Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - MrňousADA

 

Prezentace » ludvik » MrňousADA » Nápověda 

Hlavní fotka



MrňousADA

ZRUŠENO

Majitel: ludvik   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 1. 12. 2013   Aktualizace: 6. 12. 2018 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 572   Počet palců: 0
Založení: 6. 10. 2013   Stáří: 5 let a 2 měsíce
Objem: 64 litrů   Čistý objem: 48 litrů
Tloušťka skla: 6 mm   Objem bez skla: 59 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 7 uživatelů
Fotek a videí: 17+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 03. 12. 2018

Rozměry: 40 cm x 40 cm x 40 cm

Popis: Zrušeno, protože se prostě jeden spoj rozlepil. Bez známek problému, ani teď po vypuštění bych neřekl, že je to rozlepené. Samozřejmě to teklo skoro dole, čili problém velký.

Krevetárko s boraraskami. Zároveň pokus o trochu jiný styl a techniku. Aquascape bych tomu neříkal ... ale nějaké kobercovky, hodně krevetek a malých rybek.

Biotop: Neurčitý, jak je u mě zvykem. Obratlovci i bezobratlovci jsou Asie (až na Levatky), rostliny tak nějak skoro globál.

CO2: Bomba, externí atomizér, přibližně jedna bublinka za 1,2 vteřin.

Dekorace: Seiryu Rock. Kořen s mechem, spíš taková větev.

Dno: ADA Amazonia powder 9 litrů, plus cca 2 litry toho hrubšího.

Filtrace: Eheim Ecco Pro 2032, Lily pipes.

Hnojení: EasyLife Profito, Kalium, KHPO4

Krmení: Sera Vipagran baby (resp. nadrcená směska z několika krmení, co mám doma), několikrát denně drobček, střídáno s grindallem. Dennerle Shrimp King Hokaido Loops jako pamlsek pro krevetky, párkrát týdně půl kroužku. Občas trocha Sera Shrimps natural.

Osvětlení: Eheim LED dodávaný se setem scubacube 64 (7W).

Pozadí: Žlutá fólie. Akvárium je otevřené, jak shora, tak hlavně ze třech stran. A jelikož zeď je také žlutá, toto pozadí tomu dodává docela hloubku.

Stojan: Eheim scubacube

Topení: Externí Hydor 200-12

Poznámka: Větší množství fotografií je k nalezení zde: gallery.khnet.info/…

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(16)
Složka
Ostatní

(16)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
29.01.2017
04.02.2016
23.05.2016
04.02.2016
07.02.2015
02.06.2014
26.11.2014
NahoruDeníček
3
12.2018
Nějak mě to už nebavilo psát, co se děje a neděje. Ono nějak nebylo co. Rostliny to zarostly jak ve scifi filmu. Měly období zařasení (ruducha tam pořád v nějaké úrovni byla) i čistoty. Období krásného růstu, i rozpadu listů (především hygrophila). Za tu dobu jsem změnil i osvětlení, což docela pomohlo.

Ale Eheim už mi nesmí do baráku. Před nějakým časem se rozbil filtr. Ty čučky držící ucho jsou tak mizerné, že musí mít každý doma náhradní sadu, jinak riskuje vytopení.

Skříňka poměrně fórová, úplně stabilní nebyla. Čili ani žádná rezerva proti vodě - jednou ten filtr trochu navlhčil dřevotřísku, pak dvakrát vzlínáním po teploměru a držákách světel.

No a teď? Prostě jeden spoj se rozlepil. Byl jsem doma, takže nakonec žádné výrazné škody na ostatním majetku. První proud chytil gauč, pak já do kýble. Kus jsem stihl oblepit vteřinovým lepidlem. Ale kaluže na plovoucí podlaze (přesný to název) byly velké. Vypotřeboval jsem všechno co saje a co jsem doma našel ... Snad nepřijde soused co bydlí podemnou.

Zatím povrchní zkoumání ukázalo jednu věc - prostě blbé slepení. Ono ani teď není vidět, že by to nemělo držet. Ale nedrželo. Čili asi nejenom špatné opracování hran. Ale i ne úplně přesné sesazení skel (říkal jsem si, že to tak hrozné není ...). V nějaké diskusi jsem si ovšem všiml, že se někdy lepí stylem, že se sesadí skla do přípravků a silikon se jen vtlačuje do mezer zevnitř. Podle mě to byl přesně tento případ ... Kdyby to alespoň dalo nějaký náznak předem. Prd.

A to jsem tam měl spoustu modrých krevetek Neocaridina Davidi. Člověk by řekl, no co ... ale ony byly v nákupu za sedmdesát korun! A já s nimi nakrmil Akary a Čichavce (sice jsem v následující noci baterkou jednu dospělou našel, ale moc šancí jim nedávám).
Borarasek je také škoda. Ty sice nic nesežralo (snad), ale úplně se k Tetrám ohnivým nehodí ...
20
4.2014
1 kýbl. 2ml profito, 4ml draslík, 2ml fosfor.
16
4.2014
1 kýbl.
Vylil jsem vodu z filtru, vypral molitan, vyměnil vatu (na kuličky jsem nesahal).
Našel jsem asi osm krevetek uvnitř ... nasadil jsem na nasávání ochranu (nerezovou síťku). Jenže je na jiný typ lily pipe, takže je o něco kratší, než by chtělo. Snad to alespoň trochu pomůže, u dna je to chráněné, zůstaly jen horní asi tři díry.
Nové spínací hodiny jsou asi stejně k ničemu jako ty staré, nesychronizují se přes DCF. Já snad koupím mechanické a bude klid ...
13
4.2014
1 kýbl. 2ml profito, 4ml draslík, 2ml fosfor.
9
4.2014
1 kýbl.
Spínací hodiny jsou nahovno. Skoro každý večer okolo půl desáté se přepne 24 hodinový formát do 12 hodinového. Což je docela blbé - vypínání je totiž nastaveno na 22:00, takže mu vyjde, že má být vypnuto ... Také se samo nastavuje funkce random. Zkusil jsem to tedy přehodit centrálně na 12 hodinový formát ... ale nejde tam nastavit 12:30. Tedy jde ... ale v ten čas se to prostě nezapne. Takže zkusím časový interval 1:00 - 10:30 PM. A bez letního času, to připočítávání hodiny tam možná dělá pěkný bordel.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

ludvik Re
2.2.17 15:37
Jo, celá zadní (skoro) polovina je Microsorum pteropus, mám takový pocit, že var. Trident.
Affinity Re
2.2.17 6:20
Ty dlouhe tenke listy jako v trsu je co za rostlinu? Microsorum? :-O
Belisana Re
19.3.16 20:17
Nádherné je na fotkách z prosince 2013, ty kameny jsou naskládané parádně. Na nových fotkách je už hodně zarostlé, tak to tolik nevynikne.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/19376-mrnousada