Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Osamělá hora

 

Prezentace » KOPRajs » Osamělá hora » Nápověda 

Hlavní fotka



Osamělá hora
low-tech nádrž
Majitel: KOPRajs   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 23. 11. 2020   Aktualizace: 31. 1. 2024 Změna v seznamu ryb Změna v seznamu rostlin Změna v seznamu ostatních živočichů 
Počet návštěv: 497   Počet palců: 2
Založení: 22. 11. 2020   Stáří: 3 roky a 5 měsíců
Objem: 260 litrů   Čistý objem: 200 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 6 uživatelů
Fotek a videí: 54+0   Komentářů: 25
*     *     *     *


Rozměry: 121 cm x 46 cm x 64 cm

Popis: Naše první akvárium. Pokus o aquascaping, ale bez přidávání CO2 (low-tech). Nádrž je Juwel Vision 260 se zakřiveným předním sklem.

Biotop: Jihovýchodní Asie

CO2: Ne

Dekorace: ADA Manten Stone, Red Moor Wood

Dno: Rataj Nové dno, DENNERLE Deponit Mix Professional

Filtrace: Juwel Bioflow 6.0

Hnojení: Ne

Osvětlení: Juwel HeliaLux Spectrum 1200

Stojan: Juwel

Topení: Juwel 300 W

Voda: Voda z vodovodu
pH: 6,5
KH: 1
GH: 4
NO2: 0
NO3: 0

Vzduchování: Ne

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(53)
Složka
Ostatní

(35)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Osvětlení

(6)
Složka
Údržba

(6)
Složka
Založení

(6)
Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
 
Nejnovější fotky v dalších složkách
04.01.2024
-
-
04.01.2024
-
-
17.11.2021
-
-
17.11.2021
-
-
17.11.2021
-
-
17.11.2021
-
-
17.11.2021
-
-


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

KOPRajs Re
7.2.24 8:48
Tak jsem se konečně odhodlal k plánované výměně fólie v pozadí. To samozřejmě znamenalo odsunutí plného akvária od zdi. Ta představa, co všechno se při tom může pokazit, mě děsila snad poslední rok, ale dopadlo to dobře. Udělal jsem tentokrát výrazně větší výměnu vody, odčerpal jsem téměř 3/4 a takto odlehčené akvárko naštěstí šlo docela snadno posunout po naší plovoucí podlaze v obývaku. Dokonce na podlaze nezůstaly ani žádné stopy nebo poškození (podstavná skříňka má dobře navržené nohy, které kloužou). Akvárko jsem v poloze od zdi měl 2 týdny až do další výměny vody, takže byla spousta času v klidu vyřešit vše, co jsem chtěl.

Když jsem nádrž před 3 lety koupil, neměl jsem žádnou předchozí zkušenost s novým akváriem a byl jsem dost nedočkavý. Sklo se zdálo být čisté, řešilo se jen umístění na podstavnou skříňku, vyrovnání podle vodováhy atd., ale nějak mě nenapadlo, že bych měl akvárko ze zadní strany nejdřív důkladně umýt a vyleštit. Co bude v pozadí jsem v té době ještě neměl ani vymyšleno. Tak se stalo, že jsem následně zjistil, že jsou na skle fleky, ke kterým se na zadní straně už nedostanu, a že vyrobené osvětlení a fólii na zadní stranu jsem instaloval jen skrz mezeru mezi nádrží a zdí, což se taky neobešlo bez kompromisů. Navíc na zdi za akvárkem zůstaly ve zdi černé hmoždiny po bývalé polici (počítal jsem, že přes pozadí nebudou vidět). Od té doby jsem tušil, že jednou, až bude v zimě čas, mě čeká stěhování celého akvárka od zdi.

Koupil jsem tedy novou fólii, díry po hmoždinách zadělal a před instalací fólie jsem zadní stěnu nádrže pořádně vyčistil, takže mám tuhle noční můru za sebou a pozadí konečně vypadá tak, jak bylo od začátku zamýšleno. Na fotkách pravděpodobně nebude vidět zádný velký rozdíl, ale ve skutečnosti tam poměrně velký rozdíl je.
Elektronikar Re
4.1.24 19:59
Pekné akvárium palec potlesk , nech sa darí.
KOPRajs Re
4.1.24 12:20
Po delší době jsem dal nádrž trochu do pořádku. Několik měsíců (možná spíš skoro rok) jsem se o ni téměř vůbec nestaral, sklo bylo neprůhledné, některé rostliny odrostly a ostatní odumřely nebo minimálně zarostly řasou, takže to je teď zase takový částečný restart. Před Vánocemi jsem nádrž důkladně vyčistil a odstranil rostliny, které už se nedaly zachránit. Zůstaly jen rostliny Bucephalandra, Schismatoglottis prietoi a částečně Rotala, kterou jsem ale kompletně ostříhal a vršky zasadil znovu. Živočichové neutrpěli, jen přirozený úbytek v počtu kusů. Aktuálně jsem dokoupil a zasadil nové rostliny, fotky přidám později.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/32200-osamela-hora