Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - kocka

 

Prezentace » k. » kocka » Nápověda 

Hlavní fotka



kocka

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: k.   Kategorie: Rostlinné akvárium
Zapsáno: 17. 6. 2021   Aktualizace: 14. 5. 2022 Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 171   Počet palců: 4
Založení: 1. 4. 2021   Stáří: 3 roky
Objem: 19 litrů   Čistý objem: 14 litrů
Velikost: mini akvária   Oblíbenost: 3 uživatelů
Fotek a videí: 1+0   Komentářů: 7
*     *     *     *


Rozměry: 25 cm x 25 cm x 30 cm

Popis: Pokusné pomalé miničko!

Pôvodne husto zarastené krevetkárko/kryptokorynárko, v ktorom bolo 12/10 nakúpených krevetiek samcov. Po 2,5 roku, kedy umrel posledný geriatrický krevetiak, polrok výlučne kryptokorynová nárdžka- o smrť rastlín sa postaralo sťahovanie, kedy došlo nie len k rozpadu listov, ale kompletnému rozpusteniu koreňov.

od 4/2021 prestavané na pokusné akva so zameraním na pomaly rastúce rastliny nepotrebujúce substrát- anubiasy, bucephalandry, aegagropilový koberček, a v celej zadnej časti microsorium. (+ snaha oživiť 2 drobné zachránené zvyšky kryptokorýn). Obyvateľmi je v súčasnosti Boraras brigittae, slimáky a mikrobreberky, ktoré sa postupne dostávajú do galérky s mojim najlepším, ale vysoko neprofesionálnym taxonomickým zaradením. V pláne boli ešte klasické neocaridiny v prírodnej hnedo-priesvitnej forme, ale bolo akosi ťažké tieto obyčajné krásky zohnať, tak fungujeme bez nich.

Akva je momentálne v prvej fáze -rast a množenie rastlín- ktorá bude trvať odhadom cca rok (ehm, alebo aj viac, ehm), a potom bude nasledovať "estetickejší rescape".

Biotop: -

CO2: nie

Dekorace: mangrove koreň, jelšové šištičky

Dno: inertný čierny piesok

Filtrace: nejaký no name závesný mini filter s minimálnym prietokom. Občas rezonuje a hučí. Zvykli sme si. :D

Hnojení: zelená tropica 3 kvapky 1x týždenne pri výmene vody. Krmivo pre ryby.

Krmení: prevažne Dennerle nanogran

Osvětlení: chihiros led-c 7w na najnižšej svietivosti, momentálne 9h denne (12-21h). Ráno cca 2 hodiny bočné svetlo z okna.

Pozadí: čierna tapeta

Stojan: pracovný stôl

Topení: -

Chlazení: -

Údržba: 1x za 2 týždne výmena cca 3-4l vody, 3 kvapky zelenej tropicy. Ľahké odkalenie a očista skiel tak 2x do roka.

Voda: pražská vodovodná

Vzduchování: -

NahoruDeníček
21
8.2022
Kocka pokračuje úspešne ďalej, ale už bez updatov na Rybičkách, keďže upload fotiek na vlastnú stránku mimo tohto webu vedie k obvineniam z kradnutia a verejnému prepieraniu namiesto snahy o slušné odkomunikovanie. Škoda.
24
7.2022
Rcentná vlna tropických teplôt spôsobila menšie drama v akvárku v podobe kompletného rozpadu listov všetkých kryptokorýn, a bucky trpia tiež. Odsala som najhrubší odpad, ale ďalej nehrotím. Som zvedavá, či sa s týmto náporom zvládne akva vysporiadať samostatne aj napriek svojej malej litráži. No aspoň bol dôvod vziať ďalšie vzorky z akva na podložné sklíčko.
16
7.2022
Pridaných pár fotiek (mikro)osadenstva. Kocka si žije svojím tempom - pomalým, zeleným.
14
5.2022
Kocka stále žije. Pomaly, s decentným množstvom zelenej riasy a zachránenými zvyškami kryptokoryny. Ale s redukovaným osadenstvom: po jednej z pravidelných výmen 20% vody sa v priebehu niekoľkch hodín polovica rýb ocitla hore bruchom. Doteraz netuším, čo bolo príčinou -a už sa to nikdy neopakovalo.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Guppy Re
22.7.22 9:48
Krásné mikrofoto. palec
Rovano Re
21.7.22 16:13
Poučné. U nás žije jedna krevetka, která má přírodní barvu a nějaké larvální stádium. Takže nevím, zda by se množila v akva. Bohužel nevzpomenu si na název. Myslím, že se dala běžně sehnat.
Laurent Re
21.7.22 11:21
Pěkné akvárium a opravdu super fotky mikro obyvatel v AQ palec Vyvolalo mi to vzpomínky, kdy jsem dědovi(přírodovědec) koukal pod ruce, když pracoval u mikroskopu ahoj
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/32890-kocka