Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - jezírko

 

Prezentace » nemíček » jezírko » Nápověda 

Hlavní fotka



jezírko

ZRUŠENO

Majitel: nemíček   Kategorie: Jezírko
Zapsáno: 14. 4. 2008   Aktualizace: 7. 3. 2010 Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 3264   Počet palců: 0
Založení: 28. 9. 2006   Stáří: 4 roky a 3 měsíce
Objem: 300 litrů   Čistý objem: 260 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 5 uživatelů
Fotek a videí: 11+0   Komentářů: 1
*     *     *     *


Datum zrušení: 25. 12. 2010

Popis: Jezírko se závojnatkami v obýváku

Dno: křemičitý štěrk

Filtrace: vnitřní WaterKing s výkonem 750 l/hod

Zeolit

Krmení: povětšinou granulované, občas salát,jemně struhanou mrkev a taky červíky

Osvětlení: 3 vnější světýlka 12V a sluníčko

Stojan: OSB desky, pod dnem polystyren s montážní pěnou

Topení: ústřední :-)

Údržba: 1x týdně výměna cca 40 l vody, cca 1 x za dva měsíce výměna 100 l vody

Voda: pravá šumavská Ph 8, tvrdost 7°dGH

Vzduchování: VERSAILLES - S PA8N s výkonem 600 l/hod

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(10)
Složka
Ostatní

(10)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
14.04.2008
10.06.2008
10.06.2008
10.06.2008
10.06.2008
NahoruDeníček
7
3.2010
Jelikož jsem byla v poslední době dost vytížená svojí rodinkou, nějak jsem nestíhala psát. No jsem ostuda. Za tu dobu mi opět jedna rybka odešla do rybího ráje... opět plynatost. Bohužel další dvě se pokouší o totéž, fakt nevím proč. Opět jsou to ty poslední dokoupené. Bohužel už chápu, proč ty mladé závojnatky stojí tak málo a ty větší už takovej balík. Málokterá se totiž dožije delšího věku. Kdybych mohla nějak léčit tu plynatost bylo by hej :-( Vyměnila jsem vzduchování za trošku silnější a zregenerovala zeolit. Vodička je pořád perfekt, starším závojnatkám a zlatejm přísavníčkům se daří. Paví očka co mi k nim propašoval syn se taky mají jak v ráji a vesele se množí. Přemýšlím, že bych dokoupila topítko a na krátkou dobu bych závojnatkám trošku přitopila aby se mi vytřely. Už se mi to povedlo třikrát, bohužel se mi nikdy nepovedlo dochovat plůdek do velikosti větší jak 2cm. :-( Vždycky je na jaře sklátila viroza nebo jinej rybí neřád. No co nadělám, jsou to živý bytosti a taky maroděj. Jen kdyby mohly hejknout, že je jim blbě a ať naklušu s medicínou. Já to zjistím pokaždý až už je skoro pozdě.
9
9.2009
Magický datum. Závojnatky mám pořád ve stejném počtu. Dvě z předposlední várky mi chcíply. Plavaly břichem vzhůru-plynatost. Mám dvě nové-oranžové. Jedna mi v karanténě sežrala kousek tablety Direct. No aspoň bude zdravá jako rybka ;-)
13
4.2009
Voda cezená přes zeolit je nádherně průzračná a čistá. Rybule si v ní užívaj a vesele žerou a se... a mají se k světu. Paví očka se množí jak divý, akorát občas při krmení závojnatky nějakou malou pavočku spolknou, ale tak je to asi i v přírodě, jen ty nejsilnější a nejrychlejší přežijou. I tak jich je dost. Drápatečku už jsem zase dlouho neviděla, asi je někde zalezlá, nechci se v jezeře zbytečně šťourat, mrknu se po ní při plánovaným kydání dna. :-) Přísavky rostou před očima a milujou okurku přivázanou na dně k šutru. Akorát jim na ní chodí i závojnatky. takže na noc dám občas i tabletku a zatím se přísavkám daří moc. Jen nepoznám, jestli mám páreček nebo neee. No uvidíme. ;-)
21
3.2009
Předělali jsme filtraci přes Zeolit. Tak jsem zvědavá, jestli se stav vody zlepší. Prasátka plavou, akorát jedna se občas otočí pupkem vzhůru. No co s tím nadělám, jinak žere jako tasemnice a plave čile.
17
3.2009
Tak jsem dostala dvě zlatý přísavky. Jsem zvědavá, jak se jim bude líbit nový domov.Přísavku už jsem měla asi 8 let a pak se nějak asi přiotrávila, když jsem léčila krupici závojnatkám. Jsem ji nevylovila já blbka. :-( A ještě jsem zapomněla na drápatečku. Tu už mám od ledna. Byly dvě, ale jedna mi v karanténě záhadně zmizela. :-( No a ta druhá se mi v jezírku ztratila a našla jsem ji až po třech týdnech pod kamenem když jsem dělala větší debordelizaci dna.

Závojnatky jsem dokupovala čtyři až po dlooouhém váhání. Bylo mi odborně poradíno ve zveráku, že je mám vykoupat v Baktopuru direkt. Já je už totiž kupovala před tím asi 4x a pokaždý mi ještě v karanténě chcíply. I když měly veškerý komfort. Jedna dávka dokonce chcípla až po měsíci, kdy už jsem je chtěla přendat do jezera. No ten Direkt fakt zabral a ryby jsou OK a byly od začátku i v karanténě. Akorát by se první týden užraly k smrti kdybych je nechala. Oni je snad vůbec nekrmí. Není divu, že jsou pak tak náchylný. Ten majitel zverimexu mi je prodal hned druhý den, kdy je dostal a řekl, že je léčili už než mu je vezli a že je mám ještě naložit do Direktu aby to bylo v pořádku. Vůbec ze mě nedělal blbce, moc se mi jeho jednání líbilo, řekl, že se mám stavit říct jak to dopadlo a když tak mi vrátí peníze. coze Takových fakt víc. ;-)


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Vojta Re
16.12.12 12:05
Pěkné a vtipné řešení! :)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/3839-jezirko