38 • 80 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Keříčkovec dvoupásý-Heteropneustes Fosillis Kŕmenie 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 447x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

02.06.07 00:45:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069® – Keříčkovec dvoupásý-Heteropneustes Fosillis Kŕmenie
Neviete niekto poradiť čo majú tieto ryby rady-potrava,prostredie....atď. Dík X-)
02.06.07 06:41:18 / 27.04.08 14:55:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekreaver®
02.06.07 12:21:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOnďa®
Nejraději mají živé ryby. rozzureny Před dvěma lety jsem si je koupil a z hejna 40 neonek zbyly po měsíci 3. tone tone Tak jsem je vrazil kámošovi, kterej měl v akva mečovky a paví oka a za pár dní tam byli keříčkovci sami. ;-)
02.06.07 12:38:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069® – Onďa
Hmmm,ja im tam dávm tiež pávie očká,ale jaksi tam plávajú spolu s nimi. Dal som im tam malé a už aj vyrástli a sú tam spolu a nič. Kámoš mi tiež vravel,že mu jeho Fosillisi zožrali všetky ryby čo tam mal. Tak som z toho blbec. tak im dávam mrazené krevetky a nitennky...atď. X-)
02.06.07 22:37:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Pakeříčkovci neudělají nic ani malým rybám, se kterýma jsou od malička, nebo zhruba do věku dvou let. Pak se pokusí nové, cizí adekvátně velké ryby sežrat. Ale ne vždycky se jim to povede, když si na sebe zvyknou a noví nejsou sežrány do 14 dní, už tam pravděpodobně zůstanou.

02.06.07 23:27:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069® – Sharon
Pakeříčkovec? A to je čo? To :-D
03.06.07 00:45:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip® – ...
matrix069: Heterropneustes fossilis - je správně pakeříčkovec dvoupásý. Jiná česká jména jsou keříčkovec dvoupásý nebo keříčkovec dvojpásý.
Heteropneustidae (pakeříčkovití)-- malá asijská čeleď sumců, zahrnující jediný rod Heteropneustes-pakeříčkovec, dle názorů, tvořená jedním nebo dvěma druhy. Příbuzná čeleď je jak v Asii tak též v Africe, a to keříčkovcovití - Clariidae.Do té byl do nedávna zahrnován i rod Heteropneustes.
Příslušníci čeledi Heteropneustidae se od čeledi Clariidae liší dvěma základními znaky -- mají podstatně kratší hřbetní ploutev a to 6-7 paprsků, Clariidae mají něco kolem 60 a více. Dále je u nich vytvořen svébytný přídatný dýchací orgán,umožňující využití atmosférického kyslíku.

Co se týče názoru "sharon", tak tam bych tak úplně nesouhlasil. Určitě tam nějaký zvyk od útlého věku bude hrát určitý význam, ale přeci jen se jedná o dravce! Takže bych pro jistotu volil ryby větší, které tak snadno nespolkne.
Samozřejmě záleží to na více faktorech, jak jsou ryby krmeny atd.....
Ale i tak se přikláním k názoru, že co se mu vejde do tlamy má časem smůlu :)

03.06.07 09:01:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Vip: mám skoro tříletý pár, takže vím, o čem mluvím. Velcí pakeříčkovci nejsou nijak zvlášť rychlí a co se týče lovu, tak stejně jako jiné dravé akvarijní, pravidelně krmené ryby automaticky reagují spíš na vyděšenou nešikovnou únikovou akci nové ryby. Každopádně s tebou souhlasím a volila bych raději větší spoluobyvatele, protože dokážou spolknout i dospělou mečovku.
03.06.07 11:41:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatrix069® – All
Ja ich mám už 1,5 roku a su cca 23 cm velký. Ale ŕyb sa ani nedotknú. Dával som im malé aj velké pávie očká a už sú tammin.3 mesiace. Ale aj tak dík. Chcel som im len niečím ulahodiť. X-)
16.02.08 11:59:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLUKÁŠ HÁNA (438693245347) – KEŘÍČKOVEC
AHOJ VŠEM JÁ MÁM 2 KEŘÍČKOVCE ZATÍM O VELIKOSTI 6-10 CM A AKARY UŽ JEDNOHO SKORO ODDĚLALI. A TED JE RŮŽOVÝ.UŽ DLOUHOU DOBU JE V AKVÁRIU KLID TAKŽE SI DÁVAJÍ KEŘÍČKOVCI POZOR. :-D :-D :-D
16.02.08 12:16:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjirkacichlid®
Tyto ryby hodně vydrží, mě piraňa ukousla pakeříčkovci kus hlavy, tak jsem ho dal pryč a teď má 35cm. Je v akvárku s mečovkama a parmičkama a nežere je.Dřív jsem měl keříčkovce žebí a to bylo mnohem horší.
23.03.08 23:18:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklum (428393110393)
jirkacichlid je mi lito co se stalo pakerickovci. sad sad sad sad fakt lito sad
24.03.08 09:38:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLUKAS HANA (428393110393)
jirkacichlid dikyza optani hop hop ahoj
24.03.08 16:31:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklukashana (428393110393)
jirkacichlid vis ja mam taky kerickovce s akarami a neni zaco ahoj ahoj ano hop ahoj
24.03.08 18:48:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec®
tito by snad ani normální ryby žrát neměly my máme jednoho už 12let a nikdy ryby nežral jen mrtvý ale keříčkovci žabí ti už loví
29.03.08 19:56:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklukashana (428393110393)
lovec komu patrila otazka ano ano
15.04.08 21:56:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekdoktor (4482376627)
Zdravím.Mé zkušenosti s keříčkovci jso téměř shodné.Jsou to dravci.Avšak ryby,se kterými jsou od malička,ať už neonky nebo cokoli,nechají být.Mím je sedm let.Už jsou to pěkní dacani,a ostaní ryby taky stárnou a umírají.Už se mi ale nedaří obnovit stavy.Všecko,všecko pobijou.Zkusil jsem nasadit i vzrostlejší kusy.Co nespolknou,umlátí.Když ne hned,časem jistě.Problém není ani větší ancistrus.Po třech týdnech ležel na dně s vyzraným břichem.
27.04.08 13:12:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCAUVES (428393110393)
PORAD TE MI ano ano :-P
27.04.08 13:16:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCAUVES (428393110393)
UZ MI NE potlesk RADTE
23.06.08 09:27:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSoňa (43340133535)
Mám keříčkovce cca 2 roky a krmím ho čipsama od Sery. Má je hrozně ráda, tak jsem nikdy neměnila. V obchodě, kam jsem zabloudila pro krmivo nic takového neměli a slečna mi tvrdila, že keříčkovci se krmí vločkovým krmivem. Já teda nevím, ale mě moje princezna by asi s vločkama poslala do háje. Nic mi nikdy nezdlábla, asi je rozmazlená Serou. Všechny ryby, i malé zůstávají v akva. I noví spolubydlící. Dává někdo keříčkovci vločkové krmivo? :-)
23.06.08 13:40:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec®
já jo , ty naše už sežerou všechno , a to nemluvně o žabích
23.06.08 13:47:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekxx (4039497765) – Re: Soňa
Žerou vločky stejně jako každé jiné krmení, jen se po nich netřou. Aby se vytřeli potřebují mražené nebo živé krmení.

Jsou pažraví a sežerou cokoliv i předměty které nejsou určené k jídlu, stačí aby si to zvládli nacpat do tlamy. Na netu běhalo video, jak keříčkovec omylem spolknul kus umělé hmoty co spadnul do akvária.
23.06.08 13:51:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklovec®
a to ,jim někdy zkuste dát žížaly ,pak hrozně lítaj a honěj se
23.06.08 14:12:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKORY® – keřičkovec
mam 2 keřičkovce měl jsem je v akva s převažně nacitrusi a panceřničky takže krmeni bylo převažně rostline někdy mražene patentky a nejake vločky ale keřičkovci si zvikli na rostlinou stravu takže mam doma ted ve 200 l 2 keřičkovce vegetariany. ani nejdou po uhynule rybce proste kolem ni proplavou a nevšimaji si ji nechaji na pokoji vsechny ryby chtel jsem skusit dat do akva male pavi voka jestli je sežerou a keřičkovci vubec nic plavali jim kolem vousu a jediny kdo si jich všimal tak byli pestřenci a skalaři. :-) :-)
23.06.08 15:43:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanz®
Mě Keřikovci ryby nežrali. Stačilo je vydatně krmit patentkami...

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 21:13:37 • 1.647 s