58 • 136 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Zpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » rybyk do tvrde vody? » Přidat novou reakci 

rybyk do tvrde vody? Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG)
Platné antiSPAMové číslo:   4157 Opište antiSPAMové číslo:

Inzeráty patří do sekce inzeráty, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat silně urážlivé a jinak nevhodné příspěvky.

Reagujete na tyto příspěvky
12.11.07 20:29:45 filipsi®
Vy jste tam byl osobně?Nebo jen z doslechu?Tím myslím především jezero Malawi.
:) Byl. Konkretne jezero malawi. Ale to me ryby a jejich voda vubec nezajimaly, bylo to v mezirybim obdobi. Takze to je stejne uplne jedno.
Z doslechu - znamena jakesi zverejnene mereni podel brehu obou jezer v ruznych mistech. Nasel jsem vcera. Dneska uz hledat nebudu, koho to zajima, najde si.
Tim samozrejme nerikam, ze je tvrda, mekka, nebo ruzova s modrymi puntiky.
12.11.07 20:19:29 fantasta®
Čichavci líbající dorůstaji až 20 cm. Echinodory nejsou jemnolisté. To je třeba zdrojůvka, stolístek, vodní mor, kabomba ale ta chce měkkou vodu nebo růžkatec. palec
12.11.07 20:17:15 Štěpán®
Chudák Rybyk, bude celý otlačený! :(
12.11.07 20:04:05 nigule®
jo, tak 6 ks od jednoho druhu je ok, ale 4-5 druhu myslim ani nebude nutny, me se nejvic libi perletovy, pak modry a pruhovany a libajici, protoze si davaj ty hudlany...tak bych asi vybrala neco z tehle...ale myslim, ze bychom se spokojily treba se 3 druhama...
co se tyce tech jemnolistych, tak to je i echonodorus? tem se jakz takz dari a vedle v akva (100l) mame taky par dalsich rostlinek a vypadaj, ze jedou...tk uvidime...
i kdyz to rozmnozovani...kdyz to prijde tak to prijde, ale snazit se o tom asi nejak extra nebudem, bysme nemeli cas pak resit, co s prckama...:-))
jo a kardinalka je docela hezka...
12.11.07 17:50:51 popelucha® – kardinálka čínská
V knížce o akvaristice (Mayland, Sladkovodní akvárium) se píše, že kardinálka čínská je rybka žijící v krasových oblastech - čili asi tvrdovodní. Ale je to teda prcek pro 400 l.
12.11.07 16:47:15 fantasta®
Rozumný řešení by bylo tak maximálně 4-5 druhů po 6 kusech. Je ale třeba dbát aby byli v dospělosti přibližně stejně velcí. Ta zakruticha samozřejmě stačí, ale pokud se chceš pokusit o množení tak se bez jemnolistých rostlin neobejdeš. :)
12.11.07 12:03:46 nigule®
diky, sme si rikala, z to bude asi nejaky takovy mnozstvi...
jojo, ale v ty nasi 4stovce by jich mohlo byt vic, ne? myslim druhu...a zarostla je nadrz hlavne valisnerii, ta jede jakol blazen :-)
12.11.07 11:54:38 fantasta®
Čichavce je možný chovat třeba po 5-6 kusech. Aby se cítili dobře potřebují zarostlou nádrž třeba egerií nebo růžkatcem. Ty snesou i tvrdou vodu. A pozor na průvan ten labyrintky nesnáší. X-) Druhů samo může být víc hlavně to nepřehnat no
12.11.07 11:37:19 nigule®
jeste dotaz, kolik by melo byt cichavcu jednoho druhu, aby byli spokejni? a muze byt vic druhu cichavcu v jednom akva? diky
12.11.07 11:28:39 nigule®
jooo, cichavci se nam moc libej, tak me napadli, ale jsete jsem nestihla je nastudovat...tak super, asi to vyhrajou! :-)) spolu s nejakym hejneckem zivorodek...
12.11.07 09:39:25 Sidonius
Wladys: Je to tak jak píšete.
Jsem rád, že jste mi tento fakt potvrdil. Beru vás jako kapacitu v této problematice a tak jste mě předtím hodně rozpochyboval. :-)
12.11.07 07:36:02 fantasta®
Pro tvrdou vodu se hodí taky ještě duhovky rodu Melanotaenia.
11.11.07 23:56:26 wladys®
Wladys: Voda v Malawi i Tanganyice je tvrdá.
Narozdíl od vás se těmito rybami nezabývám, ale jistým informacím člověk neunikne, i kdyby chtěl... ;-)
Nezaměnil jste tvrdost s alkalitou? Různé zdroje se shodují na tom, že voda v jezeře Malawi je měkká, (cca 4-5 st. dGH), a voda v jezeře Tanganyika polotvrdá, (cca 6-12 st. dGH)... Tak jak to tedy je?

Je to tak jak píšete.Sypu si popel na hlavu. hmm
11.11.07 23:18:32 Nobody®
Chci tim rict to, co jsem napsal. Rozmezi tvrdosti i alkality v obou jezerech je dost velke (pro me prekvapive, nevim o tom, ze by to nekde bylo v takove mire).
Zakladni vyroky me nezajimaji, text ctu jako celek, temata od zacatku.

Vy jste tam byl osobně?Nebo jen z doslechu?Tím myslím především jezero Malawi.
11.11.07 23:14:38 Nobody®
Myslím,že v"tvrdé vodě" se dá chovat spousta rybek(i tetry)! :-) Jen si musí na tuto vodu postupně zvyknout! ;-)
11.11.07 23:07:35 Sidonius
Zakladni vyroky me nezajimaji.
Tím je pro mne věc vyřízena. :)
11.11.07 22:52:31 filipsi®
Chci tim rict to, co jsem napsal. Rozmezi tvrdosti i alkality v obou jezerech je dost velke (pro me prekvapive, nevim o tom, ze by to nekde bylo v takove mire).
Zakladni vyroky me nezajimaji, text ctu jako celek, temata od zacatku.
11.11.07 22:31:08 Sidonius
Co tím chcete říct, Filipsi? Základní výrok vztahující se k tématu je tento:
Wladys: Voda v Malawi i Tanganyice je tvrdá.
Tvrdá voda je označení pro vodu o tvrdosti 12-18 st. dGH.
11.11.07 22:27:27 wayn®
Živorodka velkoploutvá by nebyla dost velká? Ve velmi tvrdé vodě jsme mívali kromě živorodek pancéřníčky kropenaté.
11.11.07 22:25:35 filipsi®
...Voda v obou jezerech má dost velké rozmezí tvrdosti a jsou i místa kde je voda měkčí.Hlavně v Malawi.....
Kdyz clovek vyhleda mereni v ruznych mistech brehu, uvidi, ze to rozmezi je neuveritelne. Klidne 3-4xvetsi/mensi

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

Elektro

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 08.01.09 19:20:28 • 0.574 s