Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - 200L

 

Prezentace » ovce » 200L » Nápověda 

Hlavní fotka



200L
Majitel: ovce   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 14. 6. 2015   Aktualizace: 8. 4. 2024 Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 689   Počet palců: 7
Založení: 12. 6. 2015   Stáří: 8 let a 10 měsíců
Objem: 250 litrů   Čistý objem: 210 litrů
Tloušťka skla: 10 mm   Objem bez skla: 231 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 4 uživatelů
Fotek a videí: 22+0   Komentářů: 16
*     *     *     *


Rozměry: 80 cm x 48 cm x 65 cm

Popis: Low tech akva pouze s osvetlenim, na zimu s topitkem, prilezitostne vzduch. Cilem je hledat ekologickou rovnovahu mezi kytkama a rybama, proto se ekosystem od zalozeni nekolikrat promenil. Optimal byl asi za cichavcu preletovych, kde se vyborne darilo rostlinam (microsoriu hlavne). Momentane (snad) samoobnovovaci populace mecovek.

Udrzba minimalni - 1x za mesic a neco vymena asi 5% vody, jednou za delsi cas nejaka uprava rostlin, aby se ryby mohly dostat k jidlu.

V zime topitko na ~22 (jinak by tam bylo tak 18), v lete obcas vzduchovani, aby se trochu hejbala voda.

Dno: 2x pytlik Stareho dna od Rataje, 3x 10kg pytlik ricniho pisku

Hnojení: Jednou za cas NPK+TE kapsle. Jilove kulicky do dna.

Krmení: Sypane. Cuketa. Od 08/2023 mrazene patentky 2x tydne cca.

Osvětlení: 3-5x 76cm led pasku 8w/m. standardne sepnuty 3 pasky. 2 jsou rezervni.

Údržba: Pravidelne (interval hledam) lehke odkaleni + doliti vody. Cca 10-15 L.

Voda: (mg/l) Vápník 31,0; Hořčík 0,63; Tvrdost 0,80(mmol/l); Dusičnany 1,1(mg/l); Zařazení měkká

NahoruSložky fotek
NahoruDeníček
8
4.2024
Vymena 11L, okrehek, trosku demersa pryc. Docela se dari Anubiasu, neni to uplne videt na fotkach a vubec, ale kdyz sem toho macka vyndal ven, tak je po stranach hlavniho oddenku videt spoustu novych, takze misto aby tvoril vzdy 2 novy listy (na kazdym konci oddenku jeden), tak produkci znasobuje. Plovouci saggitaria taky jede, budu ji mozna muset protridit, jinak vytlaci microsorium. Mecovky i krevetky se hemzej, je jich dost obou, nevim jestli mrazeny patentky, co serviruju cca pul roku, pomahaj, ale vypada ze obema skupinam docela chutnaj.
28
2.2024
Vymena 10 L, protrhani valisnerie, co nalezla dopredu, a prevazani demersa.
16
1.2024
Vymena asi 13L, potreboval sem dolit 50l akva. Odebral okrehek a chuchvalec demersa, tim trochu proridlo a ryby muzou aspon plavat vic nez po 1/4 akvarka. Plovouci chuchvalec sagittarie se zacina vymykat kontrole, uz nejde ani poradne odebrat ten okrehek z hladiny, budu to muset nekdy trochu probrat. Krevetek se vyrojilo nejak fakt hodne, ne ze by se mohly premnozit, ale kdyz nasypu krmeni (co zakonite castecne uvizne u hladiny na listech vsemoznejch kytek), tak se natlacej do krmiciho rohu a je tam docela zivo. Prcku mecovek je taky nejak hodne, a i pomerne mali jedini se volne pohybuji a nejsou temi starsimi sezrani. Prikrmuju patentakama - kupodivu to nacpou do pusy i ti prckove.
28
11.2023
Vymena 10L, kus demersa pryc a okrehek z hladiny. Videl jsem zatim max 3 mecovky prcky, z toho jedna uz docela vetsi. Zbyly 3 samice maj furt pupiky, samec je furt otravuje. Slabsi samec chudak trvale zalezlej, nastesti teda fakt ma na vyber. Obcas vyleze se nadlabnout, ale jen se na nej ten silenjsi podiva, uz zdrha. Civhlidky to mely taky takle - jeden dominantni samec toho slabsiho totalne "zmizel".
Microsorium roste, anubias taky, hnojeni mecovkama zrejme funguje. Les sagittarie na hladine vpravo vzadu uz taky zacina bejt dost hustej.
11
11.2023
Minuly tyden sem si vsim ze jedna cervena mecovka strasne zhubla. Je to tu. Prcka sem videl vzdy max 1 naraz, ale je to dzungle, tak tezko rict. Posledni dobou se zdrzuje v demersu, kam dospely nechodej - plavou max do lesa valisnerie. Tak uvidime, jak se ta populace bude drzet, jak moc se budou zrat navzajem.
Ale krevetky nechavaj napokoji, je jich furt mrte a sou vsude. Obcas, kdyz se naka mensi rozplave a zacne "tikat" ve volnym prostoru, tak ji mecovka capne, ale to je fakt vyjimecne.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Elektronikar Re
29.2.24 7:08
Pekné akvárium. palec
ovce Re
12.7.23 16:22
Diky za tip, kardinalky jsem uz lehce nacital, ale zatim nesehnal. O zivorodkach taky uvazuju. Vim, ze treba mecovky dokazou vytvorit stabilni ekosystem - tj. nepremnozi se, ale pohnoji dost aby se darilo dlouhodobe kytkam.
RAP Re
25.5.23 17:25
Dej tam živorodky a za chvíli nebudeš vědět co s nima.
Zkusil bych dánia perlové nebo kardinálky, těm chladnější voda nevadí. I klasická neonka snese nižší teplotu. ;-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/23266-200l