Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Pidítko

 

Prezentace » Jíťa » Pidítko » Nápověda 

Hlavní fotka



Pidítko

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Momentálně nepoužíváno, čeká v záloze až bude třeba.
Majitel: Jíťa   Kategorie: Krevetkárium
Zapsáno: 7. 5. 2014   Aktualizace: 24. 5. 2017 Nové fotografie Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 20   Počet palců: 0
Založení: 7. 3. 2014   Stáří: 10 let a 1 měsíc
Objem: 12 litrů   Čistý objem: 9 litrů
Velikost: mini akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 2+0   Komentářů: 0
*     *     *     *


Rozměry: 30 cm x 16 cm x 25 cm

Popis: Původně založeno pro přebytečné rostlinky, které zatím nemám kam vsadit a nechci vyhodit.Taky se osázení už několikrát měnilo. No a když už voda, kde něco roste, tak ať tam taky něco plave, aby bylo na co koukat. Protože moje voda je tvrdá, tak jen ty nejnenáročnější krevetky, kterým to nevadí. Tohle akvárečko bylo už několikrát založeno a pak zrušeno, je to spíš taková pomocná nádržka používaná podle potřeby.

Biotop: ne

CO2: ne

Dekorace: 1 kámen ze zahrady pro anubias a 1 kámen z potoka pro mech, olšové šišky a listy dubu a buku.

Dno: zbylý písek betonářský, včetně toho jemného

Filtrace: ne

Hnojení: jen trošičku proflóru, dokud tam nic nežilo

Chemie: ne

Krmení: SAK Caridina excelent baby

Osvětlení: denní světlo od okna, podle potřeby přisvítím stolní lampičkou

Pozadí: ne

Stojan: stůl

Topení: ne

Údržba: týdně výměna asi 3 - 4 l vody, odkalování a čištění skel podle potřeby

Voda: studniční

Vzduchování: ne

Poznámka: Letos v létě, v červenci bylo zrušeno a krevetky rozděleny do ostatních, stejně se už pokřížily protože jsem měla za to, že jsem koupila zas zelené babaulti green jako byly ty předchozí, ale byly to zřejmě zelené palmaty. V krámě jen nápis krevetka zelená... Snažila jsem se to ještě třídit podle barev, ale ne s velkým úspěchem. Jelikož jsem řešila kalamitu ve 2 akvárkách, kde jsem použila "No Planaria", posloužilo pak toto stejně jako malinké UH 6litrové a o něco větší šuplík ze staré ledničky na krátkodobé umístění obyvatel těchto akvárek. Protože přes veškerou snahu a výměny vody jsem musela obě komplet předělat. Přišla jsem asi o polovinu rostlin, všechny šneky a i nějaké ryby, krevetky to ale kupodivu přežily. Od té doby je pidítko zase na půdě v krabici a čeká až zas bude potřeba.

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(1)
Složka
Ostatní

(1)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
24.05.2017
Letos posloužilo jako porodnice a zároveň odkládací prostor na rostliny a tester na ploštěnky
Letos posloužilo jako porodnice a zároveň odkládací prostor na rostliny a tester na ploštěnky
NahoruDeníček
10
7.2014
Krevetek přibývá, už i druhá samička odložila vajíčka a poslední červená začala nosit, u ní jsem pořád nevěděla, jestli je to holka nebo kluk. Takže kluk je jen ten bezbarvý a mláďata budou barevná i bezbarvá.
6
7.2014
Máme první malý krevetky a ostatní 2 červené samičky nosí svoje ranečky vajíček, takže brzy jich bude víc.Chtěla jsem jim zrovna odkalit, ale radši ještě počkám až trochu povyrostou, jsou opravdu drobné. Takže zas jen výměna části vody a otřená řasa ze skel.A přitom se na ní tak pěkně pásly, i s člunicema. :-) No ale já na ně skrz to místama už blbě viděla. Aspoň se budou víc pást na rostlinkách, tam se taky něco najde...
3
6.2014
Situace zde je už nějakou dobu stabilizovaná, zelené krevetky jsou zpátky ve svém a tady jich zbylo 5, z toho 4 červené a 1 bezbarvá. Teď mi ukazují dobrou kvalitu vody malinké člunice, asi jezerní. Zřejmě přicestovaly z potoka s mechem a namnožily se a asi jim nevadí, že ten mech už tu není. Jejich činnost pozoruju občas lupou. Zdržují snejvíc na skle a taky na rostlinách.
27
5.2014
Trvalo to zhruba týden, než se vše znormalizovalo a několik krevetek to neustálo. Taky jsem si všimla po vytažení trsu mechu a při pořádném nasvícení nějakých drobounkých živočichů na skle a těsně u skla. Protože řasožravé krevetky nejsou schopné lovu, dala jsem tam z "Okénka" pět malinkých oček, co se držely pod hladinou v husté zeleni. Byl to dobrý nápad, hned začaly lovit. Druhý den šly zpátky, svoji práci odvedly a tady pro ně bylo dost nevhodné kolísání denních a nočních teplot.
Tady mi zůstaly 4 červené krevetky a jedna nevybarvená a aby jim bylo veseleji, přidala jsem tam od vedle ještě 2 zelené. Pokud se červené budou množit, tak tyto půjdou zpátky, aby z toho pak nebyly samé bezbarvé.
13
5.2014
To jsem zas chtěla krevetkám přilepšit a zas jsem to asi přehnala s tím výluhem ze šištiček a listů... Měním vodu pořád, už několikátý den a taky šla pryč ta větvička, co jsem jim sem dala pro radost, všimla jsem si začínající plísně na ní. Tak mají jinou, co byla už od zimy v druhém akva, takže je pod vodou "zvyklá". Taky jsem vyndala ten velký trs mechu z potoka, přece jen je to moc málo litrů a kdyby něco bylo v mechu... Tak šel do sklenice 4 l. Přes to všechno už 3 krevetky umřely a já nevím jestli to bude pokračovat. Každopádně ve výměnách části vody pokračovat budu, pořád je naděje.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Info
Zatím nebyl k této prezentaci vložen žádný komentář

 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/20768-piditko