Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Plachost ryb

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Plachost ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 18:00 Žena Atika [134] Re: zervan
54 l, jedna zářivka 15 W a led osvětlení 5,7 W.
Sličenky? Ty mám v dalším akvárku s krevetkami a jsou moc fajn. Ale taky mají rády plovoučky, hlavně teeda mimina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 17:51 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Atika
A to je aké veľké akvárium? Priveľa svetla veru je problém, s tým máme skúsenosti - napr. Tetry Rodwayove sa stále zašívali v tieni po koreňom, až kým sa svetlo nezhaslo. Pomáhalo stmavenie vody prípravkami ako Sera Blackwater a Tetra ToruMin. V dočasnom predošlom akváriu so slabším svetlom nemali problém a sa špacírovali po celom. Podobne mini Neónky modré - ale tie to znášali o čosi lepšie.

Mimochodom, ktoré malé rybky (vhodné ku krevetkám) znášajú dobre silné svetlo a nie sú plaché?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 16:57 Žena Atika [134] Re: cezarmilan
Je pravda, že k původním 15 W v krytu jsem na konci prosince přidala tohle : www.vyprodeje24.cz/… , světla je trochu víc, ale zase mám přes polovinu hladiny pokryto plovoučkama. Světlo jsem vlepila do krytu tak, aby osvěcovalo hlavně přední část akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 16:48 Žena Atika [134] Re: MonterMonty
To jsem ale psala hned po založení té nádrže (rybky byly původně ve 30 l a přendala jsem to do těch 54 i s částí starého dna a již zajetým filtrem)- to tam byli jen otíci a 3 samečci pavích ok. Když se všechno srovnalo tak jsem postupně dokoupila ty razborky a nakonec pygmeje. To už byly NO2 neměřitelné. Jinak jsou tam i krevety a ty jsou Ok a množí se jak divé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 16:37 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: MonterMonty
No tam som to myslel i ja. Buď zvýšené hodnoty NO2, alebo som bol rovnako svedkom, keď známy menil svetlo kvôli rastlinám (dal omnoho silnejšie svetlo) a trpeli svetloplachosťou a už to neišlo opraviť. To už ani ak dal svetlo slabšie. Proste vždy keď zaplo svetlo, zmizli :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 16:26 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Atika
Koukám na tvůj profil , nebude problém někde tady ? cituji z údajů na profilu :
Údržba: zatím 2 x týdně 1/3 vody, dno i filtry nechávám být, i když je tam část dna z původního akvárka a zajeté molitany, tak se mi NO2 mírně zvýšily
Nasadil bych denní vodoléčbu 1/3 , a pozoroval jak se na to budou rybky tvářit , není moc dobré se v tom dně pořád rejpat a přesazovat , když maj rybky nevhodné podmínky jedním z příznaků může být i toto plaché schovávání se ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 16:19 Žena Atika [134] Re: cezarmilan
No právě, všichni moji ostatní pancíci jsou zvědaví jak opice a jak se mihnu před akvárkem tak jsou nastoupení u předního skla. Jinak si samo šmejdí po celém akva, odpočívají pod kořeny, ale nezdrhají ani při úklidu, maximálně lehce uhnou před rukou. Ale tihle prostě prchají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 16:09 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Atika
Ja sa venujem "sterbay-om" a mám ich na očiach stále a to sa mi pred akváriom špacíruje malá vnučka, tak neverím, že je to u nich prírodzené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 15:41 Žena Atika [134] Re: MonterMonty
Dno je pro pancíky myslím vhodné dost, není tam nic ostrého - bylo to už zakládané s tím, že tam budou. Mě by ani nevadilo, že se jim tam líbí kdyby se aspoň občas ukázali, abych měla kontrolu, že jsou Ok a že jsou všichni. Nevylezou ani když nakrmím, prostě kdyby jich půlka pochcípala tak to zjistím jen když vyplavou mrtvolky. Jen ti dva občas (možná pokaždé jiní, to samozřejmě nepoznám) a když zalovím odkalovačem dozadu tak se splašeně vyřítí skupinka a bleskem zajede do jiné schovky. Prostě se bojí.
Napadlo mě jestli by nepomohlo, kdybych jim tam přidala pandičky z Rybičkária, to jsou klidné nebojácné rybky, jestli by se k nim třeba nepřihoufovali aspoň na krmení. U těch razbor mi to zafungovalo krásně a v Rybičkáriu se mi pandíci taky houfují se skvrnitýma dohromady. Ale je fakt, že pygmejové jsou o dost menší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 14:21 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Atika
Asi se s tím nic moc nedá dělat. Já mám takhle stydlivého ancíka, druzí dva lezou všude, odpočívají klidně i u předního skla, ale ten jeden je prostě pořád někde zalezlej. Vidět ho můžu, jen když v noci vezmu baterku a udělám přepadovku. Je to k vzteku, protože to je, jako by tam ani nebyl, ale co nadělám. :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 13:54 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Atika
U mě jsou skvrnití i dost aktivní po zhasnutí světel , po výměně hrubšího štěrkového dna za liapor jsou všude , kolikrát celou hlavou zaboření v tom liaporu , když asi cítí něco k snědku , taky se mi schovávali pod kořenem , zřejmě jim daleko lépe vyhovuje tmavé a neostré dno , normálně ted plavou i ve vodním sloupci, občas lehnou na dno a půl hodky se nehnou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 13:46 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Atika
Atika napsala: Dva se občas přijdou podívat i k přednímu sklu a rozplavou se, ale těch 10 jako by tam nebylo.
A máš jistotu, že jsou to pořád ti stejní dva? ;-) Co se týče toho schovávání, tak bych řekl, že je to jejich normální chování a pravděpodobně za tím nemusíš nic hledat, prostě se jim tam líbí. Já mám teda jiné pancéřníčky (Panda) a ti občas prohrabávají dno po celém akváriu, občas plavou po celém akváriu, občas "vystřelí" na hladinu (kvůli střevnímu dýchání) a občas o nich taky vůbec nevím, zalezou si dozadu do akvária pod břidlici, kde mají malou schovku (nemám v prezentaci aktuální fotky, mám to trošku pozměněno). Určitě se prohání po celým akváriu třeba, když tam zrovna nejsi. Byl bych v klidu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2014 11:53 Žena Atika [134] – Panceřníčci malí
Ahoj, mám trochu problém s malými panceřníčky. Do akvária Kořenová zátoka jsem jich koupila 7 (před necelými třemi měsíci). Zezačátku byli občas vidět, ale během pár dní se stáhli dozadu pod kořen a v podstatě jsem je vůbec neviděla. Po cca měsíci jsem jich přikoupila ještě 5 (jsou fakt malincí) s tím, že větší skupinka nebude tak plachá. Všude se uvádí, že plavou občas i ve sloupci s ostatními rybami, jsou hraví atd. Těch pět nových se nebálo, plavali všude, občas i v hejnu s razborami, ale do 14 dnů se přidali k těm prvním a do teď žijí skrytým životem za a pod kořenem. Dva se občas přijdou podívat i k přednímu sklu a rozplavou se, ale těch 10 jako by tam nebylo. Ale jsou (jen nevím přesně kolik). Při úklidu vyjedou zpod kořenu a lítají po akvárku. Vadí mi, že nemám možnost je zkontrolovat jestli jsou v pořádku, přepočítat (aspoň přibližně), prostě nic. Dřív se mi takhle šíleně bály hengelky, tam to okamžitě vyřešilo dokoupení 5 ks razbor klínoskvrnných. Shejnovaly se dohromady a teď jsou z nich zvědavé modelky, pořád před sklem, nebojí se ani když sáhnu do akva. Přikupovat další pygmeje nebudu, nejspíš by to dopadlo tak, že by jich za kořenem bylo třeba 30 ne Když sedím u počítače kousek od akvárka tak občas vidím, že nějaký vyjede, ale sotva se zvednu jsou fuč. Dokonce se k nim přidali i otíci, kteří byli dřív hodně vepředu, ale ti po nakrmení vylezou a nebojí se, jen se jim vzadu asi líbí, lezou hodně po tom kořenu. Ti pancíci, které občas zahlídnu vypadají pěkně, zdravě, jsou baculatí. Tak nevím, dá se s tím něco dělat? Ve druhém akva mám pandičky a p. skvrnité a jsou to nebojácné kontaktní rybky, jak se mihnu kolem skla už koukají co se bude dít.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 18:21 R Muž romant [27987] Re: stalker
Přečti si co se píše na kartě a bude to jasnější. rybicky.net/atlasryb/kancik_perletovy Ta ryba tam nepatří, kombinace je dost natěsno, to nebude dlouhodobě dělat dobrotu, zde se dají očekávat další problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 18:15 Muž stalker [0] - CichlidyRe: Designer
Maju domceky. Zalezu do nich a cely den su zalezene. Ten isty problem aj ancistrusom. Vobec nevylieza, ak vylezie tak len po zradlo a zase je niekde zasity.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 16:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: stalker
Kdyz z kamenu udelas "domecky" (ale bezpecne, at to na ne nespadne), treba si tam Kancici zalezou, ale za chvili uz budou citit, ze kdykoli maji kam se ukryt, a zacnou zkoumat okoli. Aspon bych to zkusil, nerikam ze to jiste pomuze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 14:44 Muž stalker [0] - CichlidyRe: stalker
Fotka k příspěvku Plachost prtrvava. A po odkaleni a vymene vody sa na chvilu ukazali a zase ich nepozorovat v akva. :-( Neviem cim to je. Mam vymenit viac vody alebo mam vymenit pozadie? Som si vedomi ze mam male akva pre tito ribicky, ale ako ich niekopmu ponuknem ked ich ani neuvidi co ak sa budu tatko spravat aj v novej nadrzi.
Edit: Meral som vodu: NO3-25 NO2-0 GH-8 pH-7,6, akurat ta tvrdost je niska moze to byt aj tym?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2014 11:52 Muž stalker [0] - Cichlidy – palchy kancik perletovy
Fotka k příspěvku Mal sob beznu tapetu smodri pozadim a rastinami. Dal som si poradit a vymenil som ju za ciernu. Stala sa mi taka vec staru som odlepil a novu nalepil az na druhy den. Postrehol som ze ribicky zacali byt plache. Neviem preco. Do vtedy sa predvadzali a boli v pohode. Raslinky rastu vyzeraju v poriadku a aj ribicky vyzeraju v zdrave. Zacal so sa mu castejsie venovat ako mi bolo povedane 1x tyzdene odkalenie vody a vymena cca 1/4 vody. Myslel som ze sa to casom spravy ze si musia zviknut ale mam pocit ze sa to zhorsuje. Pred tym sa nahanali ktora si uchmatne viac krmiva a teraz iba zbieraju zo dna a hned sa schovaju. Este ma napadlo ze niekedy v tej dobe som pridal do akva aj kokos. Prosim o radu. Dakujem
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 15:43 R Muž romant [27987] Re: DAB71
Ano, na neonky je to nic moc velikost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 12:39 Muž DAB71 [0] Re: romant
A já si pořád myslel,že mám pidi akvárko smich ...mám je namíchaný..7x neonka červená+7x neonka obecná.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 11:51 R Muž romant [27987] Re: DAB71
Hmm, tak to by mohlo být, že nemají žádného přirozeného hejnového sháněče, tím jak tam nejsou ty ostatní ryby, co jsi odstranil. Ono, jsou neonky do takto "velkého" akvária dost na hraně a je to taky o jejich počtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 11:38 Muž DAB71 [0] Re: romant
To dno mám od začátku a když jsem tam měl jinou sestavu ryb,tak problém nebyl.Teď jsem nechal jen neonky a jsou schovaný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 11:15 R Muž romant [27987] Re: DAB71
Problém bude v tom hodně světlým dnu, to bych řekl že v kombinaci s tím světlem se jim nezamlouvá a chovají se jak popisuješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 10:58 Muž DAB71 [0] – Osvětlení vs Neonky
Zdravím...chtěl bych se zeptat...nechal jsem v akváriu jen Neonky,ale když rosvítím,tak se všechny schovají a když zhasnu,tak začnou plavat.To jim to tak vadí??Mám jednu trubici 15W.Díky za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2013 14:42 Muž Robo [45]
Mě se teď stalo, že se mi paví očka začaly schovávat jen co se někdo objeví u akva. je fakt že jsem je potřeboval odlovit a od té doby jsou uplně v prdeli pořád plavou u zadní stěny a jen se něco mihne ihned jsou u dna mezi rostlinkama. Předtím žádný strach neměly i když někdo čuměl do akva. Určitě je na vině ten pokus o odlov se kterým jsem nakonec přestal jelikož se nedaly chytit a od te doby se takhle bojí. Přestanou se někdy bát nebo už se to nikdy nezlepší? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2013 14:54 Muž soc [60] Re: soc
Nakonec vyřešeno. Pro jistotu vyměněna voda, ale pomohlo přidání 8ks Razbory klínoskvrnné. Nejdřív zmizely všechny ryby v rostlinkách, šla vidět nějaká výměna názorů a seznamování se. Po chvíli vyplavaly ven jak razbory, tak parmičky :) Teď se v pohodě prohání razbory zhruba od středu nádrže nahoru, parmičky od středu dolů :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.01.2013 21:19 Muž hardy [45] Re: Adrianne
Stres. Tyhle rybky nemaj co delat takhle malem akvarku!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   15.01.2013 21:14 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Adrianne
Co takhle životní prostor? To je asi ten problém... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2013 21:04 Adrianne – Plachost parmicek
Ahoj vsichni, mam problem. Mam 20l akvarium a v nem 4gupky a 4parmicky petipruhe. Parmicky se ale pomerne doat schovavaji, nemuzu rict ze by nikdy nevilezly, ale asi 3/4dne jsou porad schovane v kytkach. Co s tim? Budu ted kupovat novou zarivku (ted jsem mela 5W, neni treba v tom chyba? To si ale nemyslim. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2013 13:33 Muž soc [60] Re: romant
To je fakt. Dam jim cas, postaram se o vodu a uvidime. Diky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2013 13:26 R Muž romant [27987] Re: soc
V prezentaci píšeš, že jsi měnil nedávno dno, tudíž je možný že je voda v kvu ještě neustálená, rozhoupaná a tudíž bych jí častěji měnil, klidně obden a sledoval bych reakci ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2013 12:24 Muž soc [60]
Mam takovy drobny problem s parmickami petipruhymi, mam hejno 10 kousku, v akvarku jsou jeste pancernicci zeleni (6ks) a ancistrusi (2ks). Problem je v tom, ze parmicky jsou neustale schovane v housti rostlin vzadu v akvariu, tudiz akva vypada dosti prazdne. Podle ruznych clanku na netu jsou to dosti plache ryby, nicmene jsem videl nekolik videi, kde se bez problemu prohanely po akvarku. U me vyplavou pouze kdyz zhasnu svetlo. V cem muze byt problem?
Zvyknou si casem? Mam zastinit akva plouvocimi rostlinami? Nebo mam pridat jeste hejno nejakych jinych rybek, treba razbor klinoskrnnych, ktere jim dodaji odvahu?
Faktem je, ze kdyz chteji tak jsou dobre pridrzle, klidne kradou ancistrusum tablety se spirulinou.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2012 20:47 ufalec Re: RAP
Zatim je to fajn cichlidy se jrn plavaly mrknout coze to je za nove spolubydlici a pak se zase schovaly :-) ono uz obcas vyplujou ale jen kdyz myslej ze u akva nikdo nebi jakekoliv pohyb a uz se plavou schovat :- dnad jim platy dodaj sebevedomi :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2012 19:47 RAP Re: ufalec
OK, uvidíš jak to bude fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2012 18:43 ufalec Re: RAP
Samec ma bez ocasu tak 7_8 cm a samice asi 5-6 a stejne uz mam modre platy. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2012 17:08 RAP Re: ufalec
Jak velké jsou ty cichlidy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 18:30 ufalec Re: RAP
Dobra tedy nevezmu zadneho a az ci cichlidy zvyknou tak treba nejakeho prikoupim :-). Dekuji za poznatek palec
A co kdyby nemeli platy ? Muzu vzit jine zivorodky? Treba velkoploutvy tam maj dost casto ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.12.2012 18:11 RAP Re: ufalec
Ale pozor, chce to žádného nebo minimum samců, protože svými pokusy o páření vnášejí do skupiny rozruch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 18:06 ufalec Re: romant
Dobra takze to vidim tak, ze zitra zajdu koupit platy :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 18:01 R Muž romant [27987] Re: RAP
Myslím, že už se to vyjasňuje. ;-) Jinak naprostej souhlas s Tebou, že ty dánia jsou taková z nouze ctnost, přecijenom jsou to větší plašani, než třeba ty oka, nebo mečovky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 17:58 RAP Re: LiborSprysl
Dal jsem je pouze jako příklad chování, aby si vybral ryby s podobným naturelem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 17:15 ufalec Re: LiborSprysl
Zivorodky jako takove mi nevadi premyslel jsem o platach, ovsem pokud to skutecne bude nutne tak jim je samozrejme poridim :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 14:03 Muž LiborSprysl [9015] Re: RAP
Nechce živorodky, už jsem nabízel mečovky... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.12.2012 12:37 RAP Re: romant
K Cichlidám mnohotrným? hmm
Jestliže jsou tam samotné a ještě k tomu nové, není se co divit. Chtělo by to klidné a nebojácné rybky, které cichlidám navodí pocit důvěry. U menších druhů jsou například osvědčené samičky pavích ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.12.2012 20:44 R Muž romant [27987] Re: ufalec
Ty dánia, jako parta 8-10 kousků a ty kakaďáci pár, nebo kluk a dvě holky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2012 11:18 ufalec Re: LiborSprysl
dobre tak tedy jeste pockam. Pokud se, to do tydne nezlepsi pokusim se sehnat nejake hejno mensich rybek. Myslite ze by misto mecovek sly treba i platy? S mecovkama mam spatne zkusenosti. Nebo treba dania? Sla by? Nad tema cichlidama jsem uvazoval nad tema mensima, jako treba kakadu. Nebo jine mensi. Ani ty by nesly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2012 07:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: ufalec
No zatím bych počkal...to akvárium je na další cichlidy malé a akary jsou dost oprsklé na to, aby takové soužití nebylo bez konfliktů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2012 07:42 ufalec Re: LiborSprysl
No ve zverimexu jich bylo vice to je pravda a byli tam s nimi i sumecci zraloci (nebo tak nejak) a kancici pricnopruhy albini. Zivorodky nechci, chtel bych nejakou cichlidu, myslite ze by de snesly s akarama modryma? Nebo to chce neco mensiho a klidne jsiho. Ukrytu je v akvs rekl bxch dost, jeden velky koren, jeskynky z kamenu, pryles z kytek, atd. ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2012 05:50 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Znám to, záleží na tom z čeho a do čeho ryby jdou...jdou-li z hejna a mají-li málo úkrytů, může to trvat i rok, i déle, než se aklimatizují. A nebo také ne. Umí to více druhů. Mám vyzkoušené, že pomáhá hejnko mečovek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.12.2012 22:36 R Muž romant [27987] Re: ufalec
Přičítal bych to aklimatizaci a jako nic nekazící opatření bych častěji měnil vodu. Chce to členitý dno a hodně možností úkrytů.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6506x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16245-plachost-ryb?od=83