Ahoj všem, 

Ztrácejí se ti rybky? Ony se stejně co nevidět vylíhnou, mě jich jednou létalo po bytě 6. Kdyby ti tam lezlo tohle tak to už bych se bál.
Opět otevírám téma dravé larvy (patrně šidélka) v akváriu. Bohužel boj nekončí, od včerejška jsem nalovila čtyři a už jsem zahlédla jednu další, takže jich tam patrně bude ještě hodně. Je tu někdo, komu larva ulovila malou dospělou rybku? Nebo se všem ztrácel jen potěr a krevetky? Rozhoduji se mezi vypuštěním neonek a necháním zatím bez ryb s tím, že začnu přihnojovat kytky dusíkatým hnojivem, abych to vyrovnala. Dodám, že dvě z odchycených larev se už blížily délce 2 cm a nevím jak vypadá konečná velikost
Zhruba před týdnem jsem tu v tématu "Co je to za živočicha" řešila výskyt larvy pravděpodobně šídélka v akváriu (viz. foto, velikost v reálu cca 1 cm). Odchyt byl úspěšný, ovšem dnes ráno jsem tam zahlédla další. Bohužel jsem byla zrovna na odchodu do práce a nemohla se okamžitě jít hrabat v akvárku a od té doby do akva brejlím marně - prostě je někde zalezlá. Taky se obávám, že i když chytím tuhle jednu, bude jich tam pravděpodobně víc. Zatím jsou v akvárku jen kytky a šneci, ale ráda bych se dopracovala i k rybám. Chtěla jsem začít neonkami, ale obávám se, že by skončily jako svačina
takže to nic jako nedělá???je teda neškodná??????jinak díky za rychlou odpoved,mas bystré očka. ani krevetám a potěru????
Prosím o radu...objevili se mi v akvariu s vetšími kamínky tito nezvaní hosté...nemužete mi poradit co by to mohlo být a případné zacházení s tím????Je to jako placatá stonožka je asi tak 1cm velika....omlouvám se za kvalitu ale nevím jak to vyfotit tak male a ostře......Prosím o radu:(((((
Chtěl bych poprosit o identifikaci potvory co jsem vylovil z akvárka. Doufám, že vlákno pro identifikaci těchhle potvor tu ještě není založeno. Zkoušel jsem takové ty profláklé věci jako larva vážky, ale nenašel jsem nic podobného. Velikost cca 2 - 4 cm (mám je 4...). Zásadní otázka zní - není to nebezpečné krevetkám? PS: Daruji [1] 2
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 3428x