Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Břidlicové pozadí do akvária

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Břidlicové pozadí do akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2017 17:14 fotozyka
Já mám větší pláty břidlice, tenké cca 0,5 cm +/- nějaký ten mm. Tyto pláty mám opřené vzadu o sklo s tím, že dole je mezera mezi sklem a tou břidlicí a tam se chodí schovávat Pancéřníčci a Ancistrusi. Sklo mám z vnější strany natřené matnou černou barvou. Jaképak sra.í se s lepením :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2016 17:44 Muž O.Tom [439] Re: Jannci
No hlavním důvodem, ale možná taky jediným, proč nelepit přímo na stěnu akva je že už to nesundáš.
Prasknout, si myslím, by nic nemělo.

Mám to dělané na sklo zvlášť, stylem že jsem vzal tabuli skla, na něj na krajích nalepil nerezové plechy (pásky šíroké asi 4cm), které se pak zahnou jako háky a nakonec jsem lepil samotnou břidlici.
Jako celek je to jednak zavěšené o hranu akva na tom nerez plechu a pak lehce, ale opravdu jen velmi lehce přilepené na stěnu akvária.
Když to bylo jen zavěšené, melo sklo s břidlicí tendenci se vyboulit dopředu, jakoby se prohýbalo jen dopředu, dělá to ta váha břidlice a zavěšení skla jen na krajích.
A to mám jen 100cm délku akva, u tebe by byl průhyb ještě horší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2016 17:21 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: DavFM
A ještě jedna věc. Může se stát že se nějaký kus břidlice odlepí. Určitě se snáze opravuje zadní stěna vytažená z akvária než spouštět akvárko, vysušit zadní stěnu a pak to lepit.
Ty palce jsou za tu lžíci. Já podobně zavírám skleník a terárko s želvou, akorát jsem ten úchyt udělal z hliníkového plechu. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.09.2016 16:54 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Jannci
Zadni kolecka. Treba to jednou budes chtit vytahnout, treba se ti to nepovede a bude tam dutina, ktera bude lakat rybky, muze se stat spousta veci, kdy ti pak bude vadit, ze to nemas na vlozenem skle. Naopak na sklo zvlast se to mnohem lepe lepi, lepe to muzes oriznout, proste spousta vyhod za par korun za tabulku skla.
Ale odpoved na tvou zasadni otazku je, ze zaden tlak vody nebude pusobit jinak nez kdyz to tam nebude. Takze na pevnost skla to nebude mit vliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2016 16:15 Jannci Re: afc1886
preco nie je dobre nalepit tie bridlice piamo na zadne sklo ? ja by som to nalepil len ci sa nemoze nic stat ked napustim vodu..tlak vody alebo zataz skla a podobne..dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.09.2016 15:10 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: afc1886
Pokud tedy nema vrchem vzperu, pak by to bylo trosku komplikovanejsi, muselo by se udelat ze dvou kusu skla.
Ja to lepil na sklo zvlast,ani jsem moc neresil tvary jednotlivych kousku, presahy jsem potom urezal flexou. Akorat kdyz jsem to pak dal do akva, tak jsem zjistil, ze jsem nedomyslel prichyceni ku zadnimu sklu, at se to nevyvrati. Tak jsem zahnul jidelni lzici, ze to pak domyslim nejak inteligentne, no a ta lzice je tam furt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2016 15:01 R Muž afc1886 [14655] Re: Jannci
Nelepil bych to přímo na akvárium,ale na jiný kus skla,které bych potom umístil do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2016 14:51 Jannci – bridlice ako pozadie
Ahojte chcel bz som nalepit silikonom bridlice na sklo akvaria ako 3D pozadie ...mam akvarko 150x50 š.40 kupil som co najtensie bridlice aby nebola velka vaha ...moja otazka je ci sa nemoze nic stat ked napustim vodu myslim ze praskne sklo a podobne ,,mate stzm skusenosti ? ..Dakujem velmi pekne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2016 20:46 martinakva
Máte někdo tu ultra tenkou břidlici v akváriu ? Koupil jsem si dva pláty 120×60 a vypadá to parádně, akorát je to z druhý strany pojené nějakou epoxidovou pryskyřicí, tak doufám že to nebude dělat nějaké problémy ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2015 10:17 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Klababa
Já všechny pozadí dělal z břidlice o tloušťce 5 mm. Tohle je už dost tenké. Ale třeba to bude držet. Tak to vyzkoušej a dej pak vědět ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2015 11:10 Klababa – Ultratenká břidlice
Ahoj všem! Rád bych se zeptal, zda-li má někdo zkušenosti s ultratenkou břidlicí od firmy Česká břidlice? www.ceskabridlice.cz/…

Hmotnost - 1-1,5kg na m2, v síle 2mm

Líbí se mi Black a Ocean, zajímalo by mě jak je to s obsahem vápence. Břidlice ale bývá jako materiál v pohodě, že?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2015 20:46 vavralery Re: Jánošík
A jasne ze muzes ja delam s nerezi cely život a nebal bych se toho taky o tom uvazuji do budoucna o plechu 2mm.Jak na ni nedrzi magnet tak je vse OK.Kdysi jsem si delal male podstavce privaril kulatinku 5mm do kamenu vyvrtal diru nasadil zalepil.Vytvoril jsem cele skalky aby byli tak 8cm nad piskem tim padem sli do vysky a spodni mezeru jsem vyplnil kameny.Tim jsem utvoril ukryty pro ryby. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2014 18:06 Jánošík
Zdravim chci se zeptat mám v plánu udělat břidlicové pozadí a mám po ruce nerezovy plechy co si myslite mužů tu břidlici lepit na nerez? Osobně si myslím že v akva nerez vadit nebude ale radši se poradím co vy na to?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 18:53 R Muž romant [27982] Re: Artemida
Za to, že měla kamarádka úhyn ryb při své nepřítomnosti, řekl bych ale nemohlo to břidlicové pozadí. Neznám akvárium kamarádky a způsob jakým je tam ta břidlice nainstalována, ale jako příčinu, že by rybky uhynuly následkem pobytu ve vodě kde je břidlice, tak na to bych si rozhodně nevsadil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 18:52 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Artemida
To ale nemuselo být zapříčiněno břidlicí. Ja si ji do akvárka dal před týdnem a všechny ryby jsou v pohodě.

Lososak: Kdybych si takové pozadí dělal, tak bych tu břidlici lepil na plexisklo. Kdykoliv se ti na něm nebude něco líbit, tak jenom vytáhneš plexi, upravíš, předěláš a vrátíš. Tuhle výhodu ztratíš pokud budeš lepit přímo na stěnu akvárka. Toť názor člověka, který má obrácenou tapetu černou dopředu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 18:48 Artemida Re: Lososak
Obávám se, aby toto pozadí dávat do akvária. Moje kamarádka měla takové, ona vyjela na pár dní na výlet, a když se vrátila, poznamenala, že její tři ryby jsou mrtví. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 16:05 Lososak – Břidlicové pozadí
Chtěl jsem si vyrobit pozadí do akva - původně z polystyrenu, ale zalíbil se mi nápad s břidlicí. Chci tedy pozadí vyrobit z břidlice, avšak nevím si rady - je lepší ji přilepit (samozřejmě akva silikonem) přímo na pozadí, nebo na něco jiného? Četl jsem různé názory - lepilo se na polystyren, plexisklo nebo sklo a nebo se to lepilo přímo na zadní stěnu akvária. Chci se zeptat, zda jsou u toho nějaká rizika? Právě přilepení přímo na zadní stěnu se mi líbilo nejvíce. Ale chci se zeptat na případné zkušenosti.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2012 13:57 philipt
lámaná bridlica a ploché kamene sa dajú pekne poskladať na steny akvária a prilepiť ich akvaristickým silikónom, ja ich mám len vedľa seba a už tieto kusy nie sú ľahké, preto som ich podložil polystyrénom aby som sa vyhol problémom s prasknutím akva a prilepil som ich len v určitých bodoch..a zvyšné pozadie mi tvorí čierna tapeta..tak to vyzerá aspoň trošku origoš.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 09:13 Muž ativsm [20] Re: ermorek
Minulý pátek jsem si založil druhé AQ 96l. Také jsem řešil pozadí.Nakonec to skončilo, že jsem si vyrobil vnější osvětlené pozadí umístněné za zadním sklem AQ.Chci o tom napsat nějaký článeček s dokumentaci - zatím není čas. A tak jen stručně.Vyrobíš si na potřebný rozměr rámeček se zadní stěnou.Já použil co dům dal. Zadní stěna z OSB desky 15 mm, rámeček ze zbytku plovocí podlahy o tloušce 9 mm. Natřel jsem to hnědým barakrylem.Do vnitř jsem nalepil různé velikosti placatých,tvarově zajímavých kamenůů kreré jsem pak nalakoval berbarvým lakem. Na horní a spodní vnitřní stranu ráméčku mám umístněné ledkově pásky svítíci žlutě a červeně. Původně jsem chtěl místo červené modrou nebo zelenou.Ale nakonec i tá červená jde. Když se večer vypne hlavní zářivkové osvětlení a zapne se ledkové osvětlení pozadí tak to vypadá zajímavě.
Výhody tohoto pozadí - při takto řešeném pozadí je možně vlepit jákoukoliv dekoraci, protože není ve styku s vodou,odpadá čístění pozadí - protože není umístněno ve vnitř AQ,pozadí opticky prohlubuje akvárium.
Nevýhody - váha pozadí,já mám délku AQ 80 cm - dle mého nazoru by bylo únosné toto pozadí použít i do délky 100, možná i do 120cm. Ale nakonec se dá nalepit i jiná dekorace. A pak záleží na druhu filtrace. Já mám vnější. Musel jsem nasávácí a výtlačnou trubičku přizpůsobit k šířce pozadí, tak aby byly trubičky schovány za pozadím.Nebyl to ale žádný problém - opatrně nahřát,vyrovnat trubičku,nechat trochu zchládnou, pak znovu opatrně nahřát a provést ohyb na požadovánou šíří.
Tak to asi moc stručné není, už pomalu nemusím psát žádný článek. Akorát, že chybí nějaká ta dokumentace - fotky. :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 08:42 Muž ermorek [0] Re: romant
To je fakt, zvolím tedy tu variantu a nalepím to na zvláštní sklo, přecejen si myslím že s tím bude lepší manipulace. Tak držte palce, příští týden du na to, fotky tu pak určitě hodím. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2011 00:00 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Ermorek
Přesně jak napsal romant. Dodatečně, já osobně bych to lepil spíš na plexisklo než na sklo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2011 21:07 R Muž romant [27982] Re: Ermorek
Na zadní stěnu akva bych to nelepil, ale použil bych tu variantu vložený stěny s nalepenou břidlicí. Přilepil bych to co možná nejvýš a to, že se tam bude tvořit ten povlak, jak píšeš, tomu je jedno, jestli se tvoří na skle, nebo na břidlici. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2011 18:37 Muž ermorek [0] – Pozadí z břidlice - jak vysoko?
Ahoj, zajímalo by mě pár věcí ohledně tvorby pozadí z břidlic. Zaprvé, je lepší lepit břidlici hned na stěnu akvária, nebo na jiné sklo případně jiný materiál, ktery se pak společně s pozadím zasune do akvária a přichytí(kvůli případné odjímatelnosti z jakýchkoliv důvodů). Dále pak co se týče výšky pozadí, mělo by mít stejnou výšku jako je výška akvária? Víko má prostoru dost, spíš mě to zajímalo z jíného důvodu, zda se nebude v úrovni hladiny vytvářet na pozadí nějaký škraloup, protože na skle se mi běžné tvoří "něco" (nečistoty, asi vodní kámen nebo co to je atd :-) ) A zatřetí, nejsem žádén tvůrčí typ, a proto mě tvarování z polystyrenu nějak neláká, zato skládačka z břidlice to je něco jiného. Najde se nějaký akvarista, který se mi svěří s plusy a mínusy tohoto pozadí? Díky :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 16:14 Muž O.Tom [439]
Ja si delal bridlicove pozadi tak, ze jsem vzal podkladove sklo, na to jsem nalepil jako prvni 2 pasy z nerez plechu pro zaveseni pres okraj akvaria. Bridlici nastipal a naloupal, snazil jsem se o prumer zhruba 5mm. Plochu bridlice ktera mela jit na sklo jsem jeste prejel starym hrubym pilnikem at se trosku srovna. Poskladal a prilepil kusy na podkladove sklo, spary lehce zamaznul silikonem a na nej pak nasypal a lehce pritlacil odpadovou drt ze stipani. Cele pozadi je zavesene a lehounce prichycene silikonem sklo na sklo. Na zadni stene akvaria je jeste z venku izolacni paskou nalepeny cerny igelit. Tak at nejde poznat zadna spatne zamaznuta spara mezi kusy bridlice a at neni v pozadi zadne svetlo pro pripadnou nechtenou zasu mezi skly atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 14:31 Muž Spiike [63] Re: SanelOne
Když si s tím člověk pohraje tak se dají vytmelit silikonem ;-) Řešit takovou blbost je ztráta času. Pokud člověk chce aby se tam "nic" nedostalo tak se tam "nic" nedostane. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 12:56 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Ivoš
Dobře, mezi ty dvě skla asi nic, ale mezi sklo a břidlici jo. Tam sou přeci mezírky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 01:11 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: SanelOne
ani náhodou:-) Jak jsem psal, jedná se o sklo těsně přiložené ke sklu, tak co se asi tak mezi to může nacpat za bordel?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 15:38 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Ivoš
To je slušný. Ale určitě máš v úmyslu s tim někdy hejbnout že?;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 15:35 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: SanelOne
rok jsem s tím nehýbal a vše je OK.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 14:15 Muž SanelOne [5] - TetryRe: Ivoš
Ale občas by se asi měla ta stěna vyndat a oplachnout ji ne? Samozřejmě pokud by tam byla řasa tak bych ji tam nechal, ale nejspíš mezi nějaký mezírky se dostane i nějakej ten bordel...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 10:11 Jirka82 Re: Ivoš
Dělají se i nové břidlicové střechy, odpadu bývá dost. Nabral sem si u sousedů, tenké pláty, supr. Stačí se dívat po okolí, sice jich není moc, ale najdou se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 09:51 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: sollik
Jenže vysvětluj pak vesničanům, proč jim najednou teče střechou do baráku... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 09:19 Muž sollik [257] - Cichlidy
Podle mě je nejlepší břidlice na pozadí ta ze střechy. Občas se dá ještě na vesnici najít a jsou to krásné tenké plátky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 08:35 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: SanelOne
pokud je stěna s břidkicí přitisknutá k zadní stěně akvária (a tak by to mělo být), tak množství bordelu mezi skly je minimální. Takže já nevyndavám, nečistím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2011 00:58 Muž SanelOne [5] - Tetry – 3D Břidlice
Po jakym čase tu stěnu vyndáte a čistíte to za ní? Po nějakym čase tam bude asi nános ne? Četl sem, že je dobrý to dávat na plexisklo a mezi sklo a plexi ještě tenký stropnice. Jinak přichycení aby stěna nepadala už je brnkačka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 21:16 Muž Spiike [63] Re: HaDaS
Jo s nožem to jde taky já na to používal jeden můj starej aby moje polovička nemusela řvát že jí ničím její kuchyňské :-D ale nakonec zvítězil šroubovák. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 21:14 Muž Spiike [63] Re: Ivoš
No to máš pravdu, ale kupovat ho??? Já si ho třeba vypůjčil v práci a to mi to tam ještě chlapy rovnou nalámaly tak jak jsem potřeboval. ;-) Kdybych měl všechno do akvárka kupovat tak bych se nedoplatil. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.10.2011 21:01 HaDaS Re: Spiike
Plexi vyjde vždycky o hodně dráž než sklo. V hobby marketech ho prodávají i v menších rozměrech. Ona to může být i plastová tabule a svůj účel splní taktéž.
Já břidlici štípu pomocí velkého kuchyňského nože, do kterého pomalu poťukávám gumovou paličkou do hloubky cca 1,5 cm, pak s ním zakvrdlám - houpy hou, a pomalu tlakem táhnu k sobě. Tím se většinou odloupne velký plát. Chce to ale trpělivost. Pak nůž nabrousím, aby moje drahá polovička, pokud možno, nic nezjistila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 20:53 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Spiike
O plexi jsem taky uvažoval ale cenově bylo sklo výhodnější protože plexi se prodává (alespoň co jsem oběhal) po tabulích tuším 1x2 m.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 20:36 Muž Spiike [63] Re: Ivoš
I já to mám na Plexi a je to z mého pohledu lepší :) lépe se to lepí když je to venku a hlavně lépe spárují mezery ;)Celkově je k tomu lepší přístup. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2011 20:17 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: vasek
Hoď mi na sebe kontak a já ti prozradím, kde v Praze můžeš tenké břidlicové šutry rovnou sbírat ze země;-)
Jinak bych v žádném případě nedoporučoval lepení břidlice přímo na sklo akvária a to z mnoha důvodů. Nejlepší je nechat si uříznout skleněnou tabuli tak velkou aby se dala přitisknout zevnitř na zadní sklo (síla 5 mm) a tu břidlicí polepit. Ideálné je tmavý tmel na lepení akvárií a tím samým tmelem pak můžeš bodově to sklo přilepit k zadní stěně (a už ho nikdy neodtrhneš).
Sklo se ale lepit nemusí -dole ti ho bude při zadní stěně fixovat písek a pokud ho šikovně zapřeš větví či kořenem, tak bude u zadní stěny taky držet -možností je povícero.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 16:57 Muž Spiike [63] Re: vasek
To štípání je dobrá volba, nevím zda s tím máte nějaké zkušenosti ale mě osobně se osvědčil plochý šroubovák a kladivo ;-) ale chce to trpělivost. A určitě bych si přečetl něco o štípáni břidlice, ale ne v dnešní době ale jak to dělaly dřív. A jak psal níže Ivoš, ideální je aby ta břidlice měla sílu 0,5-1cm pokud jí chcete skládat jako mozaiku jinak na překládání kusů břidlice přes sebe bych se snažil aby byla co nejtenčí max do těch 0,5 cm.

Přeji mnoho úspěchů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2011 15:44 vasek Re: Spiike
Ahoj, asi mate pravdu, zkusim to jeste stipnout, jen nevim co z toho zbyde :-( Ale je pravda, ze kdyby nahodou lepidlo casem povolilo a cely ten blok se vyvratil a prastil do predniho skla, tak mam v obyvaku rybnik :-O Takle kdyz opadne par kusu bridlice snad se nic nestane. Hodlam kamen lepit primo na sklo AQ, protoze davat ho specialne na nejakou sklenenou tabuli/plexy se mi nechce. Nehlede k tomu, ze by se to muselo jeste shora nejak dobre zajistit.

Jsem z Prahy, takze jezdit nekam daleko na sber bridlice se mi vzhledem k cenam PH nevyplati. Takle jsem dal za cca. 20kg tuzemske bridlice 230czk, ceneno odhadem a za plochu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 16:15 Muž muťa [554] - RostlinyRe: Spiike
...to je pravda palec ; je to prostě asi moc velké - těžké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.10.2011 15:50 Muž Spiike [63] Re: vasek
Teď mě tak ještě napadlo když by se to tam jen tak postavilo tak zase bacha na písek či kamínky aby ta váha na tu plochu nezpůsobila něco s nádrží. ono to přece jen muže být zajímavý kdyby třeba cca 70kg tlačilo na plochu o velikosti zrnka písku cca 0.5mm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 15:39 Muž muťa [554] - RostlinyRe: vasek
Taky bych asi tak silný kus nelepil na stěnu. Ono na tu stěnu lepit nemusíš nic. Nalep to na něco jiného ( tabulka skla, plexi... nebo co já vím ) a vlož to do akvaria. Ale...3cm to je fak síla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 15:11 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: vasek
Mám 2 akva a u obou břidlicové pozadí ale takový šutrák bych na zadní stěnu v žádném případě nedával. Používal jsem břidlici o síle 0,5-1 cm a i tak to byla ve finále pěkmá váha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 15:05 Muž Spiike [63] Re: vasek
No mám takový pocit že to bude zbytečná váha.

Jinak cena taky musela být zajímavá, Možná by se vám vyplatilo si zajet do Rabštějna nad střelou s přepravkou a nasbírat si, jsou tam celkem pěkný povrchový lomy a moc hezká břidlice. Tady ty velký kusy břidlic jsou většinou dovoz a nejdou tak dobře štípat. ;-)

Přeji mnoho úspěchů a zajímá mě jak to dopadne, já bych na to odvahu asi neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2011 14:57 vasek – Tloustka platu
Ahoj, chtel bych se poradit. Koupil jsem v obchode s kamenem bridlicovou desku a jednu stranu srovnal aby se dala prilepit na sklo. Deska ma ale vetsi rozmery (cca. 70x40x3cm, protoze nesla moc dobre nastipat na tenci platy, resp. platy mely moc malou plochu. Takze jsem to tak nechal s tim, ze ji prilepim do akva vcelku a doplnim kde bude potreba mensimi kusy. Myslite, ze je dobry napad lepit tak velky (silny) kus kamene vcelku na zadni stenu? Mam to do 100x50x45 AQ.

Jinak bridlici jsem zakoupil v Praze 10 Uhrinevsi: www.pb-servis.cz
Pan byl moc ochotny i mi kamen odnesl do auta :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2011 13:06 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: RadioactiWe
ono taky záleží v jakém množství, když se trochu natře na pozadí a pak se třeba ještě vymění voda, tak ta koncetrace může být opravdu malá

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 6

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 8938x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11841-bridlicove-pozadi-do-akva