Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Iinvital Carbon - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Chemie » Hnojiva » Iinvital CarbonNápověda 

Iinvital Carbon

Rostliny jsou tvořeny velkou částí z uhlíku. Ten je pro rostliny životně důležitý a jeho nedostatek vede k zakrnělému a pomalému růstu rostlin. Rostliny uhlík získávají z vody především ve formě oxidu uhličitého, který je však z vodovodní vody odstraňován. Dodáváme jej proto do akvária pomocí CO2 setů nebo formou hnojiva INVITAL CARBON.

CARBON navíc působí jako algicid, takže potlačuje růst řas. Množství oxidu uhličitého během dne v akváriu z různých důvodů kolísá (fotosyntéza rostlin, vypínání CO2 setu na noc...), proto je vhodné každé ráno přidat i CARBON, který zajístí stálý přísun uhlíku po celý den, což je pro rostliny velmi důležité.

CARBON působí jako první pomoc proti řasám. Je velmi účinný na většinu řas v akváriu, včetně obávané černé štětičkové řasy. Pokud se v akváriu řasa objevila, naberte do injekční stříkačky doporučenou denní dávku, vypněte filtr, aby voda v akváriu stála a postižená místa postřikejte stříkačkou. Po 15 minutách filtr opět zapněte. Toto opakujte několik dní po sobě. Řasa nejdříve zčervená a následně se úplně rozpadne.

Kdy použít INVITAL CARBON:
už od založení akvária pro stabilní přísun uhlíku pro rostliny a jako prevenci proti řasám pro odstranění již vzniklých řas

Hnojivo dávkujeme snadno pomocí pumpičky. Jejím pootočením se uzávěr uvolní a jedním stačením dodáme 1ml hnojiva. Dávkujte denně dvě zmáčknutí pumpičky na 50 litrů akvarijní vody. Největší účinnosti dosáhnete při ranním dávkování.

Objem akvária (L) Týdenní počet stlačení pumpičky
20 7
50 14
100 28
150 42
250 70

Výrobce: Invital | Zdroj: www.rostlinna-akvaria.czeshop/hnojiva-pro-rostliny/invital-carbon-500ml


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/2213-invital-carbon