Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Fishroom

 

Prezentace » Barakainus » Fishroom » Nápověda 

Hlavní fotka



Fishroom

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Barakainus   Kategorie: Rostlinné akvárium
Zapsáno: 22. 1. 2017   Aktualizace: 7. 4. 2019 Nové fotografie 
Počet návštěv: 790   Počet palců: 0
Založení: 7. 1. 2017   Stáří: 7 let a 3 měsíce
Objem: 800 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: maxi akvária   Oblíbenost: 9 uživatelů
Fotek a videí: 63+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Popis: Petco melo tradicni sezonni slevu (1 gallon za $1) takze jsem nakoupil 10 akvarek a udelal stojany ve sklepe.

Biotop: Smeska. Nejvic rostlinne, ale chci taky potok (Stream biotop). Hlavne to chci ale na zkuseni ruznych typu nadrzi. Vetsina bude low-tech. Chci taky zkusit Deep Sand Bed. V prekladu asi neco jako Hluboky pisek (primo Hluboky piskovy zahon). Nevim jak se tomu rika v cechach, pokud se to vybec dela.

Dekorace: Vetsinou neni nic, jen kytky. Vyjma potocnich biotopu, kde jsou valouny z mistniho potoka.

Dno: Pisek - normalni, cerny obrusovaci, bazenovo-filtracni, z Lake Tahoe, z Lake Ontario. Palene jily - Turface Pro League 'Heritage Red' a 'brown' a Zeolite do bazenove filtrace. Nepalene jily - Natural Sand (chinska verze ADA AS). A Eco-Complete (vicemene nadrcena lava).

Filtrace: Vetsina jen molitany s power head, ci kanistr (mam jich plnou garaz) na tech ricnich.

Hnojení: KNO3, KH2PO3, Seachem Equilibrium, micro a zelezo (jak mam naldu). Pod piskem je nekde Leonardite ci zahradni hlina ci nic.

Krmení: Furt a porad. Vetsinou jeste zbytky od tilapii co jsem mel pred lety v akvaponice a pak velke na koi kapry.

Osvětlení: LED zarivky (18W, 6500K, 120cm) - nad vsemy 10 a 20G, takze nejakych 6 ci 9W na akvarium, ricni bio - 3x15W nebo 1x15W LED bodovky 6500K, 48G rostlinne ma samo-domo 4x5W XG LED 6500K, ale jede jen na tak 12W celkem.

Pozadí: Cerne natrene

Stojan: Samo-domo ze smrkovych tycek. Vlastne to budou dva stojany neb nejaky akva jsou 45cm hluboky a nejaky jen 30cm.

Topení: Vsechno je vytapeny mimo ricnich. Puvodne jsem nechtel, ale ve sklepe je zima; obzvlast v lete a na podzim. Prekvapive, v zime to kotel co je hned vedle akvarii vytopi vic nez cele leto.

Voda: Z vodovodu

Vzduchování: Jen u tech co budou mit bulbifuk jako filtr

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(62)
Složka
Ostatní

(62)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
09.02.2019
07.04.2019
07.04.2019
07.04.2019
07.04.2019
07.04.2019
07.04.2019
09.11.2017
NahoruDeníček
5
9.2017
Koupil jsem 25x tetra krvava (malinke; kus $1); jednu tetru krivopruhou a jedneho pancernicka. Sli do 20G a az vyrostou, ci aklimatizuji, pujdou za svymi.
23
5.2017
Koupil jsem 6x Beaufortia kweichowensis a 6x Otocinclus v Syracuse Aquarium. Asi to bude muj obchod, kde budu vetsinou nakupovat. Nejen, ze ma jedny z nejlepsich cen, ale mas hodne neobvyklich ryb a navic je nakupuje ve velkem mnozstvi. Coz je taky jeden z duvodu, proc ma dobre ceny. Taky dava mnozstevni slevy. Navic zatim jsem nemel jediny problem ci uhyn s rybama od nej.
21
5.2017
Naplnil jsem dalsi 10 gallonove akva (38L) piskem z Lake Ontario. Bude to dalsi Deep Sand Bed akva. Vepredu je asi 5-6cm. Vzadu je to do pulky steny. Takze asi 10-12cm. Pocitam ze to osazim Cryptocoryne wendtii co jsem vyrval z 125G a asi i Marsiealla minuta, ktere mam taky spousty. A pujdou tam krevetky z prvni DSB 20G.
V te 20G se konecne krevetky uspesne mnozi. Mam dve generace (velke a stredni mladata) od cervene rilly a jednu generaci (mala mladata) od cerne.Otcove jsou v obou pripadech modri.
29
4.2017
Jel jsem na "velkou" aukci ryb v Syracuse, ze mozna neco koupim. Ale bohuzel jak jsem si myslel, ze aukce bude vopruz, ve srovnani s burzama co jsou v cechach, tak jem mel pravdu. Stalo to naprosto za prd. Delaji tyhle aukce uz desitky let. Nechapu proc neprejdou an normalni burzy. Ty tady taky jsou ale opravdu jen par. Aukce trvaji cely den, vetsinou jen clovek sedi a ceka az prijde na radu co by chtel. Kdy co prijde na radu se rozhoduje behem dne, takze clovek muzi cekat celou dobu. A pak se to vydrazi za silene penize, co se da koupit v obchode za rohem levneji. Navic si nemuzu kopupit kolik ryb chci. Proste co je v pytliku mas. Moje prvni a taky posledni aukce. Fakt hruza.
Na druhou stranu, na ceste domu sjem se stavil v jednom malem zapadlem obchudku a naprosto parada. Mel Sewelia lineolata (asi 15, tak jsem jich 6 koupil). Taky Odessa barbs (Pethia padamya), co jsem zatim v obchode nevid, byt maji byt dost bezne. Takze taky 6. A jeste 12x Penguin tetra (Thayeria boehlkei). Krasne byly v hejnu; snad jim to vydrzi. A jednu krevetku moluckou. To proto, ze ta jedno co mam uz si nasla misto pred filtrem u predniho skla a on je mel za pulku co se normalne prodavaji. Vubec mel vsechny ryby mnohem levneji nez je maji v ostatnich obchodech v oblasti. A navis jich objednava spoustu a dava monzstevni slevy. Neni divu, ze mel pul akvarek prazdnych byt mu prisly ryby behem tydne.
Jeste jsem chtel koupit par dalsich ryb ale udrzel jsem se. Stohlave hejno Trigonostigma espei, super mini cichavce - Sphaerichthys osphromenoides a Trichopsis pumilus.
Taky jsem koupil Aponogeton madagascariensis . Tahle kytka se mi nikdy moc nelibila, jak je to deravy a takovy mrtvy. Ale ty kusy co mel meli krasnou syte zelenou barvu, listy uzky a diry ne moc velky. Proste nadhera. Takze je jeden doma v akva a vypada skvele.
23
4.2017
Koupil jsem dalsi 4 Trichogaster lerii v mistnim obchode (Livingston Animal Kingdom) a dve hillstream loaches (jak se tyhle mrchy souhrne jmenuji cesky?). Jedna hned chcipla a druha je asi Gastromyzon farragus (nebo Gastromyzon ctenocephalus nebo neco podobneho). Tady tomu rikaji Gold ring pleco nebo butterfly pleco. Byt jsou to loaches (mrenky).


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Pavla28 Re
7.4.19 13:49
Nahoře v info, má 10 akvarek ve stojanu.
Tojsouvěci Re
7.4.19 13:22
Šest fotek jednoho akvárka? To mi hlava nebere. :-(
baravidlakova Re
17.3.19 18:02
Moc hezké
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/26508-fishroom