Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Kostička

 

Prezentace » onddra » Kostička » Nápověda 

Hlavní fotka



Kostička

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: onddra   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 21. 8. 2017   Aktualizace: 10. 9. 2022 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 183   Počet palců: 0
Založení: 21. 8. 2017   Stáří: 6 let a 8 měsíců
Objem: 32 litrů   Čistý objem: 24 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 6+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 30 cm x 30 cm x 35 cm

Popis: Takové začátečnické akvárko.

Dekorace: supr tvarovaný kořen, pár černých oblázků

Dno: Dennerle černý písek

Filtrace: Dennerle Nano Eckfilter-vycpaný biomolitanem

Osvětlení: Dennerle Nano Light 11W

Pozadí: černá tapeta

Topení: zatím bez, uvidím časem

Voda: z vodovodu :)

Poznámka: Chtěl bych poděkovat všem, kteří mi tu na fóru poskytli rady, tipy a triky! :)

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(5)
Složka
Ostatní

(5)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
08.10.2017
21.08.2017
založení
založení
23.09.2017
pátý týden
pátý týden
04.09.2017
Anubias-kvítek
Anubias-kvítek
21.08.2017
bližší záběr
bližší záběr
NahoruDeníček
10
9.2022
Tak tento týden mi umřela poslední tetra, po 5 letech. Přestal jsem updatovat, protože akvárko se ustálilo v né tak pěkném stavu jako na začátku stydim . Anubias se krásně rozrostl a z ostatních rostlinek moc nezbylo. Rybičky si však spokojeně žily, tak jsem to tolik neřešil.

V tomto týdnu plánuji komplet nové založení. Už delší dobu mám nové led osvětlení, na dno zkusím Invital Japanese Soil Powder a koupím nějaké co nejmíň náročné rostlinky. V plánu je menší topítko (asi Aquael Easy Ultra Heater 25 W) a udělám z toho domov pro Bettu hop
10
5.2018
No teda, to jsem se moc nepolepšil stydim . Rybiček mám bohužel jen 6, 1 mrtvou jsem vylovil a ostatní prostě zmizely. Nerozumím, nechápu. Každopádně těm přeživším chutná a jsou dost čilé.

Taky dost bojuju se zelenou řasou, dlouhá vlákna po okrajích listů. Četl jsem rady na internetu a koupil tekuté CO2. Teď jsem ho aplikoval 3. týden a zatím nic moc změny. Svítím 10 hodin od 12 do 22:00. Dnes jsem taky prostříhal dost kytek, abych se té řasy zbavil so nejvíce alespoň mechanicky.

Co myslíte, nějaké rady? Zkrátit svícení, nebo svítit přerušovaně? Díky!
6
12.2017
Koukám, že píšu po dvou měsících stydim . Moc děkuju za další pochvaly. Rybičkám se daří, rostlinky jsem musel trochu prostříhat, už toho tam bylo skoro moc. Zatím funguju i nadále bez topítka, mají tam překvapivě pořád kolem 23-24 stupňů. Přístě nahodím nějakou fotku ano
8
10.2017
Konečně jsem se dočkal! V akvárku se zabydlelo 10 Teter ohnivých, snad se jim tam bude líbit. hop Aktualizoval jsem úvodní foto, je to tak trochu džungle :-D
23
9.2017
Tak je to pátý týden, jako vždy výměna vody a netrpělivě čekám na rybičky. Objednal jsem si tetry ohnivé a pořád nic sad. Jinak akvárko vesele zarůstá, tak přidávám fotku hop.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Nuny Re
11.6.18 20:34
Jinak na prakticky jakoukoliv řasu platí jediný řasožrout opravdu spolehlivě: neritina. Na takhle malé akvárium pouze jedna. Jinak chcípnou hlady. Nebudeš muset ani čistit skla.
Když tak koukám na posledně přidanou fotku, tak dám krk za to, že řasa byla hlavně na egerii. Ta moc světla nechce, zato roste "jako z vody", a to chce prostě hodně živin (hnojit). Taky se jí moc nelíbí teplo. Však si počti atlas. Často se do akva doporučuje, ale v zaběhnutém akva už svou funkci vychytávače dusičnanů a čpavku nevykonává a spíše otravuje divokým růstem a rozpadem listů a řasou. Tu bych vyhodil, i tak toho tam zůstane koukám dost.
Nuny Re
15.5.18 21:17
Na mě trochu změť příliš mnoha druhů rostlin v tak malé kostce, ale to se stejně časem srovná tak, jak by to mělo být asi od začátku: zůstanou jen rostliny se stejnou náročností na světlo.

Řasa: s tekutým CO2 jsi udělal určitě dobře, vodu měnit spíše častěji a malé množství, aby nebyly příliš velké výkyvy chemismu a pH (v akva si pH sedne podle rostlin a osádky a je určitě nižší, než ve vodovodu), čili zkus jednou týdně 1/4 až 1/3 max. Od stejné firmy si kup i Algexit - bude stačit 1 až 2 aplikace. Svícení rozděl na 4 až 4,5 h dopoledne, stejně tak odpoledne a mezi tím přestávka 3 hodiny (stejně tam půjde světlo z okolí, ale nebude rostliny vysilovat jako zářivka). Po výměně vody přidej podle návodu Profito nebo jiné hnojivo, ať to má z čeho žít. Poštuduj si rostliny z pohledu nároku na světlo a ty, co se na nich tvoří řasa, zvaž, jestli nevyhodit. Aktuální foto by napovědělo, ale ty to zvládneš sám. ;-)
Afropithecus Re
11.12.17 15:49
Parádní zelenina krasne zarostlé akvárium přeju hodně trpělivosti ahoj
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/27464-kosticka