Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Osvětlení Atman

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Osvětlení Atman
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2007 12:03 Muž Eff [417] - RostlinyRe: 140bpm
Rozebrat, zkontrolovat kontakty. Drátky jsou v paticích nastudeno jen zacvaklé, žádné pájení. Hodně štěstí. Já jsem se s tím poprvé drbal asi 3 hodiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2007 11:54 140bpm – Problem s "Atman AT 70 B"
Moj problem spociva v tom, ze mi jedna trubica nehorazne "bzuci" v nej problem isto nie je (dnes som kupil novu a robi to aj ta) ale ked dam tu istu "bzuciacu" trubicu do druhych patic v tom stojane, je ticho, ziaden zvuk. ale ak ju dam nazad, bzuci opat. cim to moze byt? stretol sa uz niekto s niecim podobnym ??? podotykam, ze stojan mam uplne novy, mam ho v prevadzke 3 mesiace a robi to asi od druheho mesiaca, myslel som, ze je to trubicou, ale ako som dnes zistil, nie je to tak .... dakujem za rady :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2007 22:08 Žena ufinka [28] - Asie
Mne teleso nebzuci, zahriva se, ale tak akorat...A mrzi mne, ze uz se kvuli Unii neprodava. Kryte je, takze strikajici voda se prece nema kudy dostat a kdyz stoji na nozkach, tak prece nemuze spadnout do akvaria...no, a jak ta Eu chce resit to, ze nam jiskri v zasuvkach, jak chce vymenit elektro rozvody ve vsech starsich panelacich, to stejne nevyresi..takze at jdou xxx
Jeste ze
Hagen pruzne reagoval a nove se prodavaji telesa opet na "nozkach" - coz je pro mne naprosto vyhovujici...to se vic bojim krytu..ktere jsou navic jen na urc.rozmery. Prestoze jsou jen na T5 zarivky a nevypada to tak elegantne jak Atman a je to drazsi, tak aspon to..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2007 10:26 Muž filipsi [1297] Re: PT
Nicmene myslim, ze jsou bezpecnejsi nez 90% samodomo bastlirskych produktu. Ta informace tady uz jednou probleskla v souvislosti s da35, tak jsem rad, ze jsem stihl koupit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2007 09:56 Muž PT [89]
je to trochu ozivovani mrtveho tematu, ale myslim, ze to sem patri - tato svitidla od Atmanu neni jiz v soucasne dobe mozne v EU prodavat, nesplnuji evropske normy pro bezpecnost. Hadam, ze to stoji snad za zminku.viz napr. mojeakvarium.vltava2000.cz/… popr. email z miga.cz

Dobrý den,

včera jsem dostal informaci, že výrobce nedodal certifikát pro EU, takže se osvětlení nedodávají a stáhnul jsem je z nabídky.

Děkujeme za Váš zájem o náš obchod.

S přáním hezkého dne a pozdravem.

Akvaristika - MIGA

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2007 20:01 Muž Josee [23]
Tak jen aby tu byla odpověď na mou původní otázku, pro případ, že by někdo v budoucnu měl stejný problém :)
atman dr-60 po pár hodinách bzučí jak sviň a hřeje ještě víc hmm ale svítí :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 12:38 Baset Re: Trhan
Mám 2 ks osvětlení atman AT 70B asi 4 nebo 5 let a žádný problém s hučením, bzučením nemám. Prostě není slyšet a svítí a svítí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 10:54 Trhan
Podle me to prehanite, vzhledem k tomu ze v podstate vsechny dily koupite (splnuji vsechny normy atd.) a jen je propojite podle navodu a pripevnite k vyrobene konstukci svetla. Pokud si na tom da clovek zalezet a dodrzi pravidla bezpecnosti, tak zpravidla vytvori vyrobek naprosto vyhovujici a bezpecnesi nezli vetsina made in thaiwan, cina atp.

Ale to je nazor muj nazor, ktery mam po studiu skoly a praxe za totality s elektrickym zamerenim :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2007 08:33 Muž ekvb [0] Re:Josee
Ahoj, mam atman dr-70b a funguje dobre. Pravda je, ze tlmivka trochu vrci, ale je to nepatrne a zatial som s nim spokojny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 19:18 Muž Josee [23] Re: Norton
No, nemůžu s tebou (teda doufám, že nevadí, že ti tykám, cítím se tu jako mezi stejně "postiženými" přáteli ;-), pokud by to vadilo, stačí říct ano ) než souhlasit..
Osobně bych se do toho sám nikdy nepustil. Souhlasím, že má-li někdo dostat radu v takto ošemtné věci, je dobré nejdřív vědět, že ví co dělá a jak se má chovat, než si pak něco vyčítat..
Beru zpět své zbrklé volání po fotostory, a uznávám, že něco takového by nemělo být volně šiřitelného no ..
Tím končím svou kajícníckou řeč X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 18:47 Muž Norton [109] Re: Josee
Kutilská "výroba" osvětlení akvária je věc ošidná. Vše se zdá na první pohled jednoduché, pospojovat pár součástek dráty, nějak to připevnit do krytu a "buď již světlo..." Pomineme li "nepominutelná slova zákona" mohou toto provádět dle vyhlášky 50/78 Sb. §6 pouze "Pracovníci znalí s vyšší kvalifikací pro samostatnou činnost". To zjednodušeně znamená, že musí splňovat tyto podmínky: "mají ukončené odborně vzdělání, mají požadovanou dobu praxe a složili zkoušku v požadovaném rozsahu". Tolik vyhláška.
Pokud dotyčný "kutil" způsobí ujmu jen sobě, je to jeho chyba a možná i jeho věc. Ale máme 100% jistotu, že se k takovému akváriu nedostane třeba "malý synovec"? Nebo dojde "chraň bůh" k požáru a ten je například v takovém 10ti patrovém paneláku zlým snem hasičů.
Možná si teď někteří řeknete: "Zas přehání...", "Je to kverulant..."
Josee, po osobních zkušenostech jsem se kdysi zařekl poskytovat podobné návody někomu bez toho, abych dotyčného dostatečně znal. Je daleko bezpečnější a jistější si buď koupit komerční svítidlo, nebo si jej nechat vyrobit odborníkem. Ovšem ani v tomto případě nemáte 100% zaručeno že "nevyhoříte", ale přece jenom ta osobní odpovědnost neleží na Vás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 18:15 Muž Josee [23] Re: isamik
Úplě chápu tvůj pohled! Nikdo by si neměl zahrávat! Ovšem když už, tak by myslím bylo dobré, kdyby člověk viděl, co dělá, co může a co nesmí, aby tu chybu neudělal..a klidně i nějaké foto, co se mu stane, když tu chybu udělá..a když chce i potom riskovat, je to jeho volba..
jj, je tu ale problém s mladejma kutilama, který riskují hlava nehlava (soudě podle sebe a svých dřívějších kousků)..holt, vždy bude mít mince dvě strany..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 18:04 Muž isamik [180] Re: Josee
Fotostory osobne rozhodne naklonen nejsem, zvlast kdyz clovek vidi co proud dokaze.
Mozna az moc prisny pohled, ale kombinace vody a elektriny neni idealni a clovek co to vidi poprve tak lehko udela nejakou tu chybu!!!

Jinak ty 45cm zarivky to by zase takovy problem byt nemel, normalne se vyrabi 15W (438mm dlouha) T8 trubice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 17:35 Muž Josee [23] Re: Norton
Tak teď, resp. celé odpoledne, jsem se tu pokoušel probírat vyhledanými tématy o předřadnících atd. a musím říct, že zatím nejsem o nic moudřejší než předtím.. Rozházený do x témat, hodně věcí se opakuje a nezkušený človíček, tedy já :-D , se v tom ztrácí..
Mám nápad - co takhle nějaký srozumitelný článeček "all in one" od vás VELIKÝCH, pro nás méně zdatné, kteří bychom se třeba rádi o něco pokusili? Takové nějaké fotostory - tohle vypadá takto, a zapojí se to takhle..
Chápu, jsem naivní.. smich
Jinak díky za postřehy a názory. Myšlenka vlastního osvětlení mě nadchla, ale protože bych rád dal krevetkárium dohromady ještě letos smich , zůstanu u sériové výroby! Obzvlášť když s ním wladys neměl větší problémy..až na ty zářivky, ale já chci 45cm a to by snad neměl být tak nadlidský úkol..
no a časem třeba, kdo ví.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 12:17 Muž Norton [109] Re: Josee
Wladys má pravdu. Pokud si někdo netroufá vyrobit osvětlení "na míru", tak je to pro něj relativně levná a dobrá volba. Jasně, účinnost vzhledem k použitému indukčnímu předřadníku nic moc, kvalita tak trochu sázka. Ale jak říkám, levné, jednoduché a funkční řešení. Osobně však s osvětlovacími tělesy Atman zkušenost nemám. Zato jiný "značkový čínský výrobek" Zhong jsem skutečně vyřadil. Tlumivka nejen že dost bručela a byla napadena korozí, ale co mi vadilo víc, nehorázně topila, bezmála 100°C...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2007 11:42 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Josee
Já jedno toto osvětlení vlastním už víc než 4 roky...bohužel na zářivky 25W(75cm) funguje bez problémů,ale sehnat na to obyč zářivky je nepřekonatelný problém.Navíc to těleso stálo dost peněz...takže bych si ho znova nekoupil.Ale pro ty,co si nevědí s osvětlením rady a neumí si ho poskládat sami to je podle mě dobrá volba(ale jen na zářivky 60,90 a 120cm) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2007 09:00 Muž Horác [3942] Re: Josee
To víš no ... Made in China :-) ... To asi kupuje jen málokdo ... Oni to soudruzi z Čínské lidové republiky občas pěkně vošulej ... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2007 14:21 Muž Josee [23] – atman dr-60
Zdravím vás všechny! ahoj :-D
Moje otázka zní: Jaké jsou vaše zkušenosti s touto řadou osvětlení od atmanu? Poruchovost, bzučení, případně další věci.. Přemýšlím o jeho koupi na své staré aqua, ale nerad bych koupil něco, co by mi přineslo víc starostí, než užitku. Díky za vaše postřehy :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2007 12:43 Muž wayn [79] – kvalita
Pozor na tyto a podobné (Jebo, Zhong) "levné" světla. Soudruzi v Číně mívají potíže se správným zapojením. Má vlastní zkušenost: www.akvarko.cz/…
Konkrétně o Atmanu:http://www.akvarista.cz/web/diskuse/tema-8742
Levnější a spolehlivější je si světlo vyrobit, třeba z kuchyňských pod linku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2007 15:50 Martix6 Re: petrys
Jen pozor.U osvetlení-25W Má atyp.zářivky-75 cm.Nejdou vyměnit za levnější (kvalitnější).Já ho mám a jsem odkázanej jen na ty značkový zářivky Aqua-Glo a daří se akorat řase.Takže se ho brzo zbavím. rozzureny
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2007 15:20 Muž [] Re: petrys
Že je to starší eheim souvisí s vnějšími filtry,ale u osvětlovací techniky je to jiné.Ale je fakz že jejich výrobky osvětluji 2 nádrže.A v pohodě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2007 14:54 petrys – osvětlení atman-firma atman
Ahoj, chci si pořizovat mini osvětlení od atmana asi na 7 nebo 9w. Ráda bych se zeptala, zda jej také někdo máte-jak dlouho a jaké s ním máte zkušenosti.
Někde jsem četla, že atman je něco jako starší série eheimu, tudíž by to měla být kvalitní značka. Co na to říkáte?
Za odpovědi díky.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 6625x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2260?od=101