Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Letem světem II - 450l

 

Prezentace » Nicky » Letem světem II - 450l » Nápověda 

Hlavní fotka



Letem světem II - 450l
Skaláry Bulgarian Green Seal Point
Majitel: Nicky   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 9. 3. 2024   Aktualizace: 29. 6. 2024 Změna v seznamu ryb Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 318   Počet palců: 13
Založení: 9. 3. 2024   Stáří: 4 měsíce
Objem: 450 litrů   Čistý objem: 400 litrů
Tloušťka skla: 10 mm   Objem bez skla: 421 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 7 uživatelů
Fotek a videí: 29+3   Komentářů: 32
*     *     *     *


Rozměry: 150 cm x 50 cm x 60 cm

Popis: Větší bejvák pro skalárky Bulgarian Green Seal Point a další nenáročné rybky.
Nový set Juwel Rio 450l tmavě hnědý.
Osádka je postavená na 3 druzích pro potěchu oka (skaláry, duhovky a neonky) a zbytek jsou pracovníci údržby :)

CO2: od 18.4.2024 set Invital 2,1l s nočním vypínáním

Dekorace: Kořeny posbírané za léta akvaristiky, kameny

Dno: směs říčních písků z předchozího akva vespod, nahoře Aqua Excellent 2,5mm

Filtrace: Tetra tec EX Plus 1200, běží od roku 2017
náplně: hrubý molitan, jemnější molitan, 2 litry Sera siporax, filtrační vata, Clearwater.

Hnojení: Bivoj ve dně
Seachem Flourish 6ml týdně

Chemie: Od 4/24 Baktoma Bacti AK dle návodu

Krmení: Tetra Min, mražené krmení (hlavně artemie, kotertry). Pro sumečky spirulinové tabletky Green Trio z DM (ty jsou super!).
Od března 2024 krmení Invital - chutná.
Zkoušela jsem AMK a vůbec nic nechutnalo.

Osvětlení: Juwel Multilux Led - DAY a NATURE
2x25W, 9000/6500K
uprostřed navíc INVITAL LED Day/Nigt - svítí nonstop, ve dne přidává modou barvu, v noci jako noční osvětlení

Pozadí: Tapeta Aqua Nova skála, lepeno fotobondem od Invitalu
po letech mě omrzela kontrastní černá. Tuhle jsem čekala tmavší, ale co už.

Stojan: Stolek Juwel SBX tmavě hnědá

Topení: Juwel 300W - 24°C

Údržba: dle potřeby, cca jednou za 2 týdny třetina vody

Voda: z mělké studně, v podstatě dešťová, měkká, kyselá, s kolísavým obsahem NO3
Parametry 27.3.2018
NO2 - 0
NO3 - 50-70mg/l (ve zdrojové vodě - test z laborky)
tvrdost - 6°dGH, 3°KH
pH - ve zdroji 6,25 - dle laborky

Vzduchování: Ne

Poznámka: ***ODCHOVNA***
Set AquaEl Leddy XL 72l (60x30x40)
filtr Hailea RP 600 (náplň molitan, vata a kuličky Invital Filter PRO)
černá samolepící tapeta kamení z TEMU
květináče s přebytečnými kytkami ze čtyřstovky (Echinodorus Ovalis a Kleine Bär, leknín, kosokvět, bahnatka, hnědovka)
bez substrátu, přes léto bez topítka

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(28)
Složka
Ostatní

(5)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Akvárko - časová osa

(2)
Složka
Skaláry Bulgarian SP

(5)
Složka
Ostatní rybky

(16)
Fotky z reprezentativní složky: Skaláry Bulgarian SP
23.06.2024
18.05.2024
18.05.2024
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
Videa
NahoruDeníček
23
6.2024
Ve čtvrtek jsem měnila vodu, odkalovala a škrábala sklo. Do akvárka bylo už velmi špatně vidět, tak jsem se rozhodla vyndat Ech. Amazonicus na levé straně. Když už se vodou vznášel mlžný opar Bivoje, vytáhla jsem rovnou i Fluitans. Na Místo Amazonicu šel velký Kleine Bär, bude se mu tam líbit ano . Snad při dostatku světla popojedou stonkovky a Cryptocoryne Flamingo vlevo vepředu u skla chytne cokoli, co by přípomínalo nádech červené, nedejbože růžové barvy. Akva se hodně prosvětlilo, zlepšilo se proudění a řekla bych, že i kvalita vody.
V akvárku je určitě jeden potěr plat pestrých a jelikož dvě samičky velifer pohubly a v roští u kořenu jsem zahlédla nělikok malých čmoudů, je tam asi i potěr velifer. Chtěla jsem dát samičky do odchovny, ale ačkoliv akvárko je už doma a filtr se už zabíhá tady, ještě jsem ho nenapustila - čekám na tapetu k renovaci jeklového stolku. Snad příští týden.

Z nudy (vyloženě) jsem přes víkend dceři v pokoji založila třicítku pro bettu. Akvárko jsme dostali už dávno a válelo se ve sklepě. A jak do toho koukám, to darované akvárko má spoje už ošklivé, bojím, raději jsem zainvestovala a objednala novou třicítku z Invitalu - přijde v úterý. Ještě nevím, jestli si dám akvárko k sobě na profil, nebo nechám dcérku, aby si to prezentovala sama. Psát už umí ano .
Pořídíla jsem pár fotek, hlavně Sekavec vepřorypý je tuze fotogenický :-)
18
6.2024
Včera přijela další zásilka od Kalaby. Známá si chtěla objednat, tak jsem šla s ní na půl. Vzala si moje platy pestré, protože se mi barevně nehodily, a já si objednala platy blue WG a k tomu paví očka Blue Elephant Half Moon. Sžití se skalárami se povedlo, zdá se, ale do budoucna (čti do dvou týdnů) chci založit odchovničku. Velifery se totiž moc nepovedly... nevím, jestli se samci porvali, ale jeden padnul a druhý měl špatné oko. Ten druhý padnul dneska :-( . Holky drží, dvě vypadají ok, třetí tak na půl. Myslím, že jsou v očekávání, tak si z nich ještě zkusím odchovat. A ráda bych si odchovala i paví očka a platy. Děti našly nějaká videa na Youtube a projevily o akvaristiku bližší zájem, tak proč ne. Zatím mám v merku set AquaEl Leddy 60 XL (72l), prozatím asi bez substrátu, s kytkami v košíkách.
Skaláry pořád rostou, velikostní rozdíly mezi nimi se zdají patrnější a jedna je opravdu macek s rostoucím čelem. Pokusy o tření zatím nevidím, ale díky gavúnkům je na to v akva dost živo. Ale už sem tam probíhá pošťuchování mezi největšími z nich. Gavúnci se zase třeli a dva samci jsou trochu omlácení hmm ale nic zásadního.
Echinodorus Fluitans vyhnal listy k hladině a tam pokládá lupeny rozměru cca 30x15cm smích . Po protrhání zásadně popojel ech. Kleine Bär uprostřed, už moc kleine není.
Ottíkům se vyloženě daří, mám radost. Lorikárie taky vídám, ale většinou v houští a zatím max 2 kusy najednou.
7
6.2024
Akvárko stále funguje +- stejně. V minulém týdnu po krátkodobém výpadku proudu začal dělat problém rotor filtru, bylo potřeba ho vyměnit za nový. A Tetra Tec EX 1200 Plus vesele jede dál. Jsem s tím filtrem opravdu maximálně spokojená, od roku 2017 je tohle vlastně první údržba.
Po léčbě Eshou jsem nakonec zahlédla i dvě lorikárie, možná jich tam bude víc, takže to není ztraceno. Akva zarostlo houštím, leknín byl neskutečná obluda, takže jsem minulý víkend stříhala - i stonkovky na pravé straně. AquaEl šel z akva ven a dávat ho tam nebudu. Krmítko od Invitalu asi pošlu na reklamaci, to je šunt jako blbec. Všechno to v něm zahnívá a opožďuje se.

V pondělí jsem měla narozeniny a shodou náhod akorát v pondělí dorazila zásilka od Kalaby hop . Nadělila jsem si samičky platy pestré v počtu 6 ks (po 2 ks barev Sunset, Hawai a Multicolor), jelikož já měla 3 samce a 1 samici. A nově jsem pořídila živorodku velkoploutvou "Green" v počtu 2.4 . Je to krásná rybka, vyšlechtěné variety se mi nelíbí, ale tahle je super. Jen jsou hrozně akční a je skoro nemožné je vyfotit. Oba druhy jsou především na produkci živého krmení pro skaláry. Jak jsou líné, tak ve chvíli, kdy zmerčí droboť, loví jako piraně. Baví mě je pozorovat. Určitě bych si v budoucnu chtěla nějaký potěr živorodek i odchovat, ale ne moc. Skalárky rostou parádně, některým se už začínají rýsovat čela. Gavúnci získávají tvar jen veeeeelmi pomalu, ale taky progres vidím. V minulém týdnu se i třeli na lotus.
Krmím teď hlavně mražené - dospělá Artemka a Koretra + suché cichlid gran od Tropicy, zbytky od Tetry a vločky a tabletky od Invitalu. Ve výsledku mám nejradši mražené krmení - dělá nejmenší bordel. Ale chtělo by to levnější zdroj než superzoo, na jedno krmení nosím 4 kostičky a na dno nespadne skoro nic. smích
19
5.2024
Akvárko běží něco málo přes dva měsíce. Co se kytek a rovnováhy týče, musím říci, že jsem celkem spokojená. Roste to, šlape to, řasa jen prachová zelená na skle a kamenech. Skaláry rostou snad přes noc... Opravdu rychle. Bohužel pro dokoupení neonek z Apisto jsem si dotáhla krupičku, která napadla i gavúnky, ale ti se s ní za pár dní srovnali sami. Neonek se držela, takže jsem minulý týden léčila Esha exit+ 2000. Musím pochválit Alzu- "do půlnoci objednáš, ráno v boxu máš" se u léčiv v našem prdelákově hodí. Neonky vypadají o poznání lépe, dávám jim pár dní, jestli po léčbě doběhne účinek a zmizí poslední tečky, nebo budu léčbu opakovat ještě jednou. Ostatní ryby včetně ottiku ok, ale asi jsem dle očekávání přišla díky léčení o Lorikárie. Ach jo :-O . Znovu je pořizovat nebudu, dokud mám neonky.

Včera jsem musela přesadit Lotus. Asi před měsícem jsem si koupila cibulku a teď z něj bylo šílené monstrum. Chvíli jsem uvažovala, že ho daruji, nakonec jsem ho jen přesunula. A jelikož k zadní stěně akva u dna nedosáhnou a pinzetou to neumím, jen jsem ho položila na dno, zatížila kamenem a přihrnula trochu písku. Tak dá asi chvíli pokoj. Na jeho místo šla Barča a celkově tam mám hodně kytek, které potřebují prostor, aby popojely. Amazonicus zatím dosáhl výšky 60cm a sympaticky se ohýbá pod hladinou.
Odstavila jsem aquael, dělá příšerný rámus. Asi ho vyndám a dám mužovi do nádrže s nástražními rybami, už dostal setový juwel a je spokojen. stydim .
Nová HF.
28
4.2024
Výměna třetiny vody, lehké odkalení vepředu u skla. Kytky začínají trochu více růst, mám z toho radost. Musela jsem ve vnitřním filtru zrušit zeolit, dělalo to rachot. Takže tam je dole molitan a pak 2 nádobky vaty, než do jedné seženu nějaké porézní médium. Rybky se zdají být ok, skaláry žerou jak bezedné. Chtěla bych sehnat ještě nějaké pěkné závojové mečovky. Levatky kupodivu stále spatřuji v hojném počtu, myslela jsem, že mi je skaláry zbarfují, jak byly drobné.
Opět jsem zapojila přídavné invital světlo na 8 hodin... Nu, uvidíme. hmm
Nová HF


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Adam444 Re
20.7.24 1:15
Moc pěkné, budu sledovat, kolik přidáváš CO2 v kombinaci s už kyselou vodou?
DokyMichal Re
25.6.24 20:47
Hezké fotky ano palec
DokyMichal Re
17.6.24 18:54
Rozumná myšlenka s 60kou, ať se děti taky starají :-D
Nicky Re
11.6.24 23:51
Moc děkuji za chválu i za tip ahoj aktuálně spíš vymýšlím, jak upravím ten jejich původní trychtýřek pod krmitkem s otvorem uprostřed, nejspíš to vykuchám, nebo vytisknu na 3d. Opožďuje se cca půl hodiny za den, ale když vymyslím násypku, nakrmeno bude. Nemůžu teď moc utrácet, uzrává myšlenka dát dětem do pokojíčku nějakou šedesátku na potěr živorodek smích .
DokyMichal Re
11.6.24 22:54
Pěkně ti to jede, video super palec , Tetratec Ex 1200plus mám taky už asi sedum let a jediné co jsem teď měnil jsou ventily jinak jsem s ním taky spokojený. Krmítko jsem teď kupoval JBL ProNovo AutoFood White, nedalo se teda v ČR ještě sehnat kupoval jsem z Německa tady měli pouze JBL Pro. Můžu ale doporučit, lze k němu připojit vzduchování takže krmení nehnije a je to technicky vypracované krmítko. ano
Guppy Re
7.6.24 9:18
Nádherné velifery. palec
Plastr Re
29.5.24 6:43
pěkná nádrž a pracovníci údržby mě pobavili :-D
DokyMichal Re
18.5.24 13:48
Super fotky palec
Lada50 Re
12.5.24 13:03
Vypadá to moc pěkně potlesk palec
Kawasaki Re
12.5.24 10:40
palec potlesk
Guppy Re
12.5.24 7:54
Nádhera! palec
DokyMichal Re
12.5.24 6:44
Krásně to roste, kytky vypadají super, krásné barvy. Rybky jak by smet. Super ano potlesk
DokyMichal Re
20.4.24 10:27
Krásný pohled, pěkná nádrž, ať se nadále daří palec
Nicky Re
5.4.24 5:48
Děkuji. Hlavní bude, jestli mi to vydrží stydim
Freedlo Re
4.4.24 22:20
Moc pekna nadrz, ale hlavne pece a laska kterou tomu davas, je obdivuhodna: )

ano
palec
skornis Re
4.4.24 21:37
Máš to moc pěkné, ať Ti akvárium dělá velikou radost. :-) palec
RAP Re
27.3.24 12:44
Já jsem poukazoval pouze na to ohnutí. ;-)
Těžko předpovědět, vím o několika případech a je to tak napůl.
Nicky Re
26.3.24 19:53
Zdravím, samozřejmě to vidím, ohnutou ji má asi půlka, ostatní ji alespoň v postoji mají hezky. To, že na konci není do špičky, je zdá se (dle anglických zdrojů) vyšlechtěno schválně. Špička by byla hezčí. Co už, stejně se mi líbí stydim . Bude se to spíš lepšit, nebo spíš horšit? Mají klasickou prodejní velikost padesátikoruny v těle.
RAP Re
26.3.24 19:17
Nechci kazit radost, ale ty nové skaláry nebyly chovány v dobrých podmínkách. Většina má ohnutou hřbetní ploutev.
Guppy Re
26.3.24 7:24
Hezky sis velikostně polepšila. Skalárky krásné a fotky jedna radost. Držím palce, ať vše funguje. palec
Nicky Re
25.3.24 22:25
Děkuji. Byly to skoro 2 měsíce :) a předtím pár let snění
Pedros Re
25.3.24 18:44
Krááásné fotečky potlesk palec
cz1khc Re
25.3.24 11:37
Obdiv + uznání ano potlesk ze 200 na 450 během pár dnů .. palec
Nicky Re
24.3.24 21:26
Děkuji :-) no, tohle akvárko jede 2 týdny, tak se ještě uvidí, jestli se daří smích
S CO2 se trápit nehodlám, ale svítí to dost, tak uvažuji, zda se nebudu víc trápit bez něj.
Roger Re
24.3.24 21:14
Máš to pěkný, s CO2 bych se netrápil. Daří se a tak to má být palec potlesk

Autor si nepřeje k této prezentaci dostávat hromadné komentáře.

 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/34306-letem-svetem-ii-450l