Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Krevetky

 

Prezentace » Kuba_128 » Krevetky » Nápověda 

Hlavní fotka



Krevetky

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Kuba_128   Kategorie: Krevetkárium
Zapsáno: 30. 12. 2018   Aktualizace: 19. 5. 2019 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 72   Počet palců: 0
Založení: 3. 1. 2019   Stáří: 5 let a 3 měsíce
Objem: 45 litrů   Čistý objem: 37 litrů
Tloušťka skla: 4 mm   Objem bez skla: 43 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 25+2   Komentářů: 2
*     *     *     *


Rozměry: 50 cm x 30 cm x 30 cm

Popis: Tohle krevetárko je můj první počin s korýšema a zatím mi dělají hodně velkou radost :) Nejde mi o nějaký aquascaping, ale o to, aby se krevetkám dařilo, měly se co nejlépe a mohly maximálně využít rozměrů akvária (jednoduše to nechávám pořádně zarůst, aby si mohly užít i další prostory než jen dno a skla) :)

CO2: nebude

Dekorace: kořeny s kytičkama (rád bych vyplnil většinu prostoru akvária zelení)

Dno: černý propraný písek hrubost 3-5 mm, dole o něco větší šutříky

Filtrace: nakonec bude -> filr Aquaclear 20, houbička jako předfiltr a proti nasávání krevetek + vevnitř Profiplants Biosubstrat a Biomax (dal jsem co se vlezlo, možná časem trochu dotlačím) + hodně kytek

Hnojení: neplánuju - budou samé velmi nenáročné kytičky

Chemie: neplánuju

Krmení: budu řešit až to bude mít smysl (po záběhu)
EDIT: zatím se učím jak na to (kolik toho kdo sní, za jak dlouho atp), krmím spařeným salátem, okurkou, Dajana Wafers, Sera Wafers, Crusta-sticks, rozmačkaní okružáci a levatky, v akvu je i trocha řasy - taky jsem namíchal a nadrtil určitý koktejl z různých krmiv, který nejlepé sedne 2 rybkám, byť ty krmím úplně minimálně.

Osvětlení: Z-Series, 9,5 W

Pozadí: samolepící tapeta d-c-fix z Hornbachu, nalepená na dvou stranách akvária

Stojan: Ikea stůl a policová souprava pod ním

Topení: Diversa Thermo Plus 50, nastaveno na 22 stupňů
EDIT: AQUA-NOVA 70W, nastaveno na 23 stupňů

Chlazení: dokoupím na prázdniny (!!!)

Údržba: pravidlná výměna části vody, odkalování bordelu, čištění skel - každý týden odsávám 5 l staré vody a přilévám 10 l nové (tzn. 15 l změna)
zároveň pravidelně zastříhávám limnophilu, aby nezastiňovala ostatní a ustřižené části buď sázím do dalších zadních částí, nebo do množírny pro šneky a řasu

Voda: pražská odstátá minimálně 24 hodin

Vzduchování: filtrem

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(24)
Složka
Ostatní

(24)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
16.05.2019
uprostřed modré mimčo na kosokvětu :)
uprostřed modré mimčo na kosokvětu :)
16.05.2019
16.05.2019
16.05.2019
16.05.2019
16.05.2019
16.05.2019
16.05.2019
Videa
Přehrát videoKlídek :)16.05.2019
NahoruDeníček
19
5.2019
Tak dneska už jsem viděl baby CPO ráčků tak 20, takže jich v té mojí džungli někde bydlí asi hodně :-D Zatím jsem neviděl roztomilejší (a neohrabanější) akvarijní mimča...jsou schopni vylézt těch 30 cm vysoko, aby se pak lekli šneka a spadli po zádech až na dno :-D Maximálně si ještě při tom někde udělají jeden/dva mini odskoky pozadu.
Jen se bojím, aby přežili - baby krevetky mi proti nim připadají výrazně obratnější a rychlejší.
18
5.2019
Náhled
Tak dneska ráno se po 3 týdnech ukázala samička CPO, která předtím nosila a byla schováná v džungli, vylezla chudák celá zesvětlalá a bez vajíček :) Nejdřív jsem se lekl, že jsem to přehnal s výměnou vody, ale pak jsem si v akvárku všimnul miniaturních klepítkatých zvířátek, hodně podobných baby krevetkám až na to, že plavou pozadu a mají malá klepítka :) Tak teď jen aby je nesežrala nějaká velká Japonika, ani jejich tatík CPO a za pár měsíců bude problém s tím, kam s nimi :-D

Samička mě nejdřív trochu vyděsila, když začala poměrně efektivně přehrabovat dno (vykořenila skoro všechny zbylé elocharis parvuly), ale stačilo hodit pár rozmačkaných levatek a už neryje :-D

Přemýšlím, jestli do akvárka nedám chihirose doctor kvůli řasám na skle. Vzhledem k tomu, že akvárko je relativně dost zarostlé a nerad do něj dělám větší zásahy (čištění skel těsně vedle kořenů je hrozný porod a kytky přirostlé ke kořenům jsou běžně i přirostlé do dna, takže vyndání kořenů je věc složitější), tak by se mi to celkem zamlouvalo, ale zase nechci krevetky připravit o jeden z jejich nejpřirozenějších zdrojů potravy. :-(
16
5.2019
Náhled
Tak mám za to, že vláknitá řasa s výrazným prouděním vody z filtru má silnou pozitivní korelaci :) I když se obecně spíše doporučuje silnější filtr, tak v mém případě ikdyž mám na vstupu molitanovou houbu, kterou proplachuju cca 1x za měsíc, tak filtr dělá takový proud, že to s mými oblíbenými plovoučkami pak nedělá nic hezkýho (sfoukne je to pod vodu, kde se zaseknou o nějakou normální kytku a začnou hnít - nic moc + se pak na kytce chytá řasa - plovoučkám se pak kořeny spojí pomocí kompaktní zelené vláknité, takže je to nesfoukává, ale to se mi moc nelíbilo). Takže jsem narval kus molitanu do výstupu + kus jsem hodil do volného místa ve filtru. Proud se tím zpomalil + se rozšířilo místo pro bakterky ve filtru a řasa už se nedělá :)

Aktuálně jen měním co týden vodu, přihazuju sem tam nějaké listí a stříhám bující kytky :) Vyřadil jsem zbylé rybky a nechal tuhle nádobku jen ráčkům a krevetkám, takže mám teď neustále na sklech x malých krevetek :)
25
3.2019
Myslím, že údržbu dělám celkem průběžně, ale si radši to začnu psát (bylo to naposled minulé úterý, nebo to předminulé?? :-D).
Přinesl jsem si nějaké nové kytičky výměnou za pár rybek (pistii, nepukalku a další co vesele plavou) + už nějakou dobu v akvárku žijou krevetky, 2 CPO ráčci a 2 malé rybky.
Začínám si čím dál tím víc myslet, že vláknitá řasa, kterou mám na jediném místě v akváriu je způsobena silným prouděním vody z filtru - řasa je přesně na tom místě, kde by jinak vlál jávský mech. Taky zatím kombinace plovoučky + závěsný filtr nic moc (někdy bych je nejradši všechny vyházel), ale ráčci a krevetky jsou při lezení vzhůru nohama po plovoučkách fakt skvělí :-D
23
2.2019
Každotýdenní výměna části vody (5 l odsáto, 10 přilito). Potřeboval bych najít lepší způsob jak očistit pořádně přední sklo od řasy těsně nad úrovní písku a v místech kde je větvička u skla. Zároveň jsem narazil na kořenech limnobia na vláknitou řasu. Rád bych do akva dal za během 14ti dní první krevetky, které by si s ní asi poradily, ale akvo ještě není tak zarostlé, jak bych chtěl.
Taky mě napadla varianta prostě vyhodit všechno limnobium, které má kořeny od vláknité a dát tam jeho přebytky z druhého akvária, ale tím bych neřešil příčinu, ale jen důsledek.
Na druhou stranu se hezky rozrůstá jávský mech, cryptošky pěkně vegetují a celkově kytičky (krom anubiasu nangi, kde jsem to zřejmě přehnal s lepidlem při lepení na kořen), rostou pěkně.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Kuba_128 Re
16.5.19 14:04
Díky :) No teď už je asi o něco nižší (hrál jsem si s dobou svícení a dal světlo výš - bohužel fakt hodně hřeje), ale odsaju 7,5 litrů, doleju 10 litrů a jsem na optimální výšce hladiny :)
Efka Re
16.5.19 13:36
Hezký domov pro krevetky,ať se daří palec ahoj
Jen mi nejde do hlavy jak píšeš 5 l vody odsaju,10 doleju,to máš takový odpar?
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/29629-krevetky