28 • 61 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Množení rostlin » Rozmnožování Echinodorů (tropica,bleherae) 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 190x
28.11.06 19:23:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetrSMS® – Rozmnožování Echinodor
Ahoj, mám Echinodorus parviflorus-tropica a Echinodorus bleherae a z obou se mi začíná táhnout nějaký tvrdý šlahoun. Vypadá to jako by se chtěla květina rozmnožit, ale jak jí pomoci? Nechat šlahoun svému osudu, nebo se to zastřihuje, pustí nové kořeny a zasadí? Ví někdo oprimální rozmnožování těchto květin? Díky, Petr
28.11.06 20:31:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka® – echinodorus
Ahoj..mám ech. major...ten šlahoun jsem měla taky, ale na konci pak začal kvést...teda ne kvést ale utvořily se tam pupeny, ty postupně zhnědly a začaly tam růst nové lístky. Podle rad zkušenějších z těchto stránek jsem šlahoun s lístky ohnula na štěrk a zatížila kameny...asi po týdnu se lístky hodně rozrostly a začaly rašit i kořínky. Nevím jestli jsem ti pomohla...myslím, že bys měl zatím počkat, co se z toho šlahounu vyvrbí ;-)
28.11.06 20:55:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Rozmnožování Echinodor
Echinodory se tak rozmnožují nesmíš to ustřihnout byl by konec šlahoun je až metr dlouhý drž ho pod hladinou v vyrostou na něm nové rostliny které můžeš oddělit až mají vlastní kořeny.Rostlinky se většinou tvoří až od konce . Když ho necháš nad vodou většinou vykvete a potom vytváří rostliny až po odkvětu, ale většinou se spálí teplem od světla. http://rybicky.net/k/forum/400.jpg :-)
29.11.06 22:03:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetrSMS® – díky
ahoj, díky moc za rady, budu tedy "držet" šlahoun pod vodou (zatím, se táhne vodorovně, takže drží sám) a nechám tomu volný průběh... OK... jako by tam žádný šlahou nebyl ... ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 22:21:58 • 1.496 s