Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - to se teprve uvidí

 

Prezentace » Butulka » to se teprve uvidí » Nápověda 

Hlavní fotka



to se teprve uvidí

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Butulka   Kategorie: Rohové akvárium
Zapsáno: 5. 10. 2016   Aktualizace: 17. 11. 2016 Změna v seznamu ryb Změna v seznamu ostatních živočichů 
Počet návštěv: 578   Počet palců: 0
Založení: 5. 10. 2016   Stáří: 7 let a 7 měsíců
Objem: 348 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Tloušťka skla: 12 mm
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 9 uživatelů
Fotek a videí: 18+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 120 cm x 87 cm x 60 cm

Popis: Zajíždím

Biotop: kompromis mezi rostlinným a normálním, něco co by se při potápění teoreticky dalo vidět pod hladinou (né PET lahve a pneumatiky), něco co se nepožere a bude alespoň trochu v symbióze

CO2: Hasičák, redukční ventil z kyslíku, elektromagnetický ventil z LPG 12V, jehlový ventil, reaktor homemade ze starého ex. filtru, Vše 100% funkční za pár kaček.

Dekorace: 1x kořen, kameny (slepence lávy a říčního štěrku)

Dno: Nutriplant akvarijní substrát , liapor, vrchní 3 -5 cm nějaký černý italský granulát 2-4mm (jméno si nevybavuji)

Filtrace: Vnější akvarijní filtry:
EXUS 1200 DIVERSA
Fluval 404
skimmer Dennerle turbo
UV Atman 11W

Hnojení: PMDD

Osvětlení: 2x30W seťové trubice
50W LED pásky na hliníkových jeklech

Pozadí: venkovní černý nástřik

Stojan: dřevěný homemade

Topení: 250W Diversa

Údržba: pravidelná

Voda: Rokycanská kohoutková

Vzduchování: jemné, jen dekorace

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(17)
Složka
Ostatní

(17)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
15.11.2016
15.11.2016
15.11.2016
30.10.2016
30.10.2016
30.10.2016
30.10.2016
30.10.2016
NahoruDeníček
13
11.2016
Zatím všechno funguje jak má, čudly i kytky se maj čile k světu. Vždy po týdenní údržbě modeluju ráz aqua a pomalu se začínám dostávat ke své hrubé představě a celkově jsem docela spokojenej. Fotku jsem chtěl přidat dnes, nicméně jsem v podvečír instaloval na zkoušku půjčené proudové čerpadlo a po zapnutí to ve vodě okamžitě vyvolalo tornádo odhadlé na stupeň F4, takže foto bude, až to sedne a rybky odloupnu od skla :-) , něco mě našeptává, že průtok 7500 L/h je možná trochu moc.
V sobotu proběhla vynucená návštěva Klatovské akvaristiky ( fakt parádně vedenej krám, velkej výběr, čistota, ochota super) a nákup nového osazenstva . To by jeden nevěřil, jakou paseku nadělá vypadlý vršek skimmeru. Bohužel jsem si toho všiml, až když začaly záhadně mizet rybičky :-| Většinu chudinek, které navštívily tuto zábavnou atrakci jsem z filtru zachránil, ale bohužel Ancík, Sekavka, Polozobánka a Ramirézka se už příště nezúčastní :-(
1
11.2016
1. krevetky zmizely
2. ve vodě plave docela dost bordelu ze dna
3. každý ráno najdu na hladině pár ukouslých různých listů i celých větviček
malokvětky (ta mě štve nejvíc)
4. na čelním skle se začíná pomalu a jistě rozjíždět zelená řasa
Jelikož technika šlape v celku uspokojivě, kvítí se má čile k světu a čudly vypadaj spokojeně, rozhodl jsem se vyřešit výše popsané problémy. První bod jsem po zvážení rovnou vyškrtl, mohl to bejt kdokoliv, koupím ty velké krevety a bude. Další dva body vypadaly jako hračka, udělám si kafčo, vezmu knížku, sednu k akva a budu jakoby nic pozorovat, kdo má v čem pysky. Ty potvory musely tušit, že je sleduju, všechny se kytkám celou dobu pečlivě vyhejbaly a plavali naprosto spořádaně, bez sebemenšího prohřešku. Takže stále zůstává přes třicet podezřelých. Byl jsem donucen změnit taktiku, na řadu přišla vylučovací metoda dle atlasu, do užší nominace postoupil ancistrus, sekavka, panceřníček. Nicméně je to jen má domněnka, zakládající se pouze na nepřímých důkazech. Rada od zkušenějších by bodla ;-)
S bodem 4 jsem krom mechanického odstraňování žiletkou ( na oblém čelním skle, žádnej šlágr) na mrtvém bodě. Nebyl by nějakej fígl ? Proud vody směrovanej na čelní sklo (proudové čerpadlo), nebo třeba více CO2 ? Nikde jinde se řasa nedělá. rozzureny
30
10.2016
Náhled
Víkend byl vyčleněn na podzimní údržbu zahrady, jak já se těšil. Zaskočil mě syn, kterej se optal, co budem dělat s tím filtrem co leží v dílně. Sobota ráno, vyhodnotil jsem, že hodinku max dvě zahrada počká. Filtr byl dar z dávno zrušeného aqua. Vyčistit, doplnit náplně, složit - blesková akce. Nařezat hadice, zbastlit výtok, přítok napojen téčkem na již stávající sací koš už trochu času zabralo, no co na zahradu vyrazím odpoledne. Při skládání do skříně bylo potřeba přendat reaktor a když už byl venku tak jsem ho rozebral a zjednodušil tak abych ho mohl otočit a zavěsit (stále funguje dokonale. Naskládat do skříně, zavodnit a tradá už to jede. Z nového filtru se okamžitě začala valit voda. Vypnout rozebrat, očistit těsnění poskládat zapnout. Voda už jen prosakovala. Šup s tím do kýble, alespoň kouknout co to dělá v nádrži. Nic. Napojení na jednotnej přítok s druhým filtrem je chyba!! Průtok poloviční, krade si to vodu. Z filtru na víc docela rachot. To už byla venku tma.
Přes noc se kýbl naplnil vodou po okraj, prosakování se změnilo v potůčky odevšad odkud to jde, řev jak rozjetej rychlík. Rozebráno do šroubku a už vím proč byl filtr darovanej. Všechny těsnění v řiti, vrtulka měla jen jednu lopatku. Všechno jsem odpojil, objednal nové díly. Zapojil po staru, dal si nedělní oběd a vyrazil na zahradu.
26
10.2016
Dnes rodinná návštěva akvaristiky mohla dopadnout podstatně hůře, kapři i piraně zůstali v regálech. Tak snad se to co jsme donesli nepožere.
24
10.2016
Jelikož se k nám dnes nahlásila návštěva, dostal jsem potřebu vylepšit akvárko co jen to pude. Času relativně dost, tak jsem spáchal nový vzduchovací kamínek z hrdla PET flašky, víčka a lipového špalíku (návod jsem našel zde, jen to bylo na CO2). Krásně jsem to zamaskoval šutrem a vypustil přesně takovou mlhu jemňoučkých vzduchových bublinek jakou jsem si přál. Povzbuzen úspěchem a neochotou rybiček nechat na sebe namalovat nějaké divoké barevné vzory, chopil jsem se nůžek a s vidinou parádního golfového trávníku v popředí, jsem se vrhl na ty nebohé kytičky (naposledy jsem stříhal kamaráda na vojně, odmítal pak tři neděle opustit kasárny).
Jak proboha někdo dokáže odhadnout výšku střihu při pohledu ze shora? Na to musí bejt nějakej fígl, kterej mě ale obloukem minul. Další zjištění do deníčku : nůžky jsou potřeba opravdu ostré, ty půjčené od dětí na to fakt nestačí. Většina kvítí po zásahu vykořeněna ze substrátu a následné opětovné zasazení již tak zkalené vodě na průhlednosti nepřidala.
Nu což, čudlam jsem zhasl a návštěvě oznámil, že rybičky spí. Maj chodit v čas!


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Tojsouvěci Re
14.11.16 10:52
Prima Story potlesk ať se daří :-)
Driv3r Re
14.11.16 10:31
Nádhera pri pročítání sem si vzpomněl na serial mama kdy u kamarádky připravuje svačinu kočkám.rybu v mixéru. smích :-D stydim jak pise BA radsi tobogan.ale do zaspuntovanyho kýble nebo vany.me se vcera krom skaláru vsechny snazili utéct.tak sem rychle spuntoval. Netuším co je to napadlo.
John Re
14.11.16 10:09
Máš to krásné :-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/25848-to-se-teprve-uvidi