Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2025 20:35 Muž Piskotek25 [0] Re: tramtra
Od listopadu :-) ale doteď bylo jen se šneky a krevetkami... a krab tam šel přechodně v lednu a zatím tam bydlí dodnes :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2025 18:52 Žena tramtra [3333] Re: Piskotek25
Ahoj. A jak dlouho je to akvárko založené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.03.2025 12:02 Muž _ucx_ [1421] - Symphysodon + CorydorasRe: Piskotek25
Asi tak -5...

Ne, vážně, půjde-li ampulárie pryč, tak tam klidně může být 20 - 25 neonek modrých a šest nebo sedm krunýřovců. Zátěž způsobenou metabolismem tam způsobují větší ti měkkýši.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2025 09:51 Muž Piskotek25 [0] – Kolik ryb ještě
Dobrý den,

chci se zeptat, mám akvárium 72 litrů, čistých asi kolem 60-65...
Mám v něm 15 neonek modrých, 1 starého přeživšího otíka, několik červených krevetek, kraba mekong, 1x ampulárku, 1x malou tylomelánii a 2x clithona...
Uvažuji, že bych ještě doplnila par otíků a neonek do hejna...
Kolik rybek tam tak ještě mohu dát, abych akvárko nepřerybnila? ???? předem moc děkuji za odpověď a hezký den ????

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2025 20:03 Muž RAP [1673] Re: zelenakapusta
Vzhledem k tomu, že většina rybek je z akvarijních odchovů, tak bych se spíš spoléhal na info od chovatelů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 17:53 Žena zelenakapusta [1664] Re: RAP
Jojo, přesně tuhle rybku mám na mysli, zajímavé, jak se informace z různých zdrojů liší.
A jak je to teda s její preferencí měkké vody?

Edit: A když už jsme u té teploty, chystám se do téhož akvária pořídit živorodky sličné, kdysi jsem je chovala úplně bez topítka a v klidu se i množily. V místním atlasu je pro ně teplota od 26°C a chovatel, se kterým jsem si o nich psala, mi odpověděl, že 24°C je úplně dostačujících, ale rozhodně by teplota neměla klesnout pod 22°C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 17:38 Muž RAP [1673] Re: zelenakapusta
Pokud jich bude míň, nevadí. Je lepší časem doplnit, než uvažovat kam s přebytkem, myšleno obecně).
Pokud myslíš tyto rybicky.net/atlasryb/danio_perlove , tak ty mají spíš raději chladnější vodu.
Dr. Zahrádka, který je choval u nás jako jeden z prvních, popisoval v článku, jak je lovil z bazénku a voda měla asi 8°C. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 13:23 Žena zelenakapusta [1664] Re: 4Sima
Danio galaxy je pohledově krásná rybka, ale netroufám si na ně. Jsou hodně teplomilné a preferují měkkou vodu, u nás je tvrdá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 13:17 Muž 4Sima [1929] Re: zelenakapusta
Z těch menších s krevetkama jsem měl ještě galaxy, ale ty nevydržely a už bych je znovu nebral. Pak jsem měl bornejky v malé dvacítce a ty byly super. Vystavovaly se a i vydržely.
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 13:14 Žena zelenakapusta [1664] Re: RAP
Ještě taky jde o moje možnosti, těchto rybek mám možnost koupit 20, víc jich pán prostě nemá. A musím ještě i doufat, že je nikdo nevykoupí než si je objednám, to bude nejdříve ve druhé polovině příštího týdne.
Pracuju na směny, nemám možnost přijmout zásilku každý den.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 12:51 Muž RAP [1673] Re: zelenakapusta
zelenakapusta napsala: rybicky.net/nadrze/34599-loznicovy-antistres
Tak 30tihlavé hejno zmiňovaných skvrnoocasých. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 11:02 Muž RAP [1673] Re: zelenakapusta
To záleží na velikosti a zařízení akvária. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 10:22 Žena zelenakapusta [1664] Re: 4Sima
Rybky vypadají atraktivně, to bezesporu, ale jde o to, jaký druh se mi nakonec podaří sehnat. Objednávám na Shrimp.cz a tam jsou rybky prostě drahé, i když kvalitní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 10:16 Muž 4Sima [1929] Re: zelenakapusta
m.youtube.com/…
Neschovávají se, moc hezký ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 04:55 Žena zelenakapusta [1664] Re: 4Sima
Malé razbory jsem nikdy neměla, na malé rybky jsem se zaměřila vlastně až teď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2025 22:30 Muž 4Sima [1929] Re: zelenakapusta
Co razbora espeho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2025 19:37 R Muž afc1886 [15369] Re: RAP
Samozřejmě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2025 19:04 Žena zelenakapusta [1664] Re: RAP
A jak se určuje ten správný počet? Minimum v atlasu x2?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2025 18:54 Muž RAP [1673] Re: afc1886
afc1886 napsal: Všechno je o počtu ryb.
Jen bych doplnil ... o správném počtu ... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2025 18:00 Žena zelenakapusta [1664] Re: Beastie
A tak, pokud bych koupila konkrétně tuto rybku, tak rovnou 20 kousků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.03.2025 17:59 Žena zelenakapusta [1664] Re: afc1886
Jasně, takže čím víc jich bude, tím jim bude lépe. Znamená to méně druhů, ale větší množství rybek v hejnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2025 17:08 Žena Beastie [338] Re: zelenakapusta
Taky jsem nad tím zrovna přemýšlela nedávno, mám razborky skvrnoocase, stěhuju je, z 60l do 25l, pak šly do 40l a teď přemýšlím, jestli je nedám do 75litru. Ale nedám. Jsou to mrňavé, schovávavé ryby. Pravda ale je, že jich mám jen 9. Do té 75l si umím představit třeba 30, možná 40 kusů. Jsou prakticky neviditelné. Nejsou to špatně ryby ale nic extra. Radši duhounky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.03.2025 13:13 R Muž afc1886 [15369] Re: zelenakapusta
Všechno je o počtu ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2025 12:48 Žena zelenakapusta [1664] – Nano rybky do středního akvária
Ahoj všem,

dalo by se v obecné rovině říct, že nano rybky se do většího akvária nehodí? Jde mi o to, že moje poslední akvárium mám v úmyslu "dát do užívání" právě nano rybkám, ale u řady malinkých rybek jsem četla, že nejsou vhodné do větších akvárií, např. razborka svkrnoocasá. Nebo jsem to jen špatně pochopila?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.03.2025 12:38 R Muž Anthrax [5050] Re: čtverzubec
Určitě, zdejší atlas má pokročilá vyhledávání. rybicky.net/atlasryb/hledat/ Lokalizace: dolní část nebo střední a dolní část + tvůj čistý objem. Koukni zda by se ti něco z toho líbilo. Ne vše se tam bude hodit k neonkám... Ale bylo by dobré aby ty sis vytipoval druh, který by se ti líbil a pak to tu konzultoval. Protože ty se na to pak budeš dívat, je to tvoje akvárko. :-)

Za sebe můžu doporučit nějaké drobné pancéřníčky, s těmi mám zkušenost:
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_trpaslici
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_triskvrnny
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly (když ti nejsou moc na dně)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2025 10:01 Muž čtverzubec [2] - ČtverzubciRe: Anthrax
Díky za reakci, a nějaké ryby na dno by šly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.02.2025 18:03 R Muž Anthrax [5050] Re: čtverzubec
Přimlouval za neonky modré, těch se tam vleze alespoň nějaké „hejno“... Na obecné je přecijen 60 cm a čistý objem cca 40 litrů nic moc. I když někteří ryby drží i v menších nádržích. Ale ony si rády zaplavou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2025 16:49 Muž čtverzubec [2] - ČtverzubciRe: Anthrax
Rozměry: 60x30x31. Neonky, buď obecné nebo modré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2025 22:34 R Muž Anthrax [5050] Re: čtverzubec
Zdravím, jaké jsou rozměry nádrže a který druh neonek je zamýšlen? Neonky jsou docela plavci..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2025 20:28 Muž čtverzubec [2] - Čtverzubci – 55l akvárium
Dobrý den, jaká osádka ryb by mohla být v 55l akváriu? Přemýšlím o hejnu neonek.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2025 21:12 Muž Dotaz [0] Re:
Tak jsem se zamyslel a vzhledem k tomu, že všechny parametry vody se zdají být v pořádku mě napadlo, že je to nejspíš příliš silným proudem vody. Často plují proti proudu, hlavně při krmení. Žádné labyrinty na vaše doporučení dávat nebudu, i když voda má 25 °C tak je akvárko u okna a téměř určitě by se nachladily
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2025 19:28 Muž Roger [1876] Re: Dotaz
Labyrintky jak píše 4Sima ubrazbor platí co píše drvi. Občas se může stát že rybka vyskočí (například jí šikanuje jiná apod..) ale běžně se to nestává a už vůbec ne když vyskáčou skoro všechny. Za předpokladu že akvárium je zdravé a vyvážené. U Tebe bych se zaměřil na kvalitu vody, chemie, stres atd. Espeho jsou klidné ryby a u žádné razbory se mi nestalo aby emigrovala z akvária.
Založ prezentaci, uveď do ní vše pro lepší představu a hledání možných příčin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.02.2025 20:22 Žena drvi [2963] Re: Dotaz
V běžných podmínkách raznorky z akvária nevyskakují. Tam bude někde chybka. Nevim, co v tvém podání představuje “rostlinné akvárium”, ale obávám se, že by mohlo jít o příliš mnoho světla nebo příliš chemie. Založ prezentaci a důkladně doplň údaje, ať se dá z těchto údajů případně dovodit, co je špatně. Razborky v tom jsou podle mého nevinně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2025 19:48 Muž 4Sima [1929] Re: Dotaz
Bez krycího skla bych tam bettu ani čichavce nedával (jsou to labyrintky a mohly by se nachladit), přičemž čichavci možná i vyskočit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.02.2025 19:42 Muž Freedlo [417] Re: Dotaz
Zdravim
Moznosti na hejnove rybky je spousta - neonky napriklad a nejake pancernicky na dno. Dania jsou moc pekne a aktivni rybky, nekdo zase rad zivorodky atakdale atakdale. Zalezi jake mate preference. V tomto vlakne je napadu od ostatnich uzivatelu spousta.

Nicmene bych se ale asi prvni zamyslel nad tim, proc se mi sebevrazdej razbory a proc umiraji otici stydim

Je mozne, ze to neni vec nahody, ale spatnych podminek v nadrzi, kterych by bylo dobre se idealne v nove nadrzi vyhnout.

Edit: K vetsim rybak bych doporucil napriklad parecek akar zelenych palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2025 19:27 Muž Dotaz [0]
Zdravím, chtěl bych vás poprosit o pár rad. Mám 60l rostlinné akvárium (CO2, hnojení,..). Funguje přes rok, původně v něm bylo 20ks razbor espeho ale postupně vyskákaly, až zbyly jen 4. Plus je plné krevetek. Nyní ho budu předělávat na 96l 60x40x40cm. Techniku použiju ze starého, rostlinky i substrát také a nějaký dokoupím. Vodu dám ze starého a nějakou doleju. Krevetky i espejky do něho dám hned. Moje otázky: jakou hejnovou rybku byste doporučili? Nějakou, u které nebude takové riziko, že vyskáče? Krycí sklo z estetických důvodu dávat nechci. Potom bych rád nějakou trošku větší rybku, třeba páreček čichavce medového, zakrslého nebo bojovnice. Akvárium určitě bude kompletně zarostlé, takže by s krevetkami neměl být problém. A pak nevím, nějaká rybka na řasu, nebo třeba hejno pancéřníčků? Těm zase aby nevadilo zarostlé dno. Určitě nechci otíky, ty už jsem několikrát zkoušel, ale postupně všichni pochcípali.
Děkuji za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.01.2025 14:49 Muž Kamosh [34] Re: Magrathea
Mám krevetky a pancéřníčky malé. A musím říct, že to pancéřníčci fakt nemají jednoduché, protože krevetky jsou všude jako první, všechno najdou a jsou otravné jak vosy. Podle mě jsou krevetky hodně velká konkurence a občas mám strach, aby se k rybám vůbec dostalo nějaké jídlo. Každopádně jako uklizeči jsou krevetky asi to nejlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2025 14:18 Žena Magrathea [12] - MiniakváriaRe: tramtra
Děkuji za rady. Zatím jsem dala do akvárka 15 neonek modrých a musím uznat, že jsou opravdu krásné. Téměř se neschovávají, při krmení jsou jak malé piraňky - trošku mám chuť jich tam ještě tak třeba 5 přidat.

Příští týden jsem chtěla přidat něco na to dno, ale narodila se mi spousta malých krevetek a tam se pořád nemohu rozhodnout ( vybírám zde: rybickar.cz, má docela výběr, tak tápu). Nebo nechat jen neonky a krevety? Taky o té variantě uvažuji...

Na hladinu jsem dala Ceratophyllum demersum a suprově pomohla na zelenou vláknitou řasu potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.01.2025 11:48 Muž Zdeny [7] Re: Danča84
neonky modré jsou super, ty krásně vyniknou v akváriu a jsou nenásilné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2025 11:27 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: Beastie
Ahoj, tak jsem nabídla kardinálky a příp sumečky skvrnité klukům. Jednomu se líbí - líbili se mu všechny ryby co jsem mu kdy ukázala, ale stejně nejvíc chce modré krevetky, a druhý - no pěkný ale já chci tetry ohnivé... rozzureny koukala jsem že ve Strakonicích mají tetry měděné - jsou podobné a on v reálu stejně houby pozná, tak bych mu vzala ty, a co k nim? Topit tedy budeme (nevím sice jak se počítá spotřeba, ale topitko má 25w a třeba mikrovlnka 750w, konvice dokonce kolem 2000w, takže se to tuším neprojeví). Měděnky jsou oranžové, tak něco modrého... modré neonky? Nebo tetře královské je podobná císařská, ta není tak agresivní? Co se snese oboustranně s měděnkami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 15:30 Žena Beastie [338] Re: Danča84
Já jsem měla kombinaci kardinálek i s krevetami, můžete podívat na starší fotky akvária Asijská řeka, ryby už jsem mezitim rozstrkala jinde ale mám tam právě jak gold tak normal variantu na fotkách. A mám k nim asi stovku krevet a překvapivě se stále množí takže to nějak fungovalo. Ale mám tam opravdu hodně mechu no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 14:46 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: doda
Jo to jsou oni, koukali jsme na ně v obchodě. Sumečky jen pro "druhovou rozmanitost a oživení dna". Předložím vaše tipy klukům co řeknou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 14:36 Muž doda [299] Re: Danča84
A nestačí mu takto modré www.superzoo.cz/…# ? Pokud trváš na těch rybicky.net/atlasryb/pancernicek_skvrnity tak je tam dej . Lepší bude to nechat bez nich . Krevety nebude nic rušit a budou mít čas pořádně uklízet .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 14:03 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádoRe: doda, Beastie
O kardinálce jsem také přemýšlela, topítko sice v akvárku je, ale zatím není zapojené do zásuvky tak ho zase vyndáme. A k ní panceřníčky skvrnité? A krevetky (syn chce modré, ty se shánějí hůř hmm ) tedy k této sestavě nebo do zvláštního akvárka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 12:19 Žena Beastie [338] Re: Danča84
Sekundují kardinálky!! Kombinace normálních a gold funguje jako jedno hejno. Bez topitka, nádherné ryby, zajímavé chování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 09:18 Muž doda [299] Re: Danča84
Podle prezentace nechceš za provoz utrácet (nebudeš muset topit ). Dej tam rybicky.net/atlasryb/kardinalka_cinska a rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cervena_var_red_cherry .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 09:01 Muž Elektronikar [153] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Danča84
Čo sa týka tej terry kráľovskej, z mojich skúseností bola dosť agresívna na ostatné ryby. tone
Z rybami zo super zoo mám dosť zlé skúsenosti, neprežili mi dlho.

Čo sa týka krevetiek tým urob radšej vlastné akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2025 08:44 Žena Danča84 [44] - Notech, a za minimum peněz co nejvíc muziky, jak se pěkně česky říká. A retro, cokoliv jen ne klasická silikonem lepená akvária. Prostě punk. Ne stádo – 91l akvárko, 60l vody, 60x40x38cm
Ahoj. Vybíráme rybičky. Akvárium jsme založili před pár dny takže je času dost, ale děti už chtějí mít jasno na co se těšit :-D
Takže co si představujeme:
1) vybíráme rybky do pevně daných podmínek, nebudeme se stavět na hlavu kvůli chovu vysněného druhu
2) prezentaci Hranaté radosti mám aktuální, do vody máme snadno dostupné olšové šišky a dubové listí od rybníka v malé vesničce. Žádné chemikálie, hnojiva, vodičky na úpravu vody... tam lít nechci
3) důležité - aby rybky byli snadno sehnatelné v tomto obchodě
www.superzoo.cz/… pobočka Strakonice. Nikam dál pro ně nepojedu.
4) radši menší hejnové rybky než velké ryby chované v páru
5) aby rybičky byli zajímavě barevné, a s minimálními rozdíly v pohlaví (prostě aby nebyl jeden krásný samec a k němu 3,4 fádní samičky)
6) nebudeme mít krycí sklo tak žádné skokany
7) pokud bude obtížný odchov, jedině dobře
Vymysleli jsme kombinace:
- tetra královská nebo císařská + tetra ohnivá (tu by syn moc rád, ale sehnat jí...) + panceřníček leopardí nebo panda
- razbora rangonská + r. bornejská + krevetky "blue dream" (ty krevetky by syn moc rád, ale pokud by jim vybrané ryby ubližovali, zařídím mu mojí starou 10litrovku co jsme ještě našli u mámy)
- nějaké jiné nenáročné malé tetry, razbory, dania, panceřníčky, klukům by se líbili i neonky a ancistruse ale to asi ne co...
Díky ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2024 19:33 Muž Freedlo [417] Re: Magrathea
Muzete zkusit parek akar zelenych napriklad. Mam je v 60ce a vypada, ze se jim s ostatnimi rybkami dari dobre. Ale opet zduraznim jiz zminene: pridavejte rybky/hejna postupne s odstupem minimalne mesice palec

Pokud se rozhodnete pro akarky, tak potrebuji par ukrytu a nejake kameny na / do kterych samice naklade jikry, ktere pak hlida. Ukryty jsou opravdu nutnosti. Krevetek vam urcite po pridani techto rybek ale ubyde. Vetsi rybky vam je sem tam proste lovit budou.

At se dari

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 186

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 201510x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l