Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Miník pro Bertíka a spol.

 

Prezentace » wicca » Miník pro Bertíka a spol. » Nápověda 

Hlavní fotka



Miník pro Bertíka a spol.

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: wicca   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 21. 11. 2017   Aktualizace: 18. 4. 2018 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v seznamu rostlin 
Počet návštěv: 292   Počet palců: 0
Založení: 19. 11. 2017   Stáří: 6 let a 5 měsíců
Objem: 12 litrů   Čistý objem: 10 litrů
Tloušťka skla: 4 mm   Objem bez skla: 11 litrů
Velikost: mini akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 21+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 35 cm x 17 cm x 20 cm

Popis: Naše mini pro syna, který toužil po Beťákovi a po krevetkách. Zatím dělám vše stylem "pokus - omyl". Snad bude všechno fungovat. Obývá ho beťák Bertík, krevety Will, Bill a Agátky a šnek Nero. Fotky nejsou nic moc, ale telefon toho prostě víc nezvládne...

Dekorace: kořen mangrove + obyč kořen, 2x kaktus Cholla, který krevetky zbožňují

Dno: Černý písek

Filtrace: JK MIF-300 (vyměněna filtrační vložka)

Hnojení: Profiplants complete advance 1x týdně

Krmení: Tropical CARIDINA NANO STICKS
Hikari Tropical Betta Bio-Gold

Osvětlení: Stolní lampa 13W

Pozadí: okno

Stojan: parapet

Topení: Marina 25W

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(20)
Složka
Ostatní

(20)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
18.04.2018
18.04.2018
19.02.2018
28.02.2018
Helenka
Helenka
28.02.2018
Prostřih
Prostřih
11.12.2017
NahoruDeníček
18
4.2018
U Bertíka jsou smutné novinky… v sobotu začal být Bertík z ničeho nic divný. Lehal si na bok, vůbec neplaval, nežral, byl úplně apatický. Pokusila jsem ho léčit v esha 2000, ale moc to nepomáhalo. 17.4. ráno umřel. Syn mu udělal na zahradě hrobeček, dal mu na něj kámen, na který napsal „B“…. A pak jsme jeli pro novou rybu, protože z toho byl fakt smutný, takže teď máme Bertíka č. II.

Taky jsem kompletně vyčistila akvárko, vyházela spoustu mechu a kosokvětu, který už byl všude. A při této čistce jsem napočítala asi 21 krevetek, takže se nám množí jako o život. 
28
2.2018
Bertíkovi jsem udělala trošku razantnější prostřih akvárka, hlavně jsem odebrala část mechu, který jsem potřebovala do velkého akva. Povyhazovala jsem plovoučku, rostě jak zběsilá...

A taky jsem udělala změnu, Nero se přestěhoval do velkého aq a k Bertékovi se nastěhovala Helenka. Už mám těch malých šneků plné zuby... tak snad si Helča mákne. ;-)

PS: Až to Helena vyžere, dala bych ji do velkého aq, tak je těch malých taky dost. Ale otázka je, co neritiny, nesežere mi i je? A co žere Helena, když už nemá šneky?
19
2.2018
U Bertíka je všechno v pořádku, trošku jsem mu to zase opravila, velkou chollu jsem dala do velkého aq a přidala jsem mu tam víc Staurogyne repens a taky nasadila Kosokvět i do druhého rohu, ale jinak to má krásně zarostlé.

A u čištění jsem včera objevila kreetí miminka. :) Viděla jsem zatím 3 červené a 1 průhledné. Ale určitě jich tam bude víc, protože mech se tak rozrostl, že tam se jich zamaskuje spousta.
12
1.2018
Náhled
U Bertíka doma nic nového, jen že nám krevetky už záhadně nemizí, Bertíkovi dorůstá ploutev a "tatínek" nám koupil novou LED žárovku, která se fakt super.

Rostliny rostou, jen Monte Carlo nás už opustilo... postupně vyplavávalo (nevím které "pako" se o to postaralo) a poslední dva výhonky jsem dala pryč, protože mě tam tak akorát dráždily... Pistia míří do koše tak co 14 dní... se asi pomátla... ale jinak je všechno v pohodě. Teda až na Echinodorus. Můžete mi prosím říct, proč toto? To mi to jako někdo žere?
10
12.2017
Náhled
Včera proběhla klasická údržba a konečně jsem koupila topítko, které jsem asi hodinu instalovala… ne že by to bylo složité, ale snažila jsem se ho co nejvíc zamaskovat, což mě stálo mnoho úsilí... přeci jen není úplně malé, ale povedlo se.

A když už jsem byla v tom, tak jsem akvárko zase trochu překopala a doplnila jsem tam další kytku – echinodurus. Myslím že Bertík je z teplíčka nadšený, topím mu na 26°C, a snad mu konečně doroste ta ocasní ploutev… Taky jsem přidala pár fotek ze života naší krevetí rodinky. Bertík a krevety už jsou úplně v pohodě, už nemá potřebu je ožužlávat a honit a žrát, už si jich prostě nevšímá. Taky se jedna kreveta včera svlékla, tak jsme to se synem hned dali pod mikroskop a paráda. :)

A ještě jsem udělala za akvárko pozadí, vzala jsem desku polystyrenu a na ní nalepila černou matnou fólii, ale Bertík z toho vůbec není nadšený a pořád na to pozadí útočí. Myslela jsem, že se to od té fólie leskne, tak jsem tam zkusila dát fólii pokrytou jenom látkou, a to pako na to útočí stejně, tak nevím... zatím jsem to dala pryč a budu to zkoušet, jestli si zvykne nebo ne. 


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Lucasxx Re
19.2.18 10:48
Vypadá to fajnově! palec Krásně zarostlé! potlesk
Eliss Re
12.1.18 22:22
Moc pěkné akvárečko, super bejvák pro Bertíka potlesk
pupa Re
5.1.18 10:01
Krásně založené palec ,hodně kytiček a je to pecka potlesk Černé pozadí tam nech,vypadá to moc pěkně a Bertík se u svého odrazu alespoň vyblbne ;-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/27821-minik-pro-bertika-a-spol