Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - V Americe akvárium 2

 

Prezentace » radovanovo » V Americe akvárium 2 » Nápověda 

Hlavní fotka



V Americe akvárium 2

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: radovanovo   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 3. 2. 2023   Aktualizace: 3. 2. 2023 Nový záznam v deníku Změna v seznamu rostlin Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 23   Počet palců: 0
Založení: 29. 1. 2023   Stáří: 1 rok a 3 měsíce
Objem: 246 litrů   Čistý objem: 184 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 19+0   Komentářů: 2
*     *     *     *


Rozměry: 91 cm x 45 cm x 60 cm

Popis: Akvarium má zvláštní rozměry, není to běžný rozměr ani tady, tzn. 65 galonů = cca 246 litrů. Rozměr v inčích 36"x 18"x 24", tedy 91.44 cm x 45,72 cm x 60,96 xm, abych byl přesný :-) Dům, kde bydlím je malý a není tu moc místa, hlavně ne na klasické dlouhé akvarium, proto tenhle typ a rozměry, které přesně sedí do výklenku na levé straně krbové vložky (na pravé straně je první akvarium).
Akvárium jsem koupil na Facebooku = na Marketplace za skvělou cenu 300 dolarů za kompletně zařízené akvárium (bohužel i s rybami = platy a obří pleco a taky tunou plastových rostlina plastových kamenných dekorací). Akvárium fungovalo asi 2,5 roku a majitelé se o něj dobře starali (viz foto), až na poslední měsíce, kdy akva chřadlo a zanášelo se, protože původní majitelé používali velmi tvrdou vodu ze studny. Vápenou krustu a mapy jsem škrábal 1.5 dne, ale jinak bylo akva ve velmi dobrém stavu, kupodivu skla ani nejsou poškrábaná. K setu bylo veškěré vybavení, mnoho náhradních filtračních médií, na kohoutek nasazovací sifon (k odkalovaní a plnění), krmivo, nic moc=slabé LED světlo, Fluval 307, topítko Eheim, sítka, atd atd.
Výborná cena, protože samotný filtr Fluval 307 se tady prodává za 180-190 dolarů, siphon k nasazení 65 dolarů, krabicka filtračních medií 20 dolarů...takže akvarium se skříňkou bylo vlastně zadarmo. Jen jsem dokoupil nové světlo a taky nový kryt (starý byl zanesený vápenatou krustou a nešel vyčistit).
Na druhou stranu, nákup rostlin v nádherné prodejně Reef v Indianapolisu = 200 dolarů!

Biotop: Pokus o aquascape, takže tak nějak rostlinné akvarium + společenský mix ryb, plánuji malé drobné hejnové rybky a tetry

CO2: ne

Dekorace: Vše přírodní = 2 kusy přírodního dřeva z okolí potoka-lesa. Kameny z malého potůčku, který teče přes zahradu.

Dno: Písek - středně jemný- prosátý kuchyňským sítem (poté propláchnutý a vyvařený), základ dna je však hrubý písek od původních majitelů = ten jsem ani neproplachoval, abych nezničil bakterie. Jílové kuličky do hrubého dna (viz foto)

Filtrace: Fluval 307 (zaběhnutý, proto jsem ho nechal probublávat do doby, než jsem ho opět zapojil). Byl také obdivuhodně zanesený = propláchl jsem ho ve vodě z prvního akvária.

Hnojení: Tablety do dna Sachem, jílové kuličky, tekuté Leaf Zone hnojivo (bez dusíku) a komplexní tekuté knojivo

Chemie: Na začátku jen startovací dávka bakterií na lepší zaběhnutí akvaria. Dále jen tekutý přípravek na odstranění chloru z čerstvé vody.

Krmení: Zatím bez ryb, ale bude stejné jako u prvního akvaria = Hikari micro pelety, Hikari disky pro řasožrouty, vločkové Tetra i jiné, mražené žábronožky

Osvětlení: LED Hygger 36-42" - velmi dobrá kvalita (a recence) za velmi rozumnou cenu (58 dolarů včetně poštovného)

Pozadí: černá tapeta

Stojan: Dřevotřísková skříňka, ale docela bytelná

Topení: Eheim

Chlazení: ne

Údržba: zatím minimální, snad to tak zůstane. Pouze občasná výměna vody s jemným odkalením, dodání tekutého hnojiva

Voda: Z kohoutku a městského řádu = měkčí, slabě kyselá až neutrální

Vzduchování: zatím ano pro začátek, do budoucna ne

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(18)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Příprava

(15)
Složka
Hotovo

(3)
NahoruDeníček
3
2.2023
Prezentaci akvária přidávám necelý týden po založení. Založení předcházelo důkladné čistění (nánosy vápenaté krusty), vyvaření jemného písku a kamenů, dezinfekce kořenů horkou vodou, nákup tapety na pozadí, nákup rostlin,....
Filtr byl zaběhlý, děsně špinavý, ale jen jsem ho jemně vypláchl v staré vodě + použil jsem i staré zaběhlé hrubé dno, což znamená, že akvárium funguje okamžitě, jen slabý zákal na počátku. Ale druhý den již krystalicky čistá voda (jen kořeny pouští trochu hnědou barvu). Ještě počkat, až se rozrostou rostliny a mohou tam přijít ryby. Přidal jsem šneky z prvního akva na podporu záběhu, i trochu krmení pro ně i pro bakterie.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

radovanovo Re
3.2.23 14:20
Díky!
Sha Re
3.2.23 14:12
Držím palce za velkou louži. palec Ať se daří. ahoj
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/33829-v-americe-akvarium-2