad akva, aby bylo dobre osvetleno. To je take dobre, lepe vetraji a teplo muze "utect". Na tuhle velikost bych asi dal takove ty 9w 11w U-ohnute (DZ), podle rozmeru, nebo 8w linearni trubice.
14.01.08 18:34:33 bucliik®
ty malý lampy co bývají na koleji jako vybavení jsou taky halogeny, myslím, mají 6W-alespoň já mám :)
14.01.08 18:25:31 johan® – Re: Sprachys
Bohatě stačí lampička. palec
14.01.08 18:19:58 prikpa®
Halogenem na akva jde svítit,ale asi ne na tak malé.Je to moc světla.
14.01.08 18:08:32 Sprachys® – halogen jako osvětlení
zdravím, je mozny osvetlit akva halogenem?... chci si zalozit maly akvarko na koleji (tak do 15-20l) slo by to? halogenovej reflektor by byl na krycim skle... nevim jakej se prodava nejmin vykonnej?... 50 nebo 100W nebylo by to moc?

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 09.01.09 06:00:27 • 0.887 s