[1] 2 
11.11.07 19:18:30 / 11.11.07 19:33:36
nigule® – ryby do tvrde vody?
ahoj, poradite, jake ryby maji rady tvrdou vodu? diky n.
11.11.07 19:32:57
hanz® Zalezi podle biotopu...
Treba biotop Malavi a Tangalika vtech je voda tvrda...Ale take zalezi jakou tvrdost mas na mysli
Jde o to jak tvrdou. Tvrdší vodu obecně snáší ryby původem ze střední Ameriky. To jsou některé druhy živorodek(Platy,Mečovky nebo Paví
očka) a cichlid(Kančík příčnopruhý,červenohrdlý,citronový).
Pro hanze: voda v jezerech Malawi a Tanganika je zásaditá,ale tvrdá není.
no, je to voda dost tvrda. nekam sem si zapsala, kolik mi rekli na vodarnach, ale nemuzu to najit

( kazdopadne hodnoty mluvi o vode tvrde az velmi
tvrde.
my mame radi akva osazene kytkama, takze by asi ani malawi a tang nebyli uplne vhodny...
diky, kouknu na informace o rybkach, cos napsal.
dalsi napady samozrejem uvitam...
jo a jedna se o akva cca 400l (rozmerove)...
Voda v Malawi i Tanganyice je tvrdá.Voda v obou jezerech má dost velké rozmezí tvrdosti a jsou i místa kde je voda měkčí.Hlavně v
Malawi.Obecně je voda v tanganyice tvrdší.Živorodky snesou tvrdou vodu,ale většina rostlin ne.Budeš muset vybrat rostliny,které v tvrdé vodě
přežijí.V oblasti střední Ameriky najdeš toky s tvrdou a zásaditou vodou a v ni živorodky samozřejmě plavou.
Živorodky již chováme velmi dlouhou dobu(hlavně platy a mečovky) a tvrdá voda je pro ně vyhovující. Co se týče těch rostlin, jsou i druhy,
kterým tvrdá voda nebude vadit(koukni na rostliny ze středojižní ameriky...)
dikydiky! zivorodky projedu a rostliny taky...rostliny jakz tak jedou, napr valisnerie, nektery druhy echinodoru a jeste par dalsich...u par druhu
rostlou novy listy ,ale clekove je rostlina jakoby zakrnela...
11.11.07 20:48:40 / 11.11.07 20:50:46
nigule® no, tak myslim, ze kancici asi nebudou pro nas

) citronak je moc velkej, a pricno pruhac zase hrabe ve dne a tak predpokladam, ze by nam vytahal
vsechny kytky...

((
zivorodky jsou fajn, ale sou malinkyyyyyy

) chtelo by to k nim jeste enco vetsiho, co by v tom velkym akva bylo pekne videt ....
budu taky hledat...a hledat...a...
Wladys: Voda v Malawi i Tanganyice je tvrdá.
Narozdíl od vás se těmito rybami nezabývám, ale jistým informacím člověk neunikne, i kdyby chtěl...
Nezaměnil jste tvrdost s alkalitou? Různé zdroje se shodují na tom, že voda v jezeře Malawi je
měkká, (cca 4-5 st. dGH), a
voda v jezeře Tanganyika
polotvrdá, (cca 6-12 st. dGH)... Tak jak to tedy je?
11.11.07 22:25:35 / 11.11.07 22:27:27
filipsi® ...Voda v obou jezerech má dost velké rozmezí tvrdosti a jsou i místa kde je voda měkčí.Hlavně v Malawi.....
Kdyz clovek vyhleda mereni v ruznych mistech brehu, uvidi, ze to rozmezi je neuveritelne. Klidne 3-4xvetsi/mensi
11.11.07 22:27:27
wayn® Živorodka velkoploutvá by nebyla dost velká? Ve velmi tvrdé vodě jsme mívali kromě živorodek pancéřníčky kropenaté.
Co tím chcete říct, Filipsi? Základní výrok vztahující se k tématu je tento:
Tvrdá voda je označení pro vodu o tvrdosti 12-18 st. dGH.
Chci tim rict to, co jsem napsal. Rozmezi tvrdosti i alkality v obou jezerech je dost velke (pro me prekvapive, nevim o tom, ze by to nekde bylo v
takove mire).
Zakladni vyroky me nezajimaji, text ctu jako celek, temata od zacatku.
Zakladni vyroky me nezajimaji.
Tím je pro mne věc vyřízena.
Myslím,že v"tvrdé vodě" se dá chovat spousta rybek(i tetry)!

Jen si musí na tuto vodu postupně zvyknout!
Chci tim rict to, co jsem napsal. Rozmezi tvrdosti i alkality v obou jezerech je dost velke (pro me prekvapive, nevim o tom, ze by to nekde bylo
v takove mire).
Zakladni vyroky me nezajimaji, text ctu jako celek, temata od zacatku.
Vy jste tam byl osobně?Nebo jen z doslechu?Tím myslím především jezero Malawi.
Narozdíl od vás se těmito rybami nezabývám, ale jistým informacím člověk neunikne, i kdyby chtěl...
Nezaměnil jste tvrdost s alkalitou? Různé zdroje se shodují na tom, že voda v jezeře Malawi je měkká, (cca 4-5 st. dGH), a
voda v jezeře Tanganyika polotvrdá, (cca 6-12 st. dGH)... Tak jak to tedy je?
Je to tak jak píšete.Sypu si popel na hlavu.

Pro tvrdou vodu se hodí taky ještě duhovky rodu Melanotaenia.
Wladys: Je to tak jak píšete.
Jsem rád, že jste mi tento fakt potvrdil. Beru vás jako kapacitu v této problematice a tak jste mě předtím hodně rozpochyboval.
jooo, cichavci se nam moc libej, tak me napadli, ale jsete jsem nestihla je nastudovat...tak super, asi to vyhrajou!

) spolu s nejakym hejneckem
zivorodek...
jeste dotaz, kolik by melo byt cichavcu jednoho druhu, aby byli spokejni? a muze byt vic druhu cichavcu v jednom akva? diky
diky, sme si rikala, z to bude asi nejaky takovy mnozstvi...
jojo, ale v ty nasi 4stovce by jich mohlo byt vic, ne? myslim druhu...a zarostla je nadrz hlavne valisnerii, ta jede jakol blazen

Rozumný řešení by bylo tak maximálně 4-5 druhů po 6 kusech. Je ale třeba dbát aby byli v dospělosti přibližně stejně velcí. Ta
zakruticha samozřejmě stačí, ale pokud se chceš pokusit o množení tak se bez jemnolistých rostlin neobejdeš.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora