Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Macro Aqua pH kontrolér s měřičem teploty - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Ostatní technika » Automatizace » Macro Aqua pH kontrolér s měřičem teplotyNápověda 

Macro Aqua pH kontrolér s měřičem teploty

Přístroj na udržování stabilní hladiny pH a CO2.
Měří a zobrazuje rovněž teplotu v akváriu.
Pomocí pH kotroléru je možné udržovat Vámi nastavenou hodnotu pH a CO2. Přidáváním CO2 do vody se voda okyseluje, tzn. že klesá pH. PH kontrolér monitoruje hladinu pH a ukazuje jej na svém digitálním displeji.
Příklad funkce pH kontroléru:
Požadujete, aby pH ve Vašem akváriu bylo neustále na hodnotě pH 6.5. Tzn. že i CO2 bude stále stejné. Ocení to tak nejen Vaše rostliny, pro které je stabilní hladina CO2 klíčová, ale i ryby.
Pokud bude pH kontroler ukazovat hodnotu 6.7, bude výstupní zásuvka, do které zapojíme elktromagnetický ventil, pod proudem. Tzn. že elektromagnetický ventil bude zapnutý a do akvária bude proudit CO2. Tím bude logicky klesat i pH, protože CO2 vodu okyseluje.
Jakmile se pH v akváriu dostane na 6.49, pH kontrolér vypne výstupní zásuvku, elektromagnetický ventil se vypne a do akvária plyn přestane proudit. PH jde rázem nahoru. Poté se však kontrolér opět spustí a takto se to opakuje neustále dokola.
Jedná se o nejnovější verzi s AUTOMATICKOU kalibrací - tzn. že sondu pouze vložíte do pH roztoku a kontrolér se sám nakalibruje - podstatně pohodlnější.
Podrobný český návod uvnitř balení.
Součástí balení je veškeré příslušenství včetně kalibračních roztoků.
Dvouletá záruka!
PH sondda má omezezou životnost a postupe času se opotřebuje, což závisí také na údržbě. Výrobce
proto garantuje dobu životnosti na 6 měsíců. (Jedná se o ganatovanou dobu, nikoliv živnost pH sondy). Obvykle je však životnost vysoce nad 1 rok.
Živnotnost sondy můžete prodloužit například použitím roztoku KCL

Výrobce: Macro Aqua | Zdroj: https://www.rostlinna-akvaria.czeshop/co2-do-akvaria/macro-aqua-ph-kontroler-s-mericem-teploty


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/2996-macro-aqua-ph-kontroler-s-mericem-teploty