33 • 85 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Další živočichové » Plži » Ampulárie a rostliny 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 238x
02.07.07 13:38:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi® – Ampulárie a rostliny
Ahoj. Mám trošku problém s ampuláriema. Dokonale mi zdecimovaly polovinu rostlin v akváriu. Všechny jemnolisté, všechny mladé výhonky. Navíc během týdne snědí pár listů salátu a půl okurky. Jsou 2 ve 100 litrovém akva. Nevíte někdo jak jim zacpat na chvíli (dlouhou chvíli) tlamu? Chtěla bych nechat kytky dorůst. Na druhou stranu se jich prozatím nechci zbavovat. PS: navíc se i množí rozzureny
02.07.07 14:05:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
Problém bude asi v tom že im zješ šalát :-D Ak ich budeš dobre krmiť, rastlín sa ti ani nedotknú ;-)
02.07.07 14:31:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi® – luxyku
říkám že týdně snědí půl okurky a několik listů salátu, pomáhají jim v tom sice moji dva ancíci, ale i tak je toho snad dost.. :( nebo ne?
02.07.07 14:35:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
No podľa všetkého nie! Ale ja ampulárky nemám hop hop :-O
A množeniu zabrániš tak, že odstrániš vajíčka čo nakladú nad hladinu (taký strapec) X-)
02.07.07 14:36:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVesnach® – sneci
Dej je do puncochy s okurkou a zavaz ji :-D
02.07.07 14:37:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi®
no vy jste radilové :-D ale díky vesnach - punčocha není úplně špatný způsob.. hmmm
luxy, vajíčka samozřejmě sbírám a vyhazuji.. a pak rychle vynáším koš, aby se mi náhodou malí nerozběhli po bytě.
02.07.07 14:42:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
Alebo sa stav vo zveráčí a spýtaj sa či nemajú také malé obojky a vodítka a priviažeš ich o kolík v akváriu tak, aby nedosiahli na rastlinky. palec
Ale pozor papanie im musíš hádzať tak aby naň dosiahli, lebo ak schudnú tak sa vyšmyknú a pomstia sa ti na rastlinách X-) :-D
02.07.07 14:44:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi®
a nějaká vážně míněná rada by nebyla? :-O smich smich
02.07.07 14:46:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
Vážne som ti už poradil 14:05:45 (tá 2. veta) ;-)

02.07.07 15:07:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVesnach® – rada
Ja ti taky odpovedela scela solidne. Kdyz je chces mit v akvarku a nechces, aby ti neco ozrali, tak je musis drzet v prostoru odkud nemuzou do volne vody :)
02.07.07 15:10:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
Ty môj pucflek...
...Vyžaduje dostatek potravy včetně rostlinné, proto ho doporučujeme přikrmovat například spařenými listy salátu, jinak vám pravděpodobně začne ožírat rostliny, zejména jemnolisté. Na chov jedné dospělé Ampullarie se doporučuje jako minimum 30 litrů vody, za optimum se považuje 50 litrů.

to je z atlasu, ale ja viem že sa ti nechce klikať a čítať tak som ti to poslal :)
02.07.07 15:43:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi® – Luxy
kdyby sis přečetl co jsem psala, tak víš že mi radíš to co už dělám.. já je dokrmuju, jen mi šlo o to jestli někdo nemá nějakou radu, jak víc.. protože simyslím že to co jim dávám je skoro až příliš. a začíná se mi kalit voda. :)
02.07.07 15:45:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi® – Vladi
Děkuji
02.07.07 16:55:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekondra (42857353027)
mam jich 5 ve 300l AQ a přímo je nekrmim. Sežerou zbytky potravy pro ryby ale nesmim jim dávat hladovku(myslim rybám), minule sem to udělal a záhadně zmizela Egeria densa, Egeria najas a Myriophyllum matogrosense. rozzureny No ale jinak mi pěkně čistí dno. potlesk Aspoň ho nemusim pořád odkalovat. :-D a dno je čistý :).
02.07.07 19:26:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
márfi:pošli to zikymu:-D:-D X-)
03.07.07 09:16:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarfi® – to sokol
už jsem se rozhodla, podle Horácovo rady nakoupím filé a budu jim ukrajovat. A podle mrakoušovi rady, je pak daruju paulin, Martinovi, nebo Romanovi, podle toho kdo mi dřív padne do rukou :-D
A pak oberu ty zbývající kamarády akvaristy o kytky smich a to mi připomíná.. sokolíku, kdy přijedeš? hmm smich protože si matně vzpomínám od koho ty bestie mám.
03.07.07 09:29:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjg® – možno
pomôže pridávať krmivo pre rybky ale aj s rastlinou zložkou, a čo spadne dole tak to apky spapkajú, možno im to bude stačiť
03.07.07 11:58:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAmorFati®
Marfi: Koš nemusíš vynášet, vajíčka se v suchu nevyvíjejí. Potřebují vlhké prostředí (ošluchování) nad akvárkem.
03.07.07 19:16:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmucaca®
mě ampulárky taky požíraly drobnolistý rostlinky.myslim že jak se to naučeji,dělaji to pak furt.prostě něco jim hold chutná no. :-(

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Další živočichové Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:58:19 • 0.946 s