Ahoj. Mám trošku problém s ampuláriema. Dokonale mi zdecimovaly polovinu rostlin v akváriu. Všechny jemnolisté, všechny mladé výhonky.
Navíc během týdne snědí pár listů salátu a půl okurky. Jsou 2 ve 100 litrovém akva. Nevíte někdo jak jim zacpat na chvíli (dlouhou
chvíli) tlamu? Chtěla bych nechat kytky dorůst. Na druhou stranu se jich prozatím nechci zbavovat. PS: navíc se i množí
no vy jste radilové ale díky vesnach - punčocha není úplně špatný způsob.. hmmm
luxy, vajíčka samozřejmě sbírám a vyhazuji.. a pak rychle vynáším koš, aby se mi náhodou malí nerozběhli po bytě.
Alebo sa stav vo zveráčí a spýtaj sa či nemajú také malé obojky a vodítka a priviažeš ich o kolík v akváriu tak, aby nedosiahli na
rastlinky.
Ale pozor papanie im musíš hádzať tak aby naň dosiahli, lebo ak schudnú tak sa vyšmyknú a pomstia sa ti na rastlinách
Ja ti taky odpovedela scela solidne. Kdyz je chces mit v akvarku a nechces, aby ti neco ozrali, tak je musis drzet v prostoru odkud nemuzou do volne
vody
Ty môj pucflek...
...Vyžaduje dostatek potravy včetně rostlinné, proto ho doporučujeme přikrmovat například spařenými listy salátu, jinak vám
pravděpodobně začne ožírat rostliny, zejména jemnolisté. Na chov jedné dospělé Ampullarie se doporučuje jako minimum 30 litrů vody, za
optimum se považuje 50 litrů.
to je z atlasu, ale ja viem že sa ti nechce klikať a čítať tak som ti to poslal
kdyby sis přečetl co jsem psala, tak víš že mi radíš to co už dělám.. já je dokrmuju, jen mi šlo o to jestli někdo nemá nějakou radu,
jak víc.. protože simyslím že to co jim dávám je skoro až příliš. a začíná se mi kalit voda.
mam jich 5 ve 300l AQ a přímo je nekrmim. Sežerou zbytky potravy pro ryby ale nesmim jim dávat hladovku(myslim rybám), minule sem to udělal a
záhadně zmizela Egeria densa, Egeria najas a Myriophyllum matogrosense. No ale jinak mi pěkně čistí dno. Aspoň ho
nemusim pořád odkalovat. a dno je čistý .
už jsem se rozhodla, podle Horácovo rady nakoupím filé a budu jim ukrajovat. A podle mrakoušovi rady, je pak daruju paulin, Martinovi, nebo
Romanovi, podle toho kdo mi dřív padne do rukou
A pak oberu ty zbývající kamarády akvaristy o kytky a to mi připomíná.. sokolíku, kdy přijedeš? protože si matně
vzpomínám od koho ty bestie mám.