Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - V Americe akvárium 1

 

Prezentace » radovanovo » V Americe akvárium 1 » Nápověda 

Hlavní fotka



V Americe akvárium 1

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: radovanovo   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 18. 11. 2022   Aktualizace: 3. 2. 2023 Změna v seznamu rostlin Změna v seznamu ostatních živočichů 
Počet návštěv: 111   Počet palců: 1
Založení: 12. 11. 2022   Stáří: 1 rok a 5 měsíců
Objem: 179 litrů   Čistý objem: 134 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 65+0   Komentářů: 14
*     *     *     *


Rozměry: 93 cm x 30 cm x 63 cm

Popis: Před několika lety (cca 4.5 roku?) jsem přesídlil do USA, musel jsem tedy prodat předchozí nádrž. Tady jsem pořídil vělkou nádrž cca 500 litrů, ale nakonec jsem se přestěhoval do měnšího domu a akvarium se nikam nevešlo. Dřevěný stojan zplesnivěl a nakonec jsem akvarium daroval místnímu chovateli ryb.
Při náhodné návštěvě místního "zverimexu" mě neunikly slevy na akvariích i filtrech (vše za polovinu). Jedno akva nebylo hluboké a vešlo by se do malého domu...Hlodalo to vě mě několik dní, až jsem akva koupil.
Rozměry jsou trochu nešikovné = malá hloubka neumožňuje vytvořit dostatečnou iluzi/hloubku prostoru a nádrž je vysoká (což může být problém s prosvícením).Ale jinak se dobře vejde do obýváku vedle krbu.

Biotop: sladkovodní mix

CO2: ne

Dekorace: Kořeny z přírody okolo, kameny z potoka, co protéká přes zahradu

Dno: Velmi jemný stěrk = hrubý písek, který jsem prosál sítem z běžného písku

Filtrace: EHEIM professionel 5e 450 (zde se prodává pod názvem PROFIN pro120)

Hnojení: Tekuté hnojivo LEAF ZONE (od firmy API) a tekuté Aqueon Plant Food = tekutá hnojiva zatím používám minimálně, akvárium je stále v záběhu, tablety do dna Seachem

Chemie: Jen směs bakterií na zaběhnutí filtru = Biological Booster (od firmy Imagitarium)

Krmení: Hikari micro pellets, vločkové krmivo Tetra flakes, pelety a Hikari disky pro ryby na dně

Osvětlení: Hygger LED Fish Tank Lights 36" (92 cm)

Pozadí: Černá folie

Stojan: Skříňka, která byla součástí setu

Topení: Eheim

Chlazení: ne

Údržba: Cca 1 x týdně výměna měnší části vody (+ přidám pár kapek přípravkú na odstranění chloru), přidánání trochu tekutého hnojiva a železitého přípravku na podporu tvorby listů (Leaf Zone)

Voda: Z vodovodního řádu, měkčí, neutrální pH

Vzduchování: přidáno jen na začátku pro rychlejší zaběhnutí akva

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(64)
Složka
Ostatní

(2)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
ZAČÍNÁME

(12)
Složka
PRVNÍ ŽIVÁČCI

(4)
Složka
Ryby a jiné

(10)
Složka
Poth-O-Carry - držák

(6)
Složka
Reef Aquarium

(30)
NahoruDeníček
19
1.2023
...akvárium šlape, žadné větší problémy. Gygrophilla difformis vymizela, asi také zmizli 2 Otíci. Filtr z nějakého důvodu má menší průtok.
11
12.2022
Konečně po 6 týdnech se zdá, že akvárium je víceméně stabilní - dusičnany jsou sice stále trochu vyšší, ale klesají a už teď jsou na únosné míře. Bude to tím, že filtr je zaběhlých, taky rostou kytky a pothosy v držácích taky odeberou nějaký dusík. 2 sewelie jsou v rybím nebi, no, co nadělám. Otíci se nedotkli spařeného salátu ani speciálních krmiva pro řasožrouty. Do akvária jsem dal nový (plonkovní) mopani kořen, přilepil jsem ho na malý kořen, který už v akváriu byl. Trochu je to mimo zlatý řez, ale zas jsem nemusel odloupat a znovu přesadit hnědovky, k němu přichycené. Také jsem prohodil hnědovky za nově dokouepené Hygrophilla pinnatifida (objednané a doručené poštou z Windy City Aquarium). Teď už opravdu slibuji , že do akvária nebudu vrtat. Možná až v červnu, kdy budu čistit filtr (myslím, že hlavní kořen od řeky nebude stabilní a bude dále pracovat a pomalu uhnívat). Howk
5
12.2022
V Reef Aquarium nakoupeny rybky požírající řasy - otíci, sewellia a pak i sekavec příčnopásý. Také pár rostlin - Echinodorus tenellus, Rotalla rotundifolia a Hygrophilla difformis. Rotalu jsem koupil omylem, protože jsem chtěl posílit porost, ale pak jsem si uvědomil, že mám Bacopu a ne Rotalu (nechápu, jak jsem to mohl domotat). Nevadí, Rotala je krásná, zdravá a silná a byla i dost levná. Musel jsem sice kvůli rostlinám vyndat z akva pár kamenů, aby se tam všechno vešlo, ale to je fuk.
5
12.2022
V sobotu se udála nečekaná návštěva skvělé prodejny Reef Aquarium (téměř v centru Indianapolisu), prostě jsme jeli "kolem" :) Byl jsem tam naposledy před cca 3-4 lety a pamatoval jsem si hlavně tu mořskou akvaristiku a nabídku korálů. Teď se však má pozornost stočila na sladkovodní akvaristiku a byl jsem mile překvapen - nabídka rostlin opravdu velká, včetně kytek, které nebývají často v kamenných (tady spíše dřevěných) obchodech k mání. Například Hygrophilla pinnatifida - tu měli jak v plastových kontejnerech, tak i jako in vitro rostlinky na agaru. Blbě se shání i obyčejné Vallisnerie (online jsou k mání, v obchodech ne) a tady měli několik druhů a odrůd za 1,99 dollaru kus. Kdybych věděl, tak se tam prostě vydám a nakoupím všechny rostliny tam. Také nabídka ryb převyšovala většinu prodejen = klasické ryby, méně běžné, vzácné i velké ryby na prodej. A pak taky několik polic kořenů tropických dřevin, technika, vzbavení, krmiva, chemie,...prostě všechno skvělé, včetně cen. Můžete mrknout na fotky ve složce "Reef aquarium" (v prezentaci Americké) :
rybicky.net/nadrze/33720-americke…
A nebo i navštívit web, či FB stranky : www.thereefindy.com
27
11.2022
Paví oka jsou v rybím nebi, chjo. Včera nákup novych ryb - tetra krvavá, pancernicek zelenavy a razbora klinoskvrnná černá forma. Akvarium, respektive filtr není plne zabehly, takze menim vodu kazdy den. Pridany bakterie na procisteni zakalu


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

permonici Re
1.2.24 12:18
Ahoj, co je za oceánem v akváriu nového?
Guppy Re
4.2.23 10:10
Čtu zdejší komentáře a napadá mě, jak je na tom akvaristika třeba v jižní Americe. Tady těžko sehnatelné ryby jsou pro ně samozřejmostí, jako kdybychom my chovali hrouzky nebo střevle. A s překvapením zjišťuju, že i ti hrouzci se dají v některých prezentacích tady najít, ostatně jako kluk jsem je měl doma taky. Ale to jsem odbočil.
Obě akvária máš pěkná, ať se daří. pivo
permonici Re
7.12.22 10:01
Velmi zajímavá exkurze, děkuji.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/33720-v-americe-akvarium-1