Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Rostlinám se nedaří

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Rostlinám se nedaří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 11:10 Žena Peťule [3] Re: Anthrax
Jj jasne, řasa a na ni zbytky toho akvajasu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 11:09 R Muž Anthrax [4789] Re: Peťule
Fotka k příspěvku Tohle šedozelené vpravo dole v kroužku. Je to na všech fotkách. Podle mě to sinice být může. Tak jestli to nesouvisí.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 11:06 Žena Peťule [3] Re: Anthrax
Jo toto.. noo asi nejaka řasa nebo spíš jsem čistila sklo zevnitr a používám akvajas, tak je možný, ze se tam drží
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 11:02 R Muž Anthrax [4789] Re: Peťule
Myslel jsem to, na čem se drží ty bublinky (nebo co to je) na dně a na rostlinách. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 10:57 Žena Peťule [3] Re: Anthrax
Kdyz jsem ji trosku povytáhla, vyplavala k hladině. Já ji totiž rozdělila na malickaty jednotlivý rostlinky a to byla asi chyba. To není sinice, ale packa mého dítka na skle :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 10:55 Žena Peťule [3] Re: vaclav
Aha, to dekuju za upozornění. A je nějaká, kterou bys mi doporučil? Nemám v akva substrát jen písek. Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 10:50 R Muž Anthrax [4789] Re: Peťule
Něco by se chytnout ještě mohlo. Ale přijde mi, že jí tam máš docela utopenou v substrátu. A co tam máš za povlak sinice nebo řasy? Z fotek toho moc nejde poznat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2020 10:48 R Muž vaclav [14615] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Peťule
Tak já bych ho ještě nechal, jinak ale jako koberec nedoporučuji, roste to jak roští a aby trochu vypadal bude s ním hrozná práce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2020 10:44 Žena Peťule [3]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
Prosím o radu. Před 14 dny jsem zasadila kobercovku echonodorus tennelum a i pres dávkování co2 a hnojení je úplně v rozkladu. Chytne se nebo ji mam dat z akva pryč? Ostatním rostlinám se daří.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 12:26 Muž Foligno [28] Re: Anthrax
Děkuju za tip nakoupeno a dnes i první aplikace.Svícení zkrátím o hodinu a budu sledovat co se bude dít.přikoupil jsem po košíčku
Hygrophila polysperma
Echinodorus bleherae
A budu čekat.
Začaly být strašně lekavé akary hnědé- největší to pár v akváriu...jedna mi během sázení rostlinek vyskočila ven.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 09:13 R Muž Anthrax [4789] Re: Foligno
Jestli ti kytky nedrží ve dně, tak je tam zafixuj horácomatkama. www.horacovoakvarium.cz/…

Kdybych zkracoval dobu svícení, tak to udělám postupně. To samotné KNO3 bych zatím vynechal a dával jen ten Ferox NPK + pořídil MgSO₄×7H₂O. Být tebou tak pořídím testy, pokud se opravdu chceš vydat cestou CO2 a hnojení. Ať to tam nepereš víceméně naslepo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2020 03:36 Muž Foligno [28] Re: Anthrax
Ahoj- to druhé zelené je Ferox NPK.Ten jsem dával častěji. tzn 2-3x týdně podle doporučení.Dobře zvolním.
Budu měnit vody více.Ano, test mám papírkový 6in1 a to zejména na testování dusičnanů a dusitanů ještě mám na celkovou a uhličitanovou tvrdost takové ty testy kdy přidáváš po kapkách roztok..řasa opravdu je zelená tečkovaná a je právě i na listech toho anubiasu.
Ještě jsem zvažoval nesvítit 12 h denně ale třeba jen 9.
Vallisnerie- já ji právě dal do akvária jako nouzovku když mi teda nešly ty kryptokoryny a hygrophilie.Ty vypadaly v době když se dařilo nádherně.Anubias- je dovezený z Košic z nádrže kde bylo svíceno led páskou nepřidáváno CO a on jim do půl roku zabral celou nádrž jak rostl-růžkatec no teď v posledním týdnu jakoby ožil.
Jak říkám. Chvilku se mi dařilo mít zdravou hustě osázenou nádrž na kterou bylo radost pohledět.Ještě jedna zajímavost- písek mám 1-3 mm a i když to vypadá slušně pro pancéřníčky i akary v tom ryjou a sem tam kamínky plivou jinam, kryptokoryny jakoby v tom nedržely a často musím zatlačovat rostlinky hlouběji nebo je přihazovat.asi je lepší 2-4 frakce.
K té chemii- ještě se mi dělala na hladině pěna- taky- příčina neznámá.dobrá nakoupím drop checker- zkusím domácí výrobu CO...a nakoupím i hořčík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 22:50 R Muž Anthrax [4789] Re: Foligno
Ahoj, jestli dáváš lžičku KNO3, tak to může být kolik? Cca 35 mg/l NO3 obden? + ještě Ferrox NKP, kde taky dodáváš další dusičnany. To mi přijde opravdu moc. Když chceš takto hnojit, tak bys měl mít nějaké trochu spolehlivější testy. Tohle vypadá, jako měření papírkama. Vodu bych měnil častěji a trochu víc.

Jinak z těch fotek nevidím nic zas tak špatného. :-) Jestli se u tebe daří vallisnerii, tak ji posil. Je tam ještě něco, čemu se daří? Na tom růžkatci je taky vidět růst.

Edit: Pokud se nepletu, tak Mg nepřidáváš. Přitom je to první věc, která ti bude pravděpodobně ve vodě z kohoutku chybět. S tím ostatním hnojením bych fakt zvolnil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2020 19:56 Muž Foligno [28] – můžu taky poprosit o pomoc?
Ahojte.
Můžu se přidat do této diskuze resp do tohoto vlákna s prosbou o názor?

ZAčaly mně problémy s pěnou na hladině a chřadnutím rostlinek, které se mi dříve docela rozrůstaly a tvořily přebytky.
Zejména Kryptokoryny, hnědovka křídlatá a taky hygrophilia guanensis.
Dal jsem dnes do svého profilu Foligno nějaké fotky pro představu.První je založené akvárium, druhá to samé zhruba po roce.
Pak to šlo z kopce. Chřadnutí rostlin pěna na hladině..atd.
Zkoušel jsem různě vytahovat kameny přidat skimer atd dokonce i totální restart s jiným novým dnem- ty fotky s bílým dnem jsou vlastně současnost.Koupil jsem nový filtr, myslím si že zbytečně silný, navíc když jej utlumím na max stejně mi přijde že proud je stejný jako naplno.
Světlo mám intenzitu jak vidíte na fotce zapíná se v 8 ráno vypíná v 8 večer.Nedodávám CO, ano zezačátku jsem dával tekutý uhlík....nemám vzduchovací kamínek jen filtr vodu měním no 20 - 30 l každý týden.
Chemické složení?PH 6,4 až 6,6 nejčastěji.KH kolísá od 3 do 7,2.GH 8 pokaždé.NO2 nula, NO3 no někdy 0 někdy 50-100.Chlor, posledně 0,8 ale vzorek jsem bral pokaždé co jsem doplnil vodu- kohoutkovou neodstátou.
Hnojení..KNO3 obden půl lžičky a pak takový ten zelený mix PMDd?5x stlačení pumpičky 2x týdně.
Přesto se hygrophilie ztratily, kryptokoryny stagnují, na hnědovce jsou díry a spíš chřadne a jediné valisnerie se množí.
Co dělám špatně nevím.
Paradoxně se mi letos i přes tyto trable na jaře vytřely akary hnědé- po výměně jsem tehdy do vody přidal torben.
Jo.Dlouhodobě jsem měl teplotu vody cca 21 stupňů asi kvůli kardinálkám..teďkom jsem začal topit a mám 25 což zkusím držet.
Rád bych aby se opět začalo dařit rostlinkám tak jako na začátku co jsem akvárium pořídil, ale netuším, kde dělám chybu.
Akvárko mám v ložnici- i proto nechci dávat hlučný vzduchovací strojek i proto jsem vyměnil lepší filtrační náplň se sáčkem purigenu za obyč molitan poněvadž to tak nedrnční.NAšel jsem tady na těchto stránkách návod na domácí výrobu CO2...zkusím- paradoxně pracuju na kyslíkárně, kde CO 2 i plní do lahví a snad, nevím snad by naplnili i bombu. Dokonce by se teoreticky dal sehnat i redukčák- ale mějte to veškeré příslušenství odkryté v ložnici...to se mi do toho nechce.
OK JAkékoliv návrhy tipy nebo rady rád uvítám.
Hezký večer všem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 11:40 R Muž Anthrax [4789] Re: Matysekk
Já kupuju rostliny většinou na burze. Ale to je teď bohužel nemožné. Dobrou zkušenost mám s pěstírnou akvarijních ryb a rostlin v Jaroměři. pestirna-jaromer.webgarden.cz/…

Jsou zde i další pěstírny: AquaDaho (taky dobrá zkušenost), Rataj (toho jsem zatím nezkoušel) a další.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 10:22 Matysekk Re: Anthrax
Myslím si, že jsou to ancistrusy, aspoň co jsem si vyčetla. Mám tam parmičku černopásou, parmičku sarana, mřenky, tetry,gavúnky, pancéřníčky ale ty to asi nejsou. Anubias jsem zkusila, ale asi jen sem tam rostlinku. Chce toho asi více. Nemáte tip kde koupit rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 09:53 R Muž Anthrax [4789] Re: Matysekk
Z fotky není poznat co přesně tam máš za žrouty rostlin. Zkoušelas anubiasy? To jsou rostliny tuholisté a vydrží hodně.
Umělé jsou na nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 09:30 Matysekk
Fotka k příspěvku Zdravím mám 300l. akvárium, výměna světla, výměna krmení pro ryby. Ryby mi ožerou veškeré nové výhonky.Rostlinky nakonec zajdou. Nyní tam nemají nic. Jak řešit tuto situaci? Umělé? Nebo zkusit osázet opět nově, vše najednou, aby to nestihli sežrat? Poradili by jste mi rostliny, které jsou nenáročné a odolné. Ev. kam se obrátit o radu. Díky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 09:06 R Muž Anthrax [4789] Re: marketcb
To svícení bych zkrátil na nějakých 10 - 12 hodin denně.
Zkus ten ocet trochu zahřát a nechat tomu chvilku čas. Občas trvá, než se to rozběhne. Moc se mi nechce věřit, že by tohle nebyla mramorová drť. To že to prodávají v každé akvaristice ještě neznamená, že je to vždy vhodné použít. :-) Taky jsme to doma měli roky a problémy to zdánlivě nedělalo... Ale ve skutečnosti to byl důvod, proč nám spousta kytek nešla. Pro rostliny je daleko lepší použít chemicky neutrální dno, třeba křemičitý písek. Tomu použití japonského substrátu moc nerozumím.

Nějaké konkrétní hodnoty vody nevíš? Ať je od čeho se odpíchnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 08:42 marketcb Re: Anthrax
čím svítím nevím, koupila jsem Diversa kryt na akvárium 60x30 cm LED Color černá, tak svítí ten. svítím cca od 6 do 21. akvarko má 60 l. je založené asi měsíc, odchazi všechny kytky. nehnojím ničím, před 14 dny jsem pouzivala esha 2000. rybky byly takové olezlé, ale uz jsou v pořádku. vodu měním cca 1x týdně, vodu máme velice měkkou a nechávám odstat. filtr používám Filtr AQUAEL AQ Fan 1 Plus vnitřní na dně je akvarijní šterk (při octovém testu nebublaly)a trochu primícháno INVITAL Japanese Soil 3l Normal japonský substrát (dříve Platinum Soil)a kameny které měla mamka v akvariu roky a potíže neměla.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 08:03 R Muž Anthrax [4789] Re: Markéta
Ahoj. Začal bych od toho dna. Vypadá to, že obsahuje vápník. Vyzkoušej octový test. Pár kamínků hoď do skleničky s octem a když to začne šumět, tak je to špatně.
Chřadnou všechny kytky? Nebo se najdou takové, kterým se daří?

Edit: Jinak nepíšeš nic o tom jak dlouho a čím svítíš, jestli a čím hnojíš, jak často měníš vodu, jak probíhá údržba, jaká voda vám doma teče, jak dlouho je akva založené atd.
Doporučuji registraci a založení prezentace. rybicky.net/nadrze/
Je to rychlejší a přehlednější, než to vše vypisovat zde ve fóru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2020 07:47 Markéta
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, pořídila jsem akvarium, vím že je tam pavích ok více než by mělo být ale má to své důvody a teď se snažím aby fungovalo co nejlépe ale nefunguje. Rostlinky chřadnou a vás prosím o radu. Přikládám foto
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 18:50 Angus68 Re: petromi
Na světlo se vy... :-D v tomto případě ti to nepomůže :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 18:19 Angus68 Re: tramtra
A co já povídal :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.03.2020 15:54 Žena tramtra [3202] Re: petromi
Ta docela hezká 'plovoucí hladina' je dost velkým žroutem dusičnanů, jestli jsi tři týdny neměnil vodu (nehnojil), spotřebovaly plovoučky vše, co mohly, obzvlášť, když máš čistotné rybky, které toho moc nenahnojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 15:38 Muž petromi [1] Re: Tom384
Světlo jsem stáhnul... uvidíme, co se bude dít... PMDD přidám tedy taky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2020 15:36 Muž petromi [1] Re: Angus68
Taky mě to napadlo... používám seachem purigen, který odstraňuje dusitany, ale i určité množství dusičnanů, navíc mám čistotné rybičky... ale přece... ten problém se objevil v nápadném sledu po delší době mé nepřítomnosti a nemožnosti výměny vody v akváriu - to by spíše dusičnanů mělo přibýt nebo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.03.2020 12:37 Angus68 Re: Tom384
Řekl bych, že budou chybět dusičnany ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.03.2020 11:45 Muž Tom384 [54] Re: petromi
Ahoj, kdyz odjedu na dovolenou a necham akvarko na diete, tak se mi deje neco podobneho. I kdyz to nikdy nedoslo do faze ze bych o rostliny prisel. Proste dojdou ziviny a rostliny zacnou stradat. Pokud je to stejny pripad tak pomuze stahnout svetlo a pridat PMDD.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2020 14:26 Muž petromi [1] – rostlinky stagnují
Ahoj,
měl jsem docela hezkou "plovoucí hladinu" a když jsem tři týdny nemohl sáhnout na akvárko, všechny plovoučky odumřely. Může to být vynecháním přísunu čerstvé vody každý týden? Chyběly možná minerály? Kromě toho ostatní rostlinky spíše stagnují, prospívá jen egeria, a na některých listech microsoria roste zdárně ruducha. Nějaké tipy? Napadlo mě, že by mohlo trochu pomoct rozhýbat vodu v akváriu, nemám žádný výkonný filtr. Ale čím to může být, že rostlinky najednou neprospívají? Nechci do toho lít chemii, ale najít příčinu.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 06:15 Muž Libor [527] Re: QQQ001
Já jsem Obšíráky (3 ks) zakoupené v Hornbachu zasadil do dna (křemičitý písek), pod ně dal 3 jílové kuličky PMMD hnojiva a během měsíce jsem měl 50 cm vysoké husté rostliny, které musím stále protrhávat a darovávat odnože rostoucí v listech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 19:00 R Muž Anthrax [4789] Re: QQQ001
Já bych dal alespoň jednu na hladinu. Ať máš srovnání. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 18:49 Muž QQQ001 [23] Re: Anthrax
To samozřejmě vím :) Jen jsem netušil ze pokud ji zásadim, mohl by to být problém. Tak tedy nějaká rada? Mam ji vytáhnout, nebo počkat jestli se v substrátu nechyti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 17:42 R Muž Anthrax [4789] Re: QQQ001
I plovoucí rostliny mají kořeny. :-)
akvarijni-rostliny.surpanblog.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 16:41 Muž QQQ001 [23] Re: Anthrax
Zasazeny, je pravd ze na burze mi to tak říkali, ze problém bude se zasazenim. Ovšem rostlinky měly kořeny. Jedna z Hornbachu a druhá od chovatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 16:36 R Muž Anthrax [4789] Re: QQQ001
Máš oba ty obšíráky zasazené? U mě se jim víc dařilo jako plovoučkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2020 16:32 Muž QQQ001 [23] – Ceratopteris cornuta
Fotka k příspěvku Dobrý den, mam již v nádrži druhou rostlinku Ceratopteris a obě se prakticky úplně rozadly. Ostatním rostlinám se pravděpodobně celkem dari. Ještě moc neprosperuje Echinodorus grisebachil. Má hnědé fleky na listech, ale není to tak drastické jako u Ceratopteris. Tak nevím kde dělám chybu, když se jedna o velice nenáročnou rostlinu. Lepší foto nelze poridit úplně v pozadí.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 22:43 Angus68 Re: Camelak
Divíš se? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 22:17 Muž Zahradník [0] Re: Camelak
tady se nemůže dařit rostlinám...máš příliš silné světlo, pokud rostlinám nedáš CO2 a dostatek i všech ostatních živin, tak nemohou růst a začíná růst řasa které stačí jen to světlo a živiny. řasa poté zahubí rostliny. pro zdárný růst akvarijních rostlin je potřeba nalézt rovnováhu v živinách a těmi živinami jsou 1. světlo 2. CO2, 3. mikro a makro živiny. světlo máš vyřešené, hnojivo živinami nevím ale CO2 asi nemáš...takže je to jasné :-). pokud se daří rostlinám, ty při svém růstu produkují látky které hubí řasu a nedovolí jí se rozšířit. rostliny poté ovládnou biotop :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2020 20:31 Muž Camelak [5] Re: Lister
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Díky Lister, akvárko je v kuchyni v podkroví, cca 2m vedle jsou 2stresni okna na SZ, nevšiml jsem si, že by na něj svítilo. Skříňku pod jsem sháněl celkem dlouho a nebyla levná ale pasuje mi ke všemu. Přidám taky fotku když jsem opracovával ten kořen, když se Ti tak líbí :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 20:19 Muž Lister [169] Re: Camelak
Dle fotky v prezentaci to vypadá na hodně oken v okolí akva, pokud jsou na jihovýchod, tak to taky může mít velký vliv - přímo dopadající světlo na avka může mít mnohem větší intenzitu než samotná světla akvaria.

Máme to podobně v dětském pokoji a tam necháváme přes týden ráno zataženo, ale tady to vypadá na společný obývací prostor.

Jinak další off topic - moc hezké dřevo, na kterém to akvarium stojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 19:55 Muž Camelak [5] Re: Lister
Dobře, hned zítra to udělám, všem děkuju za tak rychlý tipy. Dám pak vědět. Ahoj :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 19:52 Muž Lister [169] Re: Camelak
Čistě z estetického hlediska bych nechal svítit 6500.

Nebo nevypínat, ale nějak ztlumit - zakrýt část zářivky páskou nebo alobalem, jestli se dá, tak otočit aby svítila do krytu a odrážela se dolů atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 19:49 Muž Camelak [5] Re: Lister
Kořen není problém! Já jen sebehnoul do poloprazdnyho Orlíku, v zimě byla voda v původním korytu a tehle kořen byl teda víc jak padesát let pod vodou, je jich tam plno! Jen jsem ho vzal drátěným kotoučem v akusroubovaku a krásné vylezly ty leta, musím říct, že i když je to asi borovice nebo smrk, nemohl jsem ho skoro uříznout, tak jsem to zrychlil flexou. Jo a obrovská výhoda, vůbec nebarví. Kterou tam mám nechat zářivku, 9000k nebo 6500k?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 19:43 R Muž vaclav [14615] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Camelak
Na světla to nesváděj ty za to nemůžou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 19:41 Muž Lister [169] Re: Camelak
Jsi jeden z mála, který si stěžuje na silná světla - většinou to je naopak ;-)

Máš tam nepoměr mezi světlem, množstvím CO2 množstvím rostlin.

Vypnout jednu zářivku, zjistit základní parametry vody - aspoň pH, kH a celkovou tvrdost. A rostlin by to IMHO chtělo víc.

Jinak ten kořen chci!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 19:25 Muž Camelak [5]
Fotka k příspěvku Ahoj, já si myslel, díky za radu. Ono se celkově rostlinám moc nedaří. Ale rybkám je asi dobře, neonky rostou, pancernicci se vytreli, takze už tam jsou dorostenci i krevetky se množí. Tu vodu vyzkouším ředit destovkou. Co myslíš s CO2 z petky mám to smysl? :-)
Jinak ve dnu by chyba být nemela, jsou to substráty od Rataje a říční pisek, kterej jsem i s těma pár kamenama v octu testoval. Díky za rady, nechápu proč tam výrobce dává nevhodná světla. tone
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.02.2020 19:24 R Muž vaclav [14615] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Camelak
Svítíš příliš silným světem trochu ho utlum nebo zkrať dobu svícení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 19:02 Muž jarovo [1695] Re: Camelak
Presne toto som riešil na začiatku - čerstvé AQ, tvrdosť 12 a juwel svetla. Naj prv som to riešil zakrytím hladiny plávajúcimi rastlinami a nasadením väčšieho množstva stonkoviek. Bigenne odvápnenie sa najviac prejavovalo na pomaly rastúcich anibiasoch. No nakoniec to vyriešilo nové svetlo s iným spektrom a reverzná osmóza. ano
Ten koreň je paráda palec
P.S. Skúšal si dno? V octe nešumí? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2020 18:26 Jarden Sk Re: Camelak
To je biogénne odvápnenie-predvoj kolapsu rastlín a celého systému.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 41 42

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 47888x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15083-rostlinam-se-nedari?od=351