Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - 200 l ve stěně

 

Prezentace » Petruše » 200 l ve stěně » Nápověda 

Hlavní fotka



200 l ve stěně

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Petruše   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 19. 9. 2016   Aktualizace: 8. 6. 2017 Nové fotografie Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 272   Počet palců: 0
Založení: 5. 3. 2016   Stáří: 8 let a 2 měsíce
Objem: 200 litrů   Čistý objem: 150 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 31+0   Komentářů: 4
*     *     *     *


Rozměry: 100 cm x 40 cm x 50 cm

Popis: Já vymyslela, můj šikovný mužík stavebně zrealizoval. Akvárko je zabudované ve zdi, takže máme krásný živý obraz v obýváku. Čištění a údržba se provádí z pracovny. Jsem úplný začátečník, hodně čerpám tady na rybičkách...

Biotop: to, co se mi líbí

CO2: tekuté od Rataje

Dekorace: vrak lodi, kameny z přírody, kořeny z akvaristiky

Dno: přírodní písek - mým mužem přesátý - hrubší, otestovaný v octu

Filtrace: závěsný filtr Aqua Clear 70

Hnojení: teď zkouším Easy Life profito 2,5 ml 1x za 2 dny, do dna dávám kuličky - výrobce Pěstírna v Jaroměři

Chemie: žádná

Krmení: různé druhy sušeného od Dajana, okurka pro ancistruse

Osvětlení: 2x zářivka 120 cm. T8 39W barva bílá od 14 hod do 21 hod

Pozadí: vlastnoručně vyrobené z polystyrenu - namalované barev.primalexem a vodovkami - vloženo za akvárium.

Stojan: vyzděné příčky, přes to kuchyňská deska

Topení: ano - nějaké obyčejné, určené pro 200 l. akvária

Údržba: 1x týdně odkalení a výměna dvou kbelíků vody.

Voda: kohoutková - děsně tvrdá Jaroměřská

Vzduchování: ano - vzduchovací kamínek přikrytý kamenem - vypouští to sem tam velkou bublinu - mě se to tak líbí, jinak potřeba není

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(30)
Složka
Ostatní

(30)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
08.02.2017
08.06.2017
08.06.2017
08.06.2017
08.06.2017
08.06.2017
08.06.2017
26.04.2017
NahoruDeníček
8
6.2017
Náhled
Přidala jsem pár aktuálních fotek s novými kameny, které jsme nasbírali na procházce s naším novým členem rodiny - viz. foto. Vše funguje-květena stále stejná situace. Rybky plavou stále ve stejném počtu - žádné stížnosti :-) Údržba probíhá celkem pravidelně. Většinou 1x za týden.
26
4.2017
Dlouho jsem nic neaktualizovala, ale vše šlape jak má rybky plavou ve stále stejném počtu,krásně vyrosly potlesk řasy se nám vyhýbají jen stále bojuji s hnědnutím listů. Nevíte někdo čím to je? Zkusila jsem dávat tekuté CO2 v max.dávce ale nic. To je asi jediné, co mě trápí. Kryptokorýny rostou krásně na nich se to neprojevuje, ale jakmile dám nějakou stonkovku tak vršek je ok, ale asi od třetího patra dolů listy hnědnou. Vždycky se to zlepší a pak zhorší a vůbec nemůžu přijít v jaké návaznosti to je. Když provádím údržbu každý týden (odkalení), tak se začne dělat zelená flekovitá řasa, takže jsem údržbu protáhla na 1x za 14 dní a řasa je pryč. ale to hnědnutí listů je tu pořád tone .Trápí mě to od samého začátku akvária hnědne i pupečník. Akvárium je založené už přes rok. ale hodnoty žádné neměřím. Nějaká rada? díky :-)
8
2.2017
Dlouho jsem nic neaktualizovala - tak jsem konečně přidala pár aktuálních fotek, akva prošlo malou přestavbou, stonkovky prostě nejdou a nejdou, už mě nebavilo vyhazovat pořád opadaný listí,tak jsem je vyhodila. Uvidíme časem, třeba se zas k nim vrátím.Akva jinak frčí ok. Minulý týden se nám odporoučela samička akary, vůbec nevím proč, jeden den prostě polehávala a večer už byla ko. Nic na ní viditelného nebylo ani nedýchala nijak zrychleně. Pan akarák byl z toho dost vyplašenej od té doby byl pořád schovanej, prostě sám se bojí. Tak jsem mu pořídala snad samičku, jenomže rozdíl ve velikosti je fakt obrovský viz.foto. Ale zatím je klid nic ji nedělá, jenom se trošku naparuje a ukazuje jakej je borec.
Údržba probíhá pravidelně každý týden....jinak nic nového, což je vlastně dobře :)
7
11.2016
Náhled
Údržba probíhá pravidelně...Co jsem začala aplikovat hnojivo Seachem Flourish a Excel, přišlo velké zlepšení,takže jsem hned udělala pár fotek,jenomže než jsem se dokopala je stáhnout z foťáku a nahrát sem, tak ten stav už není zas tak růžový, dvoudenní odstávka elektřiky udělalo svoje. Stonkovka má rozpadlé listy i pupečník. No prostě jsme tam, kde jsme byli. Teď po 14 dnech od odstávky už se to zas lepší,nové listy už jsou zas ok. Přídávám foto nemocného čichavce, nevíte někdo, co je to za nemoc?Nikde jsem nic podobného neviděla. Začalo to v době, kdy jsem léčila krupičku,hůř dýchala a otvírala víc tlamu,tak jsem si říkala, že to asi nedá. Po nějaké době asi po měsíci od léčby se jí udělal bolák nahoře na hlavě mezi očima, vypadá to jako vykousnutý nebo tak nějak,když se jí jeden bolák zahojí udělá se jí jinde další. Ryba je jinak ale naprosto čilá, žere nikde nepolehává, ani není u hladiny, že by lapala... Tak pořád vyčkávám, nechce se mi jí dát pryč, když chování se zdá být ok.
6
10.2016
včera proběhla klasická údržba a výměna 2 kbelíků vody, vše se zdá být ok, rybky vypadají spokojeně. Jen mě překvapuje, že čichavci perleťový vůbec nechtějí granule, ať už ze dna nebo přilepené na skle. Vůbec si jich nevšimnou, jenom žerou sypaný. Přitom "zlaťouši" a "modrouši" se o ně perou. Změna v hnojení: dle návodu ode dneška dávkuji Seachem Flourish a Excel. Tak jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaký účinek.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

rossolio Re
27.9.16 12:37
palec potlesk
Jája Re
27.9.16 12:00
Když ti nejdou stonkovky, tak to může být, že je slabé osvětlení, což u tebe není. Takže jim chybí živiny, případně tvrdá voda může být problém, ale to bych brala spíš okrajově - já mám vodu tvrdou jako šutr a kytky mi jdou, i když ne úplně všechny, které bych chtěla. Uvidíš, když hnojíš, jak ti porostou, což poznáš z nových přírůstků, staré listy se nevzpamatují. A aby tě to nemátlo, tak doporučuji ty stonkovky, které jsou opadané (v levém rohu) zkrátit a vršky zasadit. Pahýly nech v AQ, měly by obrazit, dej jim čas. A pokud ne, tak je za měsíc můžeš vyhodit. Stonkovky sázej spíš pod světlo, ne do boků a rohů. Obecně to jsou rychlerostoucí rostliny, takže potřebují více světla a živin. Podle toho, jak ten růst/nerůst popisuješ, tak z toho ty živiny vyplývají. Pomalurostoucím rostlinám to stačí (anubias,kryptokoryny), echinodory jsou vcelku odolné, takže také lecos vydrží. A mrkni se na tyto superstránky, ohledně rostlin a zivin ti určitě pomůžou: maniakva.sweb.cz/… . Změny v růstu budeš pozorovat tak po třech či čtyřech týdnech, tak buď trpělivá. Trpělivost je základní vlastnost akvaristy. :-) Prostě musíš vychytat hnojení a druhy rostlin.
RAP Re
20.9.16 20:39
Když si byla malá, tekla z vodovodu jiná voda, tak proto. ;-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/25768-200-l-ve-stene