Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Malawi 300

 

Prezentace » ghata » Malawi 300 » Nápověda 

Hlavní fotka



Malawi 300

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: ghata   Kategorie: Biotop: Malawi, Tanganika
Zapsáno: 27. 11. 2013   Aktualizace: 16. 12. 2014 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 673   Počet palců: 0
Založení: 23. 11. 2013   Stáří: 10 let a 6 měsíců
Objem: 300 litrů   Čistý objem: 225 litrů
Tloušťka skla: 8 mm   Objem bez skla: 282 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 4 uživatelů
Fotek a videí: 47+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 120 cm x 50 cm x 50 cm

Popis: Môj relax...

Biotop: pokus o Malawi

CO2: nie

Dekorace: Andezitové kamene, ktoré krásne zarástli riasami

Dno: Koralová drť - frakcia 0,80 - 1,00 mm

Filtrace: externý filter EHEIM Classic 2217

Hnojení: nie

Chemie: Sóda bicarbóna, EPSOM soľ a soľ pre morské akváriá, Chovateľ mal tvrdšiu vodu ako ja ale začínam uberať a postupne chcem dosiahnuť čo najstabilnejšie hodnoty s čo najmenším prídavkom aditív. Chcel by som skončiť len pri sóde bicarbóne, nakoľko v Malawi je voda v podstate mäkká len okolo 4-5°dH čo je to isté ako mi tečie z vodovodu, no je mierne zásaditá a presne tomu musím pomôcť, čím sa zvýši aj malé KH na želané hodnoty...

Krmení: Mrazený cyclop, O.S.I. Prostar Maintenance Flakes, O.S.I. VIVIDCOLOR Flakes, O.S.I. Red Tiny Bits, New life spectrum THERA +A pre stredne veľké ryby

Osvětlení: 2 x 30W JBL Solar Natur, teda 2 x 9000K

Pozadí: JBL poster - voda

Stojan: skrinka od stolára na mieru

Topení: 200W Eheim Jager

Údržba: Každých 7-10 dní výmena cca 1/2 objemu vody s odkalením podľa potreby

Voda: vodovodná z Bojníc

Vzduchování: EHEIM difúzna hlava

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(46)
Složka
Ostatní

(46)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
16.12.2014
16.12.2014
16.12.2014
16.12.2014
16.12.2014
16.12.2014
16.12.2014
16.12.2014
NahoruDeníček
16
12.2014
Tak od môjho posledného príspevku pár zmien. Mierne upravené kamene, výmena dna za koralovú drť v jemnej frakcii, pribudla Aulonocara stuartgranti Ngara 2 samci a 4 samice, nakoľko som potreboval viac preryť dno, čo sa podarilo. Aj farebne je to teraz lepšie. Pravdepodobne jeden samec a dve samice pôjdu kmotrovi, nakoľko rýb tu mám myslím dosť. Jediné potomstvo ktorému sa aktuálne darí ako tak v minimálnom počte prežiť sú prckovia od Hongi Sweden. všetko malé požerú väčšie ryby, najmä však Copadichromis, a preto tam, je. Celkovo mám problém odloviť v mojom akva ryby bez toho aby pri tom ony alebo nedostali infarkt, takže to nechávam na prírodu.
Zopár rybiek som daroval, jedna yelovka skončila ako outsider až mi jej prišlo ľúto (bola na tom veľmi zle a odlovil som ju voľnou rukou. V izolácii žiaľ neprežila. Inak všetko zdravé a prospieva. Uvažujem nad pridaním jedného prúdového čerpadla, nakoľko difúzor mi vytvára hluché miesto v rohu, kde sa mi hromadí odpad a vhodným prúdením by mohlo byť reálne nastaviť prúdenie tak, aby čo najviac odpadu zobral externý filter. Taktiež zvažujem nové akva, prípadne prerábku tohto ako jednodruhovku s väčšími rybami v menšom počte (napr. Frontosa povedzme 6ks), alebo by som možno zmenil na Tanganiku čo Viktorino jazero. Ale v najbližšej dobe to asi nehrozí.. ;)
30
5.2014
Tak sa znovu hlásim, ale foto bude poskromnu, nestíham.
Odstránil som najväčšie kamene, snažil som sa vytvoriť viac miesta na plávanie, lebo rybky rastú "ako z vody". Mám malé dva prírastky, ktoré prežili, jeden kus Hongi Sweden a jeden kus Yelow. Samice priebežne stále nosia, len niekedy ikry neudržali, inokedy asi rybky poslúžili ako krmivo. Po tom ako som odstránil kamene aj s časťou piesku, vytvorili sa špáry pod kameňmi kde sa malé rybky vedia schovať, tak dúfam, že sa to časom neprerybní.
Všetci prospievajú, Hongi v akváriu majú snahu šéfovať ale Ivory a Red Rubin sa veľmi nedajú. Zmenil som na krmivo OSI základné vločky a striedam to s granulami OSI RTB a cyklopom.
Rybkám to viditeľne prospieva.
6
3.2014
Tak som tu po dlhšom čase opäť. Rybky prospievajú, všetko klape, hnedá riasa mierne ustupuje (svietim o 3 hodiny kratšie ako pred tým > 9 hodín), ale zapáčila sa mi na tých kameňoch, tak asi zase pridám. Rybky ju veselo okusujú, tak nech majú zábavku.
Pred 2 týždňami sa vytešovali spolu Copadichromisy, ale ikry samici v papuľke vydržali len 2 hodiny. Stále ich mlela v papuli, ako by jej zavadzali a potom zrazu, ikry nikde papuľka prázdna a nikde som ich nenašiel. Od tohoto víkendu úspešne nosí jedna zo samíc Aulonocara a jedna Yelowka, tak im držím palec aby to vydržalo. Ale pri mojom osadenstve dávam prežitiu potomstva relatívne nízku šancu...
2
2.2014
Tak dnes pridávam sľúbené foto. Po vypustení rybiek sa celé pôvodné osadenstvo začalo správať oveľa menej placho, rybky sa rozplávali, sú oveľa odvážnejšie a menej sa ľakajú. Hongáči aktuálne majú na povel aj Copadichromisáka aj Red Rubina, ale už sa začína postupne prejavovať to, že samec Copadichromis Ivory je aktuálne rozmerovo najväčšou (8cm) a čo do charakteru i správania najsilnejšou rybou. Postupne si robí poriadok a získava rešpekt samcov Hongi Sweden, ktorý mali zatiaľ podelené teritóriá podľa svojich predstáv. Využil som pridanie nových členov akva na doladenie layoutu, 3 väčšie kamene šli von a pridal som 1ks menší, ktorý teraz trochu kričí, ale určite nebude trvať dlho a zarastie riasou ako ostatné. Vytvoril som tak dva "ostrovy" skál, ktoré budú rozdeľovať akvárium na dva sektory a vytvoria nové úkryty pre ryby. A zároveň sa vytvorilo viac voľného piesku pre Peacocks..
Myslím, že toto rozdelenie kameňov by bolo znesiteľné aj keď ryby podrastú a ak, tak z tohto rozloženia sa budú kamene odoberať oveľa jednoduchšie a zmeny teda nebudú pôsobiť tak stresujúco na ryby.
31
1.2014
Od včera je rybie osadenstvo kompletné. Teraz len nech sa udomácnia a nech prospievajú. Doniesol som podľa plánu Copadichromis Ivory undu reef 1xM a 2xF; Aulonocara red rubin 1xM a 2xF + doplnil som k Labidochromis Hongi Sweden ešte 3x F nakoľko bolo z pôvodných 10 ks asi 8 ks samcov, čo sa mi zdalo ako veľký nepomer. Aktuálne 30ks rybiek. Skúsim dnes-zajtra pridať foto. Keď to podrastie odstráneniu kameňov sa asi nevyhnem. Ako prišli nové ryby Hongi Sweden sa začali predvádzať a dobiedzajú do prišelcov. Ako vždy na začiatku zaliezli za kamene keď som niečo robil okolo akva, tak je ich teraz plné akvárium.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

ghata Re
16.12.14 10:04
Kameňov postupne ubúda, ako ryby rastú. keby ich toľko nebolo, tak by nemali prckovia absolútne žiadnu šancu prežiť. Takto je to optická skrýša, ryby sú v kľude, mne to nevadí a subjektívne si myslím, že je to reálnym podmienkam v Malawi jazere takto bližšie. Pokiaľ ide o svah, tak pri malawi je to nerealizovateľné, nakoľko ryby piesok neustále prekopávajú a premiestnňujú, keď si vytvárajú teritória a priestor k páreniu.
Irahayes Re
16.12.14 9:55
No nevím, kameny nasázený jako bobky, vypadá to moc uměle, možná by chtěly zapustit do svahu, ale proti gustu, žádnej dyšputát ;-)
Pozadí je perfektní potlesk
rossolio Re
8.4.14 13:58
palec palec palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/19347-malawi-300