Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Akvarko 54l

 

Prezentace » Rainbof » Akvarko 54l » Nápověda 

Hlavní fotka



Akvarko 54l

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Rainbof   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 23. 10. 2021   Aktualizace: 6. 3. 2023 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v krmivech 
Počet návštěv: 12   Počet palců: 0
Založení: 4. 9. 2021   Stáří: 2 roky a 7 měsíců
Objem: 63 litrů   Čistý objem: 47 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 6+0   Komentářů: 0
*     *     *     *


Rozměry: 60 cm x 30 cm x 35 cm

Popis: Moje uplne prvni velky akvarium.

Dekorace: Kytky

Dno: Hnedy granulat

Filtrace: Crystalline

Krmení: Jo :)

Osvětlení: Led rgbw cool, chtelo by to pripeprit uv

Stojan: Obyc skrinka

Topení: Ne ale bude treba.

Údržba: 1x mesicne se zda nestaci.

Vzduchování: Dela filtr

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(5)
Složka
Ostatní

(1)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Neco z udrzby

(4)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
06.03.2023
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
NahoruDeníček
6
3.2023
Náhled
Tak je to uz rok co mam akvarko :) Vcera jsem delal prvni komplet vymenu vody do ted jen kombo pulka + vycistit filtr a delal bych to i tak kdyby mi behem jedineho dne nezezelenala voda. Vsiml jsem se ze mi uhynyla vetsina kytek a jedna se ukrutne premnozila. takze jsem to vyskubal a jedu znovu.

Rybi populace se dost zmenila coz ukazuje na moji neschopnost resit akvarko. Nedavno jsem dostal 2x ancistrus 2x sumecka a 1 tetru rudou ktera plavala kolmo nahoru a dolu. Ovsem pozorovani ukazalo ze neni nemocna jen proste trosku mesuge, vypadalo to jako by chtela byt v hejnu prvni i posledni. spat chodila na listi nebo sebou proste majzla na pisek. Dokoupil jsem teda na burze jeste 10x tetru rudou a 10x krvavou. Najednou byla desne okej, vsem nalezite ukazala ze je nejvetsi a za par dni byl klid. Sice obcas ji vidim jak plave postaru ale vetsinou uz to nedela a spokojene dela sefa hejna. Jsou to krasne a vesele rybky. Co se uhynu tyka zda se ze umiraji jen ty tetry rude a ty krvave vubec asi silnejsi genofond :)
23
5.2022
Zmenil jsem styl. Dal jsem kytky ke strane vykopal okrehek.vyhodil upadla patra kytek tak uvidime.

Take mi uhynuli nedavno dva sumecci. Nebylo to prekrmenim ale ochladilo se.
Zbývající 3 (malicky a mensi) se zdaji ze sikanuji jednho. Asi jim poridim dva kamose stejneho druhu. Je cas brzy zahajit druhovou rozmanitost.
23
5.2022
Náhled
Tohle akvarko je takovej muj osobni punk. Akvarko jsem se rozhodl poridit na zkousku. Chtel jsem velky jako ma Loris, jsem jejimi akvarky naprosto uchvacen. a taky zadarmo. Preci po svete jich je mnoho porad se nekdo zbavuje. No samozrejme tak rok trvalo nez jsem zakopl o akvarko spravne velikosti ale zadarilo se nejak v zari 2021. Filtr jsem koupil jety crystaline je tichoucky a filtruje fofrem. Svetlo to bylo tema. Rikam si kazdej sviti ledkama tak jsem koumal a nakonec jsem pouzil svetlo v hlinikove liste na osvetleni v byte. Zdroj jsem vyhrabal 12v od nejakeho holiciho strojku. Protoze se mi nechtelo strihat konektor ustrihl jsem ze stare zakladni desky kus napajeni i s konektorem. Vypada to dulezite :) osvetleni tedy ma 2,5A/12V tedy 25watt by to mohlo svitit. Nevim zda je to dost. Je to studena bila.

Jak bylo svetlo, bylo nutny s tim zacit. Priznam se ze jsem mel pocit radosti ze ho mam.

Konec prazdnin cca zari 2021. Jdu si pro kytky ktery sazim do prostred abych pohledove od pc videl zelen.
Kytky jsem rozesazoval a z kazdyho listu jsem byl nadsenej. Casem jsem zacal pozorovat vyskyt sneku. Mali sneci vypadali jako by meli v ulite zlaty poklad. No krasa na druhou. Maly synek je rad pozoroval fakt veril ze maji poklad. Oni vlastne meli :). Z juchani se zrodila neschopnost zakrocit proti okrehku ktery mi zahubil leknin. Prvni prohra.

Sneci, super, pozirali rasu ze skel az najednou jich tam byla fakt banda. Doslo na prvni a druhou sneci genocidu po tom co jsem na hladine nachazel hnedy kytky obsypany snekama. Nikdy jsem je nepristihl ale prisaham ze mi par jedincu ty kytky kacelo. Po redukci poctu sneku se problem ztratil.
Avsak obevil se jiny. Kytky byly masivne prorostle rasami. Pak byl v praci frmol a akvarko 2 mesice napospas a koukam rasa nikde. Ale zato mam par vetsich sneku. Asi jim dam sanci potvoram :).

24
4.2022
V akvarku se premnozil mech. Prorostl vsim. Minule pokusy o postupne ukazneni na denni bazi nefunguji. Ryby poputuji do karanteny a akvarko bude vycisteno a znovu nastartovano. Toto je muj prvni boj s mechy. Asi bych mel poladit spektrum lampy zda se ze ho ten mech miluje.
16
4.2022
Uhynuly 2 sumecci sklovati. Cest jejich pamatce. Byli prekrmeni.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Info
Zatím nebyl k této prezentaci vložen žádný komentář

 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/33112-akvarko-54l