Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

DeepBasis - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Dekorace » Substráty » DeepBasisNápověda 

DeepBasis

INVITAL DeepBasis je zásobní substrát určený jako vrstva pod svrchní vrstvu dna akvária, tedy pod štěrky, japonské substráty (INVITAL Japanese soil, ADA Aquasoil, ControSoil, Tropica Substrate) či jiné jílové substráty (INVITAL Unisoil, JBL Manado apod.).
Jedná se o substrát dovážený z Japonska, kde se vyrábí ze sopečné půdy sopky ASO. Jedná se o jedinečnou zeminu, ze které se vyrábí akvarijní substráty, které patří mezi akvaristy k těm nejoblíbenějším.

Zásobní substrát je zdrojem živin pro rostliny v akváriu a to jak pro ty co odebírají živiny z vody, do které ji zásobní substrát uvolňuje, tak i pro kořenové rostliny, které odebírají živiny svými kořeny přímo z granulek substrátu.

Zásobní substrát je vhodný použít i pod substráty typu ADA AquaSoil Amazonia, INVITAL Japanese Soil či Tropica Substrate, tedy substráty již obsahující živiny. Je to z důvodu, že použitím zásobního substrátu výrazně prodloužíte životnost svého dna = tzn. než vyčerpáte živiny a bude potřeba dno vyměnit nebo jej doplnit o hnojiva do dna (tablety do dna nejsou stejně kvalitní náhrada).

2l balení je vhodné na plochu cca 60 × 12 cm.

Návod na použití:
- Nasypte na dno akvária vrstvu substrátu cca 1-2 cm silnou.
- Zásobní substrát nikdy nepoužívejte bez svrchní vrstvy (štěrk, pálený jíl, apod.), není k tomu určený!

Výrobce: Invital | Zdroj: https://www.rostlinna-akvaria.czinvital-deepbasis-2l


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/3610-deepbasis