17 • 48 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Děrová nemoc 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 202x
19.05.06 12:58:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSharka (-12-11-10-9) – Děrová nemoc
Pomooooooooooc........
Akvárium již mám 15let,ale s tímto jsem se ještě nesetkala :-(
Nějaká nemoc mi napadla nejprve Ancitrus.Projevovalo se to lokálnímy skvrnami na těle ryby,které se postupně začaly měnit v krvavé hluboké rány.Nemocné ryby jsem odlovila do jiné nádrže,aby nedošlo k přenosu..
Jedna jediná Ancitruska se zdá již měsíc v poho...U ostatních již bylo pozdě :-(
Po úhynu poslední napadené ryby jsem si všimla,že nádrž je poseta světlými červíčky asi 1cm dlohými.
Když jsem se pořádně podívala i do "zdravé nádrže" jsou tam taky,ale minimálně.Již před tím jsem pozorovala na kořenu ve skulinách jako-by vtěsnanou bílou nit,která měla reakce jako sasanka.Když kolem plula ryba,nebo přez ní Ancitruska přejela,stáhla se ještě víc.Kořen jsem polila "vroucí" vodou a pak ještě nechala v horké vodě,ale výsledek se nedostavil....To že mi na to uhynuly všechny ryby se nedá nic dělat,ale Ancitrus je moje všechno...Měla jsem již několikátou generaci
Děkuji předem za radu nebo identifikaci a přeji pěkný den
Sharka ;-)
19.05.06 15:31:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekivan (-12-11-10-9) – nemoc
Já jsem měl takto nemocné cichlidy.Použil jsem lék Entyzol s hodinovým dávkováním Costapuru,v nižší dávce.Protože jsem si nebyl jistý jestli to jsou bičíkovci(na rybách) nebo nemoc z nedostatku(minerálů...) začal jsem ryby krmit i pestřejším krmením než jenom patentkama.V nádrži občas vidím malé červíky a nezbavil ani po 2x komplet vyčištění nádrže.Bičíkovci jsou myslím problém cichlid,tak nevím co je tvému krunířovci.Já už mám ryby zdravé a bez děr v hlavě.Taky se mi v akva množí coklops,mám tak velké ryby že ho neloví tak si myslím že menší ryby by mě zbavily nezvaných hostů v akva ale kančíci by takové pochopení neměli.Ještě pozor na chemii,ancistrus je choulostivý.
22.05.06 08:20:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – děrování
Podle tvého popisu by se mohlo bez problémů jednat o nezmara. A toho se zbavit je takřka nemožné vyhledej si o něm v sekci nemoci
23.05.06 11:58:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSharka (-12-11-10-9) – Děrová nemoc...?
děkuji moc za rady....hledám,kde se dá..
Jinak Všem,krásný den ;-)
17.02.07 17:56:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (413273101341)
Chtěla sem se zeptat, kolika let se dožije ancitrus??? Taky mám v akváriu jednoho...koupila sem mu kamaráda, ale nějak si vzájemně nevyhovovali... :-( Tohoto už mám úspěšných 13 let...a tak mě zajímalo-jak dlouho jsou schopni žít... X-)
17.02.07 19:18:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMája® – To Anonym
Určitě do těch 15 let ano, ale jako u každého je to jiné, může víc, může míň ;-) Ale bez pochyby má výbornou péči! 13 let, to je opravdu hodně! ;-) ahoj
04.03.07 12:36:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (1073457641299)
neco mi napadlo cichlidy,po celem tele maji bile skvrny a lezi u dna,jako kdyby byly mrtve a tezko se jim plave. sad
04.03.07 13:22:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzoo® – nezmar
joo, sasanky vypadaj na nezmara, a nite na hlistice. nemeli by bejt skodlivy podle myho. oboji mam sem tam v akva. ale jinak se v nemocich ryb nevyznam.
04.03.07 13:33:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek®
Ahoj podobný problém jsem měl ve venkovním bazénu. Nakonec jsem zjistil že mi takoto ničí ryby KAPŘIVCI tone
08.12.07 12:40:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekzavojnatka (373181371493)
zdravim, mam jednu zavojnatku cervenou a ta mi zniceho nic zacala plavat brichem na horu uz jsou to alespon dva dny ale nikdy nic podobneho predtim neudelala nevite nekdo cim bi to mohlo bejt? sad
08.12.07 14:34:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSprachys®
neni mrtva? :-O
08.12.07 16:30:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (373181371493)
na neni normalne tak i plave coze

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 20.11.08 09:58:57 • 0.805 s