Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - 3rd baby

 

Prezentace » terkakoudelka » 3rd baby » Nápověda 

Hlavní fotka



3rd baby

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: terkakoudelka   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 10. 4. 2009   Aktualizace: 4. 11. 2009 Nové fotografie 
Počet návštěv: 979   Počet palců: 0
Založení: 1. 2. 2009   Stáří: 15 let a 3 měsíce
Objem: 144 litrů   Čistý objem: 115 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 45+0   Komentářů: 0
*     *     *     *


Rozměry: 115 cm x 25 cm x 50 cm

Popis: Naše skororozvodová akce...

CO2: ne

Dekorace: 2 x kořen, nějaké kamení, kokosová skořápka

Dno: písek Hornbach

Filtrace: Aquael-Fan 3

Hnojení: Proflor

Chemie: ne

Krmení: různé

Osvětlení: 2 x Philips T5 39W (830+865)

Pozadí: vlastní pokus

Stojan: vlastní výroba (manželova) - svařované profily

Topení: ústřední za akvariem, teplota 24-25´C

Údržba: 1 x týdně odkalení a výměna 1/3 vody

Vzduchování: občas - jako dekorace

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(44)
Složka
Ostatní

(44)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
04.11.2009
04.11.2009
04.11.2009
04.11.2009
04.11.2009
04.11.2009
samička
samička
04.11.2009
04.11.2009
NahoruDeníček
20
8.2009
Tak jsem se konečně dostala k předělání akva. Zatím spíš z nudy, budou ještě nějaké úpravy, co se týče kytek. Momentálně je to, co dům dal. Chci dokoupit valisnerii asiaticu a udělat z ní pěkný lesík, a také ještě nějaký nízký echonodorus, ten červený vypadá, že to má za sebou. Částěčně je na vině příliš aktivní ancík, podryl, co mohl. Teď už má nové velké kořeny a vypadá spokojeně. Včera jsem musela utratit jednu razboru, najednou vypouklé oči... :-O Hrklo ve mě, ale s ostatními rybami se zatím nic neděje. Akorát skaláry najednou začly třeštit, já hned taky, a co nevidím - v akvárku malá lyra. Lyrička... Podařilo se nám jí zachránit a už plave v druhém - mírumilovnějším akva. Teprve pak mi došlo, jestli ty rybky jsou nějak nemocné, tak to máme v obou akváriích. No jestli za tuhle blbost zaplatím... :-( .
20
8.2009
Jo, a ještě odešel do nebíčka modrý beťák, pionýr našeho akvária. Nebyl nejmladší, už když si ho děti přinesly, a poslední měsíc - dva byl z něj pěkný morous. Dokonce si nevšímal ani té červené samičky, ze které se teď vyklubal pěkný chlapík (podezření bylo již dlouho ;-) ).
9
7.2009
Náhled
Přidáno pár fotek aktuálního stavu. Rybičky se mají čile k světu. Kytky taky, až moc, nějak nabraly do vzrůstu směrem nahoru, až se mi to nelíbí. Takže plánuju přestavbu, budu muset něco s tou nudlí vymyslet. Zatím koupeny akorát nové kořeny, za hubičku (no nekup to, když je to tak levný...), až mám strach, aby se mi v hrnci nerozvařily :-O ;-) . Poznáme. Už mám vymyšlený plán a v srpnu jdeme na to. Bude se zakládat i vana pro skaláry, tak to bude celkem pálka sad . Ale už teď mě svrbí prsty, bude to docela výzva, provést něco s touhle 25cm hloubkou a pak hurá na 50 cm. Skaláry už zase hlídají jikry, jsou jak jatí, od posledně to není ani 14 dnů. Minule je uhlídaly až do vykulení... Odebraná mláďátka jsou už z polovičky zamluvená, ze zbytku si možná neco necháme do velkého akvárka. No a ancík už je pořádně fousatej, jen nebyl k zastižení, abych udělala fotku. Pořád se někde zašívá ;-) .
10
5.2009
Znáte to - když se něco má podělat, tak se tak zákonitě stane. Naše velké stěhování rybek si vybralo svou daň v obouch akváriích. Kvůli agresivitě starousedlíků musely rybičky do dětského akva ještě před plným zaběhnutím, což se projevilo na zdraví rybiček a jejich následovnému vymírání. Odnesly to dvě tetry, dva pancíci, které jsme oplakali, a samečci pavích oček, kteří však ještě stihli svojí povinnost, takže současný stav dětského akva je plus tři rybičky oproti poslednímu sčítání. Při aplikaci léků přestalo fungovat topítko, kytkám se nějak nechce růst a šnek opět utekl z akvária. Ve velkém Baby akva se projevila nějaká plíseň, jejíž popis by odpovídal - bakteriální infekce Flexibacter, Cytophaga - časté onemocnění projevující se bělavým okrajem tlamky - ze stránek Aqua-vai, tady zabrala až druhá léčba, bohužel si pořád nejsem jistá výsledkem. Pár neonek má pokleslou spodní čelist a vypadají jak deb..., ale nedaří se mi je odchytit. Mno uvidíme. Každopádně po odtemnění nebyla nalezena žádná hnědá řasa, le zelené je dosti. Zakoupené neritiny zatím trucují a odmítají vylézt z ulit. Jinak miminka skalárů se mají čile k světu, už budou mít cenťák, tak až dorazí topení, půjdou do většího pelechu ;-) :-) .
27
4.2009
Takže během měsíce se vlastně u nás nic moc nedělo... Začali jsme boj s ruduchou, úspěšný do té doby, než u dětí prasklo druhé (už krásně zarostlé a zaběhnuté) akvárko. Sestěhování rybiček udělalo své a po dvou dnech slavila vítězství opět řasa... Dětem koupeno nové akva - už ne-e z druhé ruky, zasázeny zbytky kytek a po pár dnech vráceny i ryby. Při té příležitosti děti pohrdly razborkama a zabraly paví očka (hurá :-P ) a tetry měděné. Razborky se ale ve velkém akvárku vyjímají, krásně drží šik, takže vlastně dobrý handl. Dokonce se nám po dvou dnech podařilo v pokojíčku najít i zatoulaného šneka, sice trošičku otlučeného, ale přežil a už se má čile k světu. Než jsem stačila pořádně vyčistit to naše třetí dítko a vyzvat ruduchu na druhé kolo, vytřely se nám skaláry (takže je to skutečně páreček, tenhle dáreček - Fando, díkes :) ), a tak místo boje nastoupily nůžky, to nejhorší bylo prostříháno a v týdnu se jede asi pro neritinky. A my všichni teď skáčeme kolem miminek. Jinak při focení svých miláčků se mi podařilo rozsekat foťák, akvaristika skutečně není levný koníček... Tak foto pro dnešek žádné...


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Info
Zatím nebyl k této prezentaci vložen žádný komentář

 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/6708-3rd-baby