Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

PMDD jílové kuličky - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Chemie » Hnojiva » PMDD jílové kuličkyNápověda 

PMDD jílové kuličky

Komplexní kořenová výživa
Kuličky jsou z přírodního jílu, obohaceného organickými příměsemi, živinami a mikroprvky, které jsou rostlinám snadno dostupné kořeny. Kuličky vydrží dodávat živiny kořenům několik měsíců, nerozpadají se a neuvolňují se tak všechny potřebné látky do vody. Jíl na sebe navíc váže živiny obsažené ve vodě a ty následně distribuuje kořenům rostlin, čímž se účinek kuliček ještě zlepšuje a prodlužuje.

Použití
PMDD kuličky je možné použít již při zakládání akvária, kdy jsou biologické podmínky v nádrži ještě nestabilní a hnojení přímo do vody si tak mohou dovolit pouze zkušení akvaristé. V zaběhnuté nádrži je možné kombinovat kuličky s PMDD či jinými hnojivy a využívat tak potenciál rostlin na maximum. Jílové kuličky jsou vhodné ke všem kořenícím rostlinám, zejména růžicovým a stonkovým, které mají rozsáhlé kořenové systémy a velkou část živin přijímají kořeny.

Jak na to?
Velmi jednoduše - kuličky zastrčíme do dna přímo ke kořenům rostlin, v případě nového akvária na místa předpokládaného sázení. Stejně jako u PMDD je na výběr varianta s vyšším obsahem dusíku pro rostlinná akvária a základní varianta pro společenské nádrže. Jedno balení stačí pro 3-6 větších rostlin na několik měsíců, v závislosti na velikosti a druhu rostliny. Další informace k použití a doporučené dávkování najdete v příbalovém letáku.

Výrobce: PMDD | Zdroj: https://www.habeo.czakvaristika/pmdd-jilove-kulicky/


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/2216-pmdd-jilove-kulicky