Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - 112ka u rodičů

 

Prezentace » Kikyo » 112ka u rodičů » Nápověda 

Hlavní fotka



112ka u rodičů

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Kikyo   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 3. 9. 2008   Aktualizace: 8. 5. 2019 Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb 
Počet návštěv: 2872   Počet palců: 0
Založení: 28. 8. 2008   Stáří: 15 let a 8 měsíců
Objem: 112 litrů   Čistý objem: 100 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 20+3   Komentářů: 5
*     *     *     *


Rozměry: 80 cm x 35 cm x 40 cm

Popis: Tak už je tomu téměř 9 let od založení. Toto akva bylo založeno s cílem hostit malou skupinku samce a několika samic tlamovce Melanochromis johanni. Nakonec zde dlouho přežívala jedna poslední samice (celkem žila bezmála 9 let), která nyní odešla v požehnaném věku do věčných lovišť. Nyní bude z tohoto akva opět společenské. Ryby začnu přidávat postupně, máma si přála hlavně neonky, takže pro začátek jsem pořídila 4 ks neonky obecné.

Biotop: Mix

Dekorace: Kameny, kořeny

Dno: Říční písek větší i menší zrnitost, oblázky

Filtrace: Aquael fan-2 plus

Krmení: Tetra min, Dajana

Osvětlení: Chihiros LED A serie 50cm 33W A501 (nahrazena T8 zářivka Sun-glo)

Pozadí: Tapeta

Stojan: Skříňka na akva set

Topení: Zatím není, ale bude 150 W, pokud ho máma pořídí na mé doporučení (teplota momentálně 25°C i bez topení)

NahoruSložky fotek
Videa
Přehrát videoKrmení II28.12.2017
Přehrát videoKrmení :)06.08.2017
Přehrát videoNové osazenstvo01.07.2017
NahoruDeníček
8
5.2019
Dlouho jsem nenapsala novinky z této nádrže. Black molly se ségrám vesele rozmnožily, ačkoliv některé z nich byly pohrobci, protože samec, kterého jsem ségrám darovala, už umřel a jedna samice už také. Z velkého množství mláďat si ségry nechaly asi jen 3 ks a zbytek jsme dali do zverimexu. Jinak zmizel pan Kakadu, takže zůstala jen paní Kakaduová, stejně tak prořídly i tetry měděné a neonky jsou už asi jen 2. Akorát přísavce se daří a pancéřníčkům taky. Nevím co bude s akvárkem dál, jestli budou ségry chtít dokoupit nějaké rybky nebo to nechají vymřít a pak akvárko vypustí, jak prorokovala máma, ale myslím si, že by to byla škoda.
16
9.2018
Tak jsem se zas na návštěvě dozvěděla, že umřela nějaká neonka a sameček tetry měděné. Ti samečci spolu ale poměrně často bojovali, tak je možné, že ho už na to neměl dostatek sil. Neonek je teď 5 +- a teter zbylo taky 5. Mému samci black molly se zatím daří a kakaďáci jsou taky v pohodě potlesk , jen se bohužel zatím nikdo nerozmnožil.
4
8.2018
Modřák zmizel sad Ségra byla týden v nemocnici a když se vrátila, Modřák už v akváriu nebyl. Máma si ničeho nevšimla, měla jiné starosti. Říkala, že ho snad mohla omylem odsát při odkalování, ale to se jí nezdá příliš pravděpodobné. Modřák byl krásný, vitální a zdravý, proto jeho zmizení nikdo neočekával a neznáme příčinu. V krytu je uprostřed otvor kvůli větrání světla, tak nás napadlo, že vyskočil, ale nikde v okolí akvária nalezen nebyl. Tímto už tedy dalšího beťáka pořizovat nebudeme :-( Modřák byl v akváriu necelé 4 měsíce.
20
7.2018
Dnes jsem ségrám přivezla svého už cca 2 roky starého samce black molly. Minule jsem jim koupila samičky, ale myslela jsem si, že mají ještě žlutého samce. Ten však od mojí minulé návštěvy pošel, a tak jsem se rozhodla jim darovat toho svého. Je to trochu smutné, protože to je moje nejstarší ryba, která byla ve 300ce prakticky už od jejího založení, ale aspoň si užije na starý ploutve :-) Není to tedy lyra, jako ty dvě samice, takže nevím co se narodí a jestli vůbec něco z potěru přežije, ale tak nechme se překvapit.
Taky jsem ségrám dovezla jednu svojí keramickou jeskyňku, pro pár kakadu. Třeba se jim zalíbí, i když zatím jí "prubnul" jen beťák :)
14
7.2018
Koupila jsem pro ségry dárek v podobě párek cichlidek kakadu, což jsou moje srdcovky (první cichlidky, které jsem měla a které se mi i několikrát vytřely, když mi bylo 13, brečela jsem z toho štěstím :) ) a máma si přála černý black molly, jen o nich teda mluvila, ale já jsem se rozhodla je pořídit, ať má taky radost. V akva je doteď jen gold samec, tak mu dvě černé samičky snad udělají radost.

Jinak když jsem tam byla naposled, napočítali jsme asi jen maximálně 8 neonek. Nějak postupně mizí :-(


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

rossolio Re
28.12.17 13:31
palec potlesk
Afropithecus Re
7.11.17 22:26
Parádně zarostlé . Rodiče se vzorně starají . Pochvala potlesk
Eillen Re
11.9.17 19:48
Tak snad pritopeni betakovi pomuze
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/4738-112ka-u-rodicu