Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Koudelín

 

Prezentace » terkakoudelka » Koudelín » Nápověda 

Hlavní fotka



Koudelín

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: terkakoudelka   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 9. 7. 2009   Aktualizace: 5. 11. 2009 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb 
Počet návštěv: 887   Počet palců: 0
Založení: 20. 4. 2009   Stáří: 15 let a 1 měsíc
Objem: 72 litrů   Čistý objem: 60 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 26+0   Komentářů: 0
*     *     *     *


Rozměry: 60 cm x 30 cm x 40 cm

Popis: Akvárko u holek v pokoji. Nebudu psát - holek akvárko, protože tím, kde je, jejich zásluhy samozřejmě končí. Vyjma nakupování rybiček. Akva ještě bude procházet změnami, chci zvýšit směrem dozadu dno a přibyde pár kytek do popředí.

CO2: ne

Dekorace: 4 x kořen, pár kamenů, přibydou větvičky z vrby a možná nějaký bambus

Dno: písek Hornbach

Filtrace: bublifuk

Hnojení: ne

Chemie: ne

Krmení: opravdu různé, rybičky už jsem zakázala kupovat, tak mě aspoň holky ukecají na nějakou dobrotu pro ně...

Osvětlení: 2 x 40W úsporka, připraveny zářivky, ale kytky celkem rostou a řasa skoro žádná ... tak váháme.

Pozadí: koupená tapeta, ale nejsou lidi na přilepení.

Stojan: stará skříňka - botníček, celkem nízká, aby měly holky v úrovni očí, když si hrají na zemi...

Topení: Hailea

Údržba: jedenkrát týdně, někdy i víckrát, když jsou děti aktivní a nakrmí ryby podruhé za den (samozřejmě ne-e málo...)

Vzduchování: občas, motorek Boyu - super...

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(25)
Složka
Ostatní

(25)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
05.11.2009
05.11.2009
05.11.2009
05.11.2009
05.11.2009
20.08.2009
dorůstáme...
dorůstáme...
20.08.2009
v Objektivu Favorit
v Objektivu Favorit
20.08.2009
NahoruDeníček
5
11.2009
Po delší době sem jdu něco napsat, aby dětičky neřekly, že se maminka nestará... ;-) Akvárko si žije svým životem, rybičky odcházejí, a některé zase přibyly. Současný stav pavích oček je 5 ks plus nějaká droboť, kterou jsme ještě neodlovili. Bohužel nám zbyl už jen jeden čtverzubec, další dva zemřeli během dvou dnů, jestli se poprali... Co se týče přírustků, holky si z Lysé z výstavy přivezly tři tetry svítivé. No jo, no. Tochu jsem si pohrála s vizáží, příjde mi, že z těch kořenů takhle mají rybičky větší radost. Uvidíme, až kytky povyrostou, spíš mě čím dál víc začíná trápit řasa. Mno, něco ryb ještě porozdáváme, něco se (snad už konečně...) přestěhuje do nového akvárka, a pak se uvidí... ahoj
20
8.2009
Včera mi manžel líčil rozhovor s dětmi: Holky, narodily se vám malé rybičky! Děti - shovívavě: Když myslíš... Co to znamená? Jeli jsme do Vivárka pro nítěnky a jednu (!) samičku pavího oka. No a máme čtyři nové mikrorazborky, ale úplně malé... No tak jo, už je těch rybiček až moc. Na svojí obranu, rybičky průběžně rozdáváme, anebo je necháme kamarádit se skalárama, když je nejhůř. Panéříčci půjdou pryč dva, taky jedna plata, kterou se jen zatím nepodařilo odchytit. No a asi necháme jen dva ancíky. Stará babička gupka krásně dožila, vlastně ani už moc neplavala, jen ráda jedla. A tak se jednoho dne nadlábla a za dvě hodiny bylo po ní. Škoda, že se mi nepodařilo sehnat tak krásnou černou, ale máme po ní jednoho nádherného samečka, mojeho favorita. Čtverzubci jsou už jen dva, další je na hanbě, protože kousal do ocásků. Ty už všem rybičkám dorostly a v akvárku je klid a mír. Jen kytky zlobí, buď budu muset vymyslet nějaké nenáročné, nebo sestavit konečně pořádné světlo... X-)
10
7.2009
Náhled
Tak mi to nedalo a předělala jsem pozadí. Akvárko hned vypadá líp. Původně tam měly být kameny, ale nakonec zvítězily kytky. Ta modrá v průhledu není v reálu tak řvavá, máme pořád vodu zabarvenou od kořenů, tak má takovou temnější nazelenalou barvu, docela to působí přirozeně. Taky jsem přidala vysněné větvičky z vrby, ale teď jsem z nich na rozpacích. Možná jde jenom o zvyk. A vyndat jdou vždycky. Rybičky jsou trochu nervní ze čtverzubců, chudinky malé platy mají trochu okousané ploutvičky. Jen potěr od pavích oček si plave, jako by se vůbec nic nedělo :-| . Dávám tomu průběh ještě pár dní, a když se to nesrovná, půjdou zubatci do vlastního. Akvárko v zásobě máme... ;-) .
9
7.2009
Dneska jsme vyzkoušeli nový foťák a pokusili se nafotit pár obrázků. Rybičky pro nás ale moc pochopení neměly... Tak snad, až trochu přivyknou... Akvárko samo ještě projde pár změnami, kytky, které jsou vysázeny v pozadí, snad konečně povyrostou (dosázena valisneria, echinodorus subalatus a ludwiviga repens se zatím taky krčí vzadu), přibyde pár nízkých kytek do popředí a chceme zkusit pár kytek na kořeny... Změní se trochu i osazenstvo, ale větší změny už ve vzhledu asi nebudou, jen nějaké dodělávky... Jak jsem psala v úvodu, je to akvárko mých dětí, které by tam nejraději všechny rybičky, co vidí, tak je musím trochu usměrňovat, ale i z mé strany je to zatím cesta pokus - omyl... Tak snad :-) .


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Info
Zatím nebyl k této prezentaci vložen žádný komentář

 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/7339-koudelin