Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Axolotl mexický

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Žáby, Mloci 

Přejít na předchozí stránku 49 Přejít na další stránku   1  
Axolotl mexický
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2013 10:21 mattea
ok, sklo pořídím. Ani filtr? wow. Jak často ho musíš čistit? (jak velké a s kolika obavyteli vlastně je?) Dneska jsem poptal u třech sklenářů cenu akvárií 110x45x55(d*š*v) tak doufám, že se dostanu pod 3000... držte mi palce. Filtr kupovat chci, abych neměl takovou starost s čištěním akva, a to Eheim Biopower 240
www.zoohit.cz/…
Zoohit se osvědčil, ceny jsou tam většinou nejnižší a chování zákaznické podpory špičkové. Ozkoušeno.
Sice ještě nemám ani první funkční akva, ale už pokukuju po druhém - do pokoje, kde teploty jsou vyšší. Ne pro axíky, ale jako záložní, popř pro rybky. moc se mi líbí
www.kasa.cz/… a i když je to komplet, myslím, že kvalitní a za slušnou cenu. Co na to říkáte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2013 23:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mattea
U našich nemám filtr ani vzduchování, jde to i bez toho. Sklo nahoře mám, hlavně kvůli kočce, která je chodí sledovat :) a taky se do vody nepráší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2013 22:28 mattea
patentky si pamatuju, nitěnky už budu taky. Teď projíždím eshop a koukám na vzduchové pumpy. je nutné přivzdušňovat axíkům, popř šnekům u nich, akva? a je nutné, aby akva s axíky mělo horní kryt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2013 21:50 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mattea
Už se to tady probíralo, nitěnky můžou na obojživelníky přenést parazity mikrofilárie, takže proč riskovat. Když už, tak místo nitěnek jsou lepší patentky, prodávají i mražené.
Tu hlínu v kýblu je potřeba občas vyměnit, když už bude zhrudkovatělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2013 21:41 mattea Re: Eva_R
Děkuju za odpověď. nitěnky vůbec? oki, rozumím. a kýbl s žížalama je hezkej nápad, zrealizuju ho. budou v kolně při teplotě mírně nad nulou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2013 18:14 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: mattea
I v zimě se dají najít žížaly, když zrovna nemrzne, večer vylézají rousnice. Měla jsem naloveno i v lednu. Taky si dělám zásoby na zimu, přežijou docela dlouho v kýblu s hlínou. Jinak mám v mrazáku ryby. Tubifex jsou snad nitěnky, ty bych nedávala vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2013 12:48 mattea – Zimní krmivo
čím krmíte axíky v zimě? Bylo by toto dobré krmivo při nedostatku živého (žížal atp.)?
www.zoohit.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 23:04 Náčelnik
Ahoj. Nabízím 5 axolotlů mexických 5 měsíců starých. Tmavé barvy. Bylo mi líto vajíček tak jsem je zkusil odchovat a teď je na čase je pustit do světa. Máte li někdo zájem, ozvěte se. Jsem z Kladna. mailto:libormelen@atlas.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 22:44 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: romant
Vzhledem k tomu,žes mi prozatím všechno schválil,velmi rád Ti toto oplatím a schvaluji snad ne jen krátkodobou pozici hledáčku Tvých dětí,páč vodozvířeny je skutečná přehršel,ne li hafo. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 21:12 R Muž romant [27983] Re: aladar
Naopak, ač axolotly nechovám, rád se něčemu přiučím, řekl bych že to budu od nastávajícího školního roku potřebovat, dětem už akvárko nestačí a mají axolotly v hledáčku. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 21:09 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Po vskutku mnoha dotazech,zda axolotli koušou a jestli to bolí,rozhodl jsem se natočit krátké video,které právě přistálo na mém profilu.Doufám,že Romant při schvalování stejně jako ostatní mne nemá za trapiče axů :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2013 22:05 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: mattea
Mám reakci bez připomínek.Tvrdá voda nevadí,hodnota H iontů je překvapivě studniční a též v pořádku,dusičnany jsou špatná zpráva.Nechávat odstát vodu ze studny může způsobit její nervozitu,neboť již před tím stála velmi dlouho.Rostliny se nehnojí,mohl by se tím pohnojit celý chov,který hnojení zajišťuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2013 00:47 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Aladare, tys měl zase pravdu :-) Nejdřív žádný zájem o naše mladé axolotly, konečně v úterý odcestovali a od té doby se ozvali už dva vážní zájemci. Je vidět, že máš zkušenosti :) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 22:12 mattea – kvalita vody
Postupně se mi tu nahromadili další otázky, zejména co se vody týče. Vodu beru studniční, vcelku tvrdou, 100% bez chloru, pH 6,5, nárazově s vyšším množstvím dusičnanů (chem. rozbor 2x po sobě... jednou 0, podruhé 160mg/l. Množství záleží na aktuálním splachu z polí.. ) a se značným množstvím manganu (0,7mg/l - pro člověka norma povoluje max 0,2..).
Je mi jasné, že vodu nechám odstát (nedělá se to primárně kvuli vyprchání chloru?) ale chci se ujistit, že nic z výše jmenovaného nezpůsobí axíkům potíže.

Ke kvalitě vody... pokud bych chtěl podpořit růst rostlinek nějakým hnojivem, doporučíte mi některé? Je to vůbec třeba? Kamarád, se kterým "konzultuju", mi tvrdil, že rostlinky zeminu nepotřebují, že je stačí ukotvit do vrstvy písku. Jaké s tím máte zkušenosti? Zítra tady nebudu, ale v sobotu si moc rád přečtu všechny vaše reakce a připomínky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 21:39 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: boruuv
Představ si třeba,že je dlouhodobě nemocný,problémy s trávením jsou jen důsledek a my ho dorazíme.Jinak když jsou zdraví,nedělal bych z chovu vědu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 21:32 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: boruuv
Ona se těžko dělá konkrétní diagnoza s konkrétními radami na dálku.Nevím o tom,že na tomhle foru není nic,naopak myslím,že nikde jinde se v tom tolik nehrabou.U tvého axe musí dojít ke změnám,které je třeba zkoušet a trochu riskovat.Velkou pozitivní roli hraje chlad alespoň v rámci prvního týdne.Bavím se o cca 10 až 15 stupních,klidně ale i déle.Podle jeho chování při krmení poznáš,jestli se něco lepší.Lehčí krmení typu nějakých ryb by nebylo na škodu,ale zpočátku se nesmí krmit vůbec,alespoň několik dní.Čím vší se mohou krmit a postupů v léčbě je v tomto foru skutečně mnoho,já dneska padám na hubu a jdu spát.Z té fotky je poznat,že má trávicí problémy a víc ne.Musíš tímhle začít a pak se bude vše řešit podle vývoje situace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 21:04 boruuv
mohl by mi tady prosím někdo vypsat,čím ho tedy mohu krmit a jak často? Já už jsem z toho zoufalá,na každém blogu píšou něco jiného. Na jednom něco napíšou a na druhém pravý opak :( Když se člověk zeptá ve zverimexu řeknou vám,že je krmí nitěnkami,což asi zas tak vhodné taky není. A celkově vlastně pořádně nic neví. Jestli upravit vodu nebo ne,čím to krmit,nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 20:43 boruuv Re: aladar
ale žádné z příznaků o kterých jste tady mluvili nemá. Tak co s ním? :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 19:41 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: mattea
Pěkná halda dotazů.Právě k tomu bych využil fora,aby se vyjádřili i ostatní a neskončilo to hromadnou odpovědí v jednom přeplácaném příspěvku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 19:37 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: boruuv
Golden albino v hrozivém stavu.Pravděpodobně má dlouhodobé zažívací potíže,které se tu řešily již mnohokrát.Vzhledem k jejich dlouhodobé resistenci vůči invazním organismům v trávicím ústrojí umírají velmi často až po dlouhé době naprostým vyčerpáním,či napadením čímkoliv jiným dalším.Občas se jedná i o kombinaci s genetickou vadou,které už dnes nejsou vzácné.Další věc je dlouhodobé krmení jedním druhem,i když jde o žížaly,o tom jsem psal už také.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 16:07 Muž DrChila [243] Re: mattea
Doporučuju tvrdolisté rostliny nějaký anubiase nebo s nějakým dobrým kořenovým systémem který jen tak nevytrhnou.
Akva se vyplatí nechat udělat od sklenáře.. udělá to na míru se všema požadavkama a za poloviční cenu než u setu. Teda pokud máš nějakou skříňku. Světlo není třeba pokud v té místnosti není velká tma. Já je mám v akvariu bez světla v polovině místnosti. kde světla moc už tolik není nedělá se tam řasa nešpiní se tak moc skla.
Mám je s rybama ale některý ryby jsou na ně agresivní je to třeba vychytat a jsou u některých i ztráty... jak na straně axolotlů a nebo na straně ryb. Já měl neonky a pravidelně jim útočili na žábry tak šli pryč. Tetry famtomovy mám je od konce února koupil jsem jich 25 momentálně jich mám 23. 2 se ztratili neonek se ztratilo 5. Maximálně bych doporučil 20°C nad 20 se chovají jinak. tak nač topit na 24°C.
Jako dobré filtry považuju Eheim, JBL, nemají rádi moc silný proud. toto jsou filtry s malýmy průtoky přinejhorším se dá průtok přiškrtit
www.zoohit.cz/…
www.zoohit.cz/…
Někteří lidi ale nemají ani filtr pravidelně mění vodu a čistí dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 15:33 anni-e Re: mattea
z vlastní zkušenosti doporučuji pořídit kytičky umělé nebo takové ty chomáčky mechu. Živé rostlinky dlouho nevydrží,axíci se po nich moc rádi válí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 14:55 mattea – spolubydlící
Přeci jen jsem se zapomněl na jednu věc zeptat: jelikož axíci považují rybičky za zpestření stravy, nemá cenu je s nimi chovat. nicméně.. dva axíci na 110l akva mi v představách přijde jako trošku málo... přežijí s nimi tedy někteří šneci? Jako vhodného kandidáta jsem našel Surmovku vražednou. Pokud by jste někdo měli zkušenosti s jinými spolubydlícícmi, sem s nimi! Dík.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 14:48 mattea – Začínající akvarista "axolotlista" :)
Obávám se, že k Aladarovo zaražení nad soukromými zprávami jsem přispěl i já, nicméně tímto příspěvkem bych to rád trošičku napravil. :-)
Už pár let si přeju mít doma akvárko, které jsem si ale nepořídil z důvodu vyšších počátečních nákladů. Po nedávné debatě s přítelkyní si ze mě udělala srandu: "Rybičky? pořiď si Axolotla!" a když jsem si o nich něco načetl, zjistil jsem, že jsou nenároční a krásní, mě bližší než 90% sladkovodních rybiček.
Jelikož jsem ale dosud nic nechoval, nemám doma ani akvárko, ani žádné vybavení. Obracím se tedy na vás s prosíkem o doporučení, které komponenty vybrat. Ještě pro upřesnění: chystám se pořídit si (a rodině) dva Axolotli albíny, do akvárka s rozměry o š.max. 45 cm, d.max. 80cm a výšce prakticky libovolné, v mé představě do 60 cm. Akvárko bude v přízemí rodinného domku, takže by se rozhodně nemělo přehřívat, nicméně bude přiraženo ke zdi jen jednou kratší stranou.

Co bych se moc rád dozvěděl: jak tlusté sklo je nutné? Jaký typ skla vybrat? Je vůbec výhodné nechat si akva slepit u sklenářů, nebo se vyplatí koupit hotové holé akva nebo dokonce některý komplet? Lze koupit víko s osvětlením (kvůli rostlinkám a večerní "televizi", nic silného), nebo mám počítat spíše s jeho výrobou? Mám pořizovat topítko? Vím sice, že teplota by měla být do 24° max, ideálně do 20°, ale v jak nízké teplotě jsou schopni vydržet dejme tomu měsíc? (tu a tam se stane, že doma nikdo pár týdnů není a dům je akorát temperován na 5°C)
v neposlední řadě bych opravdu potřeboval poradit s tím, jaké konkrétní čerpadlo a filtr se vám osvědčil. mé akva bude mít +-110l vody, celkový objem o trochu větší, jak výkonné čerpadlo potřebuji? Které firmy vyrábí kvalitní, ale ne předražená čerpadla?
K filtru.. vím, že axíci nadělají vcelku dost bordelu, a nejen proto bych rád nějaký kvalitní filtr, i za cenu zvýšené platby.
Dále: je mi jasné, že budu muset vytvořit dno ideálně z říčního štěrku (bez ostrých hran), zároveň bych ale alespoň do 1/3 akva umístil pár rostlinek. Jakou zeminu mám pořídit?
Byl jsem poučen, že akva se čistí po třetinách až čtvrtinách jeho objemu, z odříznuté PETky a hadičky si vyrobím "vysavač" na dno. Už chvíli koukám v okolí po pěkných šutrech, které bych mohl použít pro vytvoření pár úkrytů axíkům. Máte někdo zkušenosti s přenášením kamenů z přírody do akva (o nutnosti vydrbat ho naprosto nepochybuju)?
Takže... akvárko, osvětlení (kryt?), topítko(?), čerpadlo, filtr. pod Akva půjde měkká podložka, nejspíše styrodur a nebo paměťový molitan (obojí mám doma ve zbytcíc). Je ještě něco důležitého, co opomíjím? Předem všem děkuji za jejich rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 12:38 boruuv
ale jak tak koukám foto nikde nevidím,tak radši ještě jednou a jinak 25.media.tumblr.com/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2013 12:23 boruuv Re: aladar
Krmím 2x týdně žížalami,axík je asi 8-10 cm dlouhý. Přikládám foto :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2013 08:03 mckyta Re: aladar
tak jestli to chceš do polštiny a google to přeložil dobře, tak zmarły :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 23:55 mckyta Re: DrChila
Ale jo, zkušela sem to a nechce a když aladar říkal, ať nekrmim, tak jen říkám, že nekrmim, tzn že teďka nekrmim a krmit nebudu, dokavaď se nespraví, jestli se vůbec stihne spravit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.07.2013 23:33 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: DrChila
vzdávám se,stačí do polštiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 23:20 Muž DrChila [243] Re: aladar
řikal že nejí že nic nechce.. a pak psal že ho nekrmí že nic chtít nebude.. že pokuď to nezkusí tak neví jestli chce jíst nebo ne... neni to jak u psa kterej blbě zírá
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 23:15 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: DrChila
??? prosím překlad do češtiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 22:46 Muž DrChila [243] Re: mckyta
a co dodat třeba foto?
jinak je dost divný to že řikáš že nejí.. a teď napíšeš přímo na opak nekrmim nic nechce.. bez zkoušení jen pohled pohledu zvířete to nepoznáme možná u psa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 21:45 mckyta Re: aladar
Nekrmim, ani nechce, vodu leduju (ale zase aby z něj nebyl nanuk) a zatím žije, dokonce se i hejbe, budu podávat info
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 20:53 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: mckyta
Ahoj,nechci strašit,ale to co píšeš,zavání velkými problémy.Snaž se udržovat co nejchladnější vodu a NEKRM!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 20:04 mckyta – nežere
jo a žere žížaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 20:00 mckyta – nežere
Aladar už mě zná :-D teplota pokojovka, teďka je v co nejstudenější, jelikož už moc ani nemá vůli se otočit z5 na břicho, nežere 14 dní a ryby s nim nežijou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 19:41 Muž DrChila [243] Re: mckyta
Hezky napsaný to je jako kdybych šel k doktorovi z bolestí a sám ani nevěděl kde mě to bolí... Jde o to napsat v jakejch podmínkách je.. co jí jakou má momentálně teplotu vody jestli je v akvariu kde jsou například další ryby. z toho že nechce jíst nic nezjistíme. Když napíšeš více informací tak ti Aladar pomůže 100%
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 16:50 mckyta – nežere
Nazdárek, tak Pepalera nechce žrát, zhubnul a při plavání se tak kejve na jednu a na druhou stranu, takže studená voda a doufat, že to pujde, předpokládám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 13:02 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: DrChila
Nejdřív řešení,pak zábava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 08:23 Muž DrChila [243] Re: aladar
Já se spíš bojim co napíše do kolonky krmení:-D Minule jsem měl návštěvu a řikali že to krmí vločkovim:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 07:05 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: boruuv
Borůvko,napiš,jak je velký,Eva je z Tvého příspěvku lehce vykolejená,a já taky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2013 19:17 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: boruuv
Ahoj, od února nevyrostl? Tak to je hodně divný :-) rostou dost rychle. Pokud teda už nebyl velký.
Jestli krmíte málo, to nemůžeme vědět, chtělo by to víc popsat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2013 15:24 boruuv – axolotl a krmení
Ahoj,chtěla bych se zeptat jak často bych měla axíka krmit a jak rychle asi rostou,v únoru jsem si pořídila svého prvního miláčka a zatím nevyrostl ani o kousíček,krmím málo nebo to prostě trvá dýl ? :) děkuju za odpověď!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.07.2013 18:43 Muž aladar [902] - Obojživelníci
Ahoj,měl jsem problémy s noťasem.Myslel jsem si,že forum je od toho,aby si chovatelé vyměnili zkušenosti a ostatní si to přečetli.Proto mne při vší úctě vůči všem,co mi píší soukromé vzkazy zaráží,proč to jednoduše nenapíší do diskuze.Pokud se stydí za svou nevědomost,nemají za co,dlouho přemýšlím nad založením tématu úspěchy a pády chovu,akvamazáci by se chytli.Prosím všechny v tomto vlákně,aby se otevřeli všem,pomůže to oběma stranám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 18:52 mattea Re: romant
četl jsem si tady dvě nebo tři stránky na zpět, jeho příspěvkům rozhodně pozornost věnovat budu - ostatně jako veškeré zajímavé diskuzi... zatím jsem si vcelku početl na
www.axolotl.org
, což je poměrně obsáhlá stránka. moc rád bych našel něco obdobného, třeba trochu podrobnějšího, ale v češtině. S Aj problém nemám, ale rodný jazyk se přeci jen čte lépe :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 18:37 R Muž romant [27983] Re: mattea
Jseš ve správným vlákně, tak se začti a doporučuji věnovat zvýšenou pozornost příspěvkům od uživatele "aladar", tak hodně zdaru. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 18:30 mattea – nováček
Ahoj, jsem v poli akvaristky praxí naprosto nepoznamenán, ale rád bych začal chovat dva axolotlíky. Odkážete mne na nějaké konkrétní stránky, které bych si MĚL přečíst, než je začnu chovat? samovolně už jsem pročetl spoustu webů, za znalého se ale rozhodně nepovažuju. Za každý dobrý odkaz díky!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 22:44 Muž DrChila [243] Re: Eva_R
no já sem rád že udržim v akvariu 22°C stěží nedejbože tam hodit ještě dalšího axolota stačí že se trápěj, tyhle u tebe se maj dobře nikam je nedávej. až jednoho dne nějak dožijou tak si asi rozmyslim jestli si je někdy koupit. možná až budu mít víc času tak třeba. ale technicky vzato je to nevyužité akvarium pokud tam člověk nemá ryby i když jsou krásní. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2013 22:24 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Fotka k příspěvku Další hezká hláška - Co v tom akvárku máte, že to tam má takovou hračku? (hračka = světlá axolotlice :) )
Kdyby náhodou někomu doma chyběl axolotl, mám tady dva mlaďochy volné :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2013 21:04 Muž aladar [902] - ObojživelníciRe: Eva_R
Ještě nebyly umyté,jinak mají pěknou kovovou barvu.Teď už jsou v nádrži.Doma jsem zaslechl cosi o podvodních garážích,kam ty baby na to chodí.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [49] ...... 73 74

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 72871x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1056?od=2401