Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Profiplants Complete Advance - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Chemie » Hnojiva » Profiplants Complete AdvanceNápověda 

Profiplants Complete Advance

Podrobný popis produktu
Hnojivo, které používají profesionální pěstírny akvarijních rostlin s přídavkem auxinů a cytokininů v přírodní formě. Stejné hnojivo používá i firma PROFIPLANTS. Tyto látky se souhrně nazývají fytohormony, které mají zásadní vliv na klíčivost, vývin kořenového systému i nadzemních částí rostlin, dělení buněk a řízení dalších důležitých procesů v rostlinné říši.

Hnojivo můžete použít při startu akvária, ale lze s ním hnojit i po celý rok. V doporučených dávkách je naprosto nezávadné jak pro ryby, tak i krevetky všech druhů.

Obsahuje železo ve formě chelátů EDTA, DTPA, EDDHMA a ve formě glukonátu, bor, měď, mangan, molybden, zinek, sodík, kobalt, hliník, titan, nikl, jód, hořčík, draslík, vápník, tříslovimy a huminové látky, cytokinyny, auxiny a další velmi významné látky. Hnojivo obsahuje také přírodní bakteriostatika, tedy látky brzdící růst bakterií, dále antimikotika - látky brzdící růst plísní a algicidy - látky brzdící růst řas.

Obsahuje sloučeniny, které jsou přítomny v nejlepších substrátech (ADA AMAZONIA, ADA AMAZONIA POWDER) a podobně, proto je hnojivo velmi vhodné i do akvárií s obyčejným pískem. Pokud máte zmiňované špičkové substráty, tak dodáváním tohoto hnojiva substráty vyčerpáte daleko později, až za mnohonásobně delší dobu.

Neobsahuje fosfáty ani dusíkaté látky, proto lze toto hnojivo doporučit i úplným začátečníkům. Hlavní výhodou je minimální tvorba řasy při startu akvária, samozřejmě pokud dodržujeme základní pravidla při startování akvária.

Akvarijní rostliny stejně jako každý jiný živý tvor potřebují výživu. Jelikož je vodovodní voda na některé látky velmi chudá, je třeba tyto látky do akvária dodávat. PROFIPLANTS COMPLETE ADVANCE obsahuje všechny potřebné základní živiny a fytohormony, které je třeba do akvária dodat ve vhodném složení. Důležité je také pravidelně měnit vodu, odkalovat zbytky rostlin a exkrementy z ryb. Nejlepší ověřenou metodou je dávkování hnojiva ve stejný den v týdnu vždy po výměně vody. Té měníme podle potřeby asi 1/3 až 1/2 obsahu akvária. Zde více znamená lépe, protože tím dodáváme do akvária sloučeniny, které akvarijní rostliny potřebují, a dále výměnou vody zabraňujeme přesolení nádrže. Tím myslíme zvyšování obsahu všech rozpuštěných látek - nejlépe je měříme obyčejným konduktometrem. Voda v akváriu by neměla překročit vodivost o zhruba 20% nad hodnotu vstupní vody, tedy té vody, kterou přidáváme do akvária. Hnojivo dáváme vždy ihned po založení nádrže, nebo výměně vody. Rostliny potřebují přísun živin ihned a vždy, stejně jako my lidé, jinak se během krátké doby stane, že začnou chřadnout.

Výrobce: Profiplants | Zdroj: https://www.profiplants.czprodukt/profiplants-complete-advance


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/3228-profiplants-complete-advance