Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Dvoutisícovka Afriky

 

Prezentace » Tibec » Dvoutisícovka Afriky » Nápověda 

Hlavní fotka



Dvoutisícovka Afriky

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Tibec   Kategorie: Biotop: Afrika
Zapsáno: 17. 4. 2021   Aktualizace: 16. 6. 2021 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 446   Počet palců: 7
Založení: 17. 4. 2021   Stáří: 2 roky a 11 měsíců
Objem: 1936 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Tloušťka skla: 15 mm   Objem bez skla: 1821 litrů
Velikost: maxi akvária   Oblíbenost: 17 uživatelů
Fotek a videí: 22+2   Komentářů: 25
*     *     *     *


Rozměry: 176 cm x 110 cm x 100 cm

Popis: Po téměř 20ti letech akvaristiky s přestávkama kvůli škole, práci a stěhování, přichází vlastní bydlení, kdy jsem využil možnosti a plním si svůj sen s vetší nádrží. Rozhodl jsem se sdílet svůj příběh od myšlenky až po finální realizaci s vámi s cílem inspirovat a motivovat ty, kterým to třeba něco přinese a zároveň i ja budu rád za rady a tipy od zkušenějších než jsem já sám...;-) bude to asi delší příběh, protože veškeré stavební i realizační práce dělám po večerech sám nebo s přítelkyní, která mne v tomto projektu hodně podporuje...:-)

Biotop: Chci Afriku a nepředpokládám, že změním názor...:-) zvolil jsem největší možnou velikost nadrže co jsem mohl s důrazem na hloubku(šířku) a plochu dna aby Cichlidáci měli prostor

CO2: Ne

Dekorace: Budou

Dno: Bude

Filtrace: Bude

Hnojení: Ne

Chemie: Ještě uvidíme

Krmení: Bude

Osvětlení: Bude

Pozadí: Bude

Stojan: Vlastní výroby zděný

Topení: Bude

Chlazení: Ne

Údržba: Určitě

Voda: Kohoutková s úpravami

Vzduchování: Ano

Poznámka: Nádrž zatím ještě není zařízená a teprve vše tvořím. Postupně budu do deníku dopisovat kroky s fotkama co vše, proč a jak jsem dělal případně za jakým účelem a jaké výhody z toho plynou...:-)

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(21)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Složka
Filtrace

(0)
Složka
Stavební přípravy

(8)
Složka
Transport a usazení

(13)
Složka
Vnější dodělávky

(0)
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
15.05.2021
-
-
15.05.2021
-
-
15.05.2021
-
-
15.05.2021
-
-
15.05.2021
-
-
15.05.2021
-
-
28.04.2021
-
-
28.04.2021
-
-
Videa
NahoruDeníček
16
6.2021
INTERIÉR: Času bohužel nazbyt není, ale opět pár večerů projekt o kousek posunulo. Přikládám video o hrubém základu, jak se to postupně vyvíjí v oné technické mistnůstce za akva smích jinak jsem konečně dokončil návrh komorové filtrace, tak komponenty objednané a pustím se tento nebo další týden do skládaní jakmile bude vše ano
15
5.2021
VNĚJŠÍ DODĚLÁVKY: Tak konečně je z venku téměř hotovo po pár večerech. Obloženo celé dokola, dveře do zadní místnůstky a pomalu to začíná chytat podobu ano nějaké to foto viz složka ;-)
28
4.2021
TRANSPORT A USAZENÍ NÁDRŽE: Tak nastal čas dostat ten kus skla do domu. Rozhodl jsem se akva nechat slepit, abych si trochu práce vzhledem k čtyřleté rekonstrukci ušetřil a mohl se věnovat přípravám zbytku domu k nastěhování. I přes veškeré plánování a ladění všech detailů, jsem přece jen měl největší respekt vše bez újmy dostat na místo. Přesunutí stavebního materiálu z průjezdu, skácet nějaký ten suchý stromek a vykopat průjezdový "koridor" v terénu zahrady. Tak bylo připraveno a jelo se pro nádrž. Doladili jsme balení s tím, že se OSB deska se styrodurem nalepila na akvárium, vše zabalilo a hodilo na paletu pro další navazující manipulaci a bylo připraveno k vyzvednutí. Čekala mě 100km cesta na místo vyzvednutí, tak jsem už po cestě tam studoval cestu, přejezdy a vše co by mohlo ohrozit ty 4 metráky skla na vozíku. Po příjezdu, když jsem poprvé na vlastní oči uviděl ten bazén netypických rozměrů jsem si říkal..."no to nebude 500l akvárko hodit na místo ve 2 lidech". Naložení jeřábem proběhlo během chvilky, pořádně se vše uvázalo a jelo se. Po cestě pár kontrolních zastávek a hurá nádrž stála za 2 hodinky za barákem. Ve 3 lidech jsme odtáhli akva na vozíku až ke dveřím a paleťákem vytáhli. Následovalo vyřezání vstupních dveří a zvednutí na přepravní vozík. A že jsme měli v 5 chlapech co dělat, protože akva muselo jít pro průjezd na bok. Po 30 min handrkování na vozíku pod europalety stálo vevnitř před podstavcem. Takže opět na podstavec a přetočit už na místě dnem dolů...pak už jen zasloužený oddech a kochání se zásadním posunem v tomto projektu. Nějaké foto viz složka. Teď už nic nebránilo doladit vzhled a okolí akva z vnější strany a na to se mrkneme v dalším záznamu, protože na tom aktualně ješte makám... ;-)
21
4.2021
HRUBÉ STAVEBNÍ PRÁCE : Po zafixování místa bylo třeba tu hrůzu proměnit v něco na co se bude dát dívat a popravdě nebylo jednoduché si mezi dvěma sloupy staveniště představit na první dobrou akva snů.. :-) Jako první zazdění otvoru původních dveří a příprava rozvodů. Namyslel jsem si to tak, aby přípojky a odpady byly v rohu oné obslužné místnosti ve vzniklém výklenku po zazdění dveří a nezabíraly tak nezbytně nutný prostor, kterého bude třeba pro údržbu a manipulaci, protože už tak tam toho místa kdoví kolik nebude. Odpad jak ve zdi na budoucí dřez, tak v podlaze pro odtokový kanál jak kvůli případné havárii, tak i pro úklid nebo jen abych zkrátka neřešil, že někde něco vyleju nebo vylezu po údržbě mokrý z akva s čím počítám, že bude někdy třeba. Po finální válce s trubkama přišla na řadu zmíněná roznosová deska o rozměru necelých 4m2. Klasika - hromada železa použitého ze starých překladů a kari sítě vytvořilo 20cm železobetonovou desku, která se opírá o základy na stranách. Aneb jak se říká vše zdvojnásobit a pak pro jistotu ještě jednou tolik...:-D pak už zbývalo po pár večerech trocha zedničiny a pustil jsem se do zdění podstavce. Není pod celou plochou akvaria, tím jsem získal jakýsi uložný prostor pod akva pro techniku nebo příslušenství a to 2x 60x40x50cm. Podstavec klasika Ytong. Poté přišlo na řadu to hodit celé do lepidla vyzdit otvor na vstupní dveře, strop zelený sádroš jestě opatřený odolným nátěrem proti vlhkosti a plísním kvůli dřevěným stropům nad a bylo na hrubo připraveno na usazení akva. Foto viz složka stavební přípravy. V dalším záznamu popíšu transport, manipulaci a usazení té hromady skla na místo... ;-)
18
4.2021
PLÁNOVÁNÍ: Místo jsem vybral již před rekonstrukcí RD v roce 2017, kde bylo důležité aby akvárium nebylo na slunci, ale zároveň umístěno tam kde bude dělat parádu - takže obývák spojený s kuchyní a jídelnou. Pohledová bude jen čelní stěna směrem na sever s tím že akva bude mít svoji vlastní plně zařízenou a nezávislou "technickou místnost" protože díky neobvyklým rozměrům nádrže bude nutné někdy vlézt dovnitř a tak nechci rešit nacabrané po celém obýváku. Úplný základ bez kterého bych se do toho nepustil bylo to, že díky generální rekonstrukci a přístavbě domu jsem dodělal veškeré zaležitosti typu rozvod vody z řádu(teplá i studená)a přípojka studniční vody, odpad jak ve stěně tak v podlaze protože celá místnost s akva slouží jako jakási vyspádovaná záchytná vana v případě nějaké prasklé hadice při dovolené nebo nějaké neštastné náhody. Zároveň bylo třeba vyřešit i to že dům je podsklepený s cihlovýma klenbama a co si budem se vším všudy to budou 3 tuny a 100 letý dům. Takže po zafixování místa bylo třeba vyřešit roznosovou desku pod akva. Jako jedna z posledních větších věcí byla jak akva dostat do domu, 100km za autem na vozíku, pak několik úprav terénu ve dvoře, trocha tvořivosti a vysekáni vstupních dveří nakonec problém vyřešilo... :) tak to bylo hozené na papíru a šlo se na to. V dalším záznamu začnu prvním krokem a to rozvodama, roznosovou deskou a podstavcem. Nejsem ani zedník, elektrikář ani instalatér tak snad kolegové z oboru dopředu prominou vlastní technologické postupy a výmysly smích


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

MarekP Re
18.1.24 22:18
Chtělo by to aktualizovat. ;-)
permonici Re
26.1.22 10:58
Jak pokračuješ?Už je napuštěno?
Danach Re
30.12.21 11:48
Jedním slovem WAU
To už je tak trochu jezírko :-D
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/32755-dvoutisicovka-afriky