Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

FB7 BiActive - Recenze a zkušenosti

 

Atlasy » Výrobky » Chemie » Úprava vody » FB7 BiActiveNápověda 

FB7 BiActive

DENNERLE FB7 BiActiv je vysoce účinná, koncentrovaná kultura smíšených vybraných čistících živých bakterií. Bakterie jsou ihned po přidání do akvarijní vody aktivní a začínají odbourávat škodlivé látky.

Výkonné nitrifikační bakterie likvidují nebezpečný čpavek a dusitany. Jíl odbourávající bakterie likvidují kaly na dně akvária a ve filtru. Další, specielně pro akvária vyvinuté bakterie se živí zbytky rostlin a krmiva, rybími výkaly a organickými kalnými látkami. FB7 BiActiv posiluje trvale samočistící sílu ve všech sladkovodních akváriích. Optimální poměry ve vodě redukují stres. Ryby žijí zdravěji a lépe se cítí. Voda zůstává čirejší.

Rozsah použitelnosti a dávkování:
--------------------------------
Běžné dávkování:
Například po výměně části vody nebo vyčištění filtru, ke zlepšení stability a kvality vody: týdně 3 ml (odpovídá 2 stlačení pumpičky) na 100 litrů akvarijní vody.

Při zvýšené potřebě:
Například po použití léčiv, při zvýšeném obsahu čpavku nebo dusitanů: 6 ml (odpovídá 4 stlačení pumpičky) na 100 litrů. Maximální dávka 8 stlačení pumpičky na 100 litrů.

Při zařizování nového akvária:
- 1.-3. den: Denně 6 ml přípravku na 100 litrů vody.
- 4.-10. den: Denně 3 ml přípravku na 100 litrů vody.
4., 7. a 15. den vyměňte 30 - 50% vody.


Bakterie mají v akváriu v biologické rovnováze rozhodující roli. Tito neviditelní pomocníci jsou ti, kdo likvidují výkaly ryb a zbytky rostlin a krmiva. Každý druh bakterií je specializován na určité druhy látek. Proto jen ty "pravé" bakterie zajistí rychlé, bezpečné odbourávání odpadních látek typických pro akvária. Nové akvárium nebo čerstvá filtrační média jsou téměř sterilní. Bez aktivní pomoci může trvat dlouhé týdny, než se vytvoří stabilní bakteriální fauna. Pro ryby jedovaté látky, jako jsou čpavek a dusitany se mohou nashromáždit a ohrožovat tak život v akváriu. Voda z potrubí, kterou používá člověk, má jen minimální obsah bakterií, protože ji ve vodárně chlorují. Akvarijní ryby ale potřebují "živou" vodu.

Výrobce: Dennerle | Zdroj: https://www.hornbach.czshop/Dennerle-FB7-BiActive-100-ml/7328563/artikl.html


Recenze a zkušenosti akvaristů

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/vyrobky/1932-fb7-biactive