Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Stodvacítka

 

Prezentace » Zinka » Stodvacítka » Nápověda 

Hlavní fotka



Stodvacítka

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Zinka   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 14. 5. 2013   Aktualizace: 19. 4. 2016 Změna v seznamu ryb Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 194   Počet palců: 0
Založení: 14. 5. 2013   Stáří: 11 let
Objem: 128 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 4+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 80 cm x 40 cm x 40 cm

Popis: Mé stěhovací akvárium - tahle nádrž se mnou putuje už nějaký ten rok a mám své světlejší i stinnější dny. Kupodivu všechna stěhování včetně nedávného posledního se podařilo zvládnout vcelku bez úhony, pokud teda nepočítám duševní újmu muže a pomáhajících kamarádů, kterým jsem slíbila, že teď už se dlouho nikam přesouvat nebude, a pokud ano, tak bez akvária :-).

Stavy obyvatelstva a rostlin sedí, fotografie nikoliv, v tom ještě zjednám nápravu, protože složení se dost změnilo (všechno si podmanila hnědovka a po protrhání to vypadá hrozně :-).

CO2: Ne

Dekorace: Kořen z akvaristiky

Dno: Černý písek z flexiobkladů

Filtrace: JBL CristalProfi e701

Osvětlení: Zářivka Life Glo T5, 2x 24W, svítím dohromady 10,5 hodiny.

Stojan: Skříňka ELEGANS - EKO

Topení: Ano, Eheim, nastavený na 25, teplota se pohybuje kolem 27.

Údržba: Jednou za 2 týdny odkalení dna, jednou týdně výměna 1/4 vody.

Voda: Je tam! :-) (berounská vodovodní)

Vzduchování: Ne

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(3)
Složka
Ostatní

(3)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
05.06.2013
rasa
rasa
05.06.2013
betak
betak
14.05.2013
NahoruDeníček
23
8.2015
Už týden nejsem doma a vzhledem k tomu, že po poslední návštěvě burzy přibylo do nádrže větší množství rostlin, tak se jen dohaduji, jak se čemu daří. Moje tipy: anubias vyhodil nový lístek, kryptokoryně dva odešly, cabombě se nedaří, bahnatce se daří. U echinodorů nevím a u pačule doufám, že prosperuje, protože se mi moc líbí. Podle světlého anubiasu to vypadá, že v akváriu chybí železo, což teď na dálku nejsem moc schopná řešit. Tedy, ono tam toho asi bude chybět více, akva jelo nějaký ten rok bezúdržbově, hejno neonek, 3 sekavci a parta pandiček toho moc nenahnojí a hnědovka a mokřanka rostly i tak. Takže by to celkově chtělo asi trochu povzbudit, ale dokud nebude akva v mé péči, tak musím spoléhat na výpomoc nedávno přidaných živorodek a asistované výměny vody :-).
27
7.2015
Náhled
Tak po poradě na zdejším fóru a prodiskutování spletité problematiky s manželem :-D jsem si přivezla z Hornbachu novou filtraci. Původně jsem ji tam chtěla nechat, protože tam vycházela cca o 400 Kč dráž než na vybraném e-shopu, ale pak jsme si všimli plachty, že když vybrané zboží najdeme levněji jinde (včetně online obchodů), srovnají cenu a nabídnou ještě 10% slevu. Což se přes počáteční lehkou neochotu podařilo vyjednat. Takže můžu vcelku doporučit (zboží konkurence musí být skladem a nesmí být v akci).

Včera večer jsme ji zprovoznili a už spokojeně vrní. Podařilo se ji dostat do skříňky, kde jsme to musela trochu přeskládat, takže tam teď trochu rezonuje motorek vzduchování, asi dostane nějakou samostatnou, polystyrénem obloženou celu.
14
7.2015
Skoro dvě hodiny jsem dnes protrhávala hnědovku, která už pár měsíců akváriu neohroženě vládne. Co mělo být decentní dekorací na kořenu, se změnilo v zeleného predátora, kterého podezírám, že cíleně vymýtil jakékoliv další případné konkurenty. Vyhazovala jsem plný kyblík této údajně pomalu rostoucí rostliny, nechtěla bych vidět, co by dělala coby třeba středně rostoucí :-D.
Bohužel ačkoliv roste jako divá a má velké listy, není v ideální kondici, tak jsem ji zredukovala a přemýšlím, co by společně s ní v nádrži přežilo. Zatím to zkouší nově koupená kryptokoryna a nějak se ještě drží mokřanka, ale i ta je dost mizerná a nechala jsme ji tam hlavně proto, že se mnou absolvovala veškerá stěhování.
Až se akvárium z toho brutálního zásahu trochu vzpamatuje, nafotím aktuální fotky, ta současná silně neodpovídá realitě.
15
6.2013
Tak žádná další z naposledy přikoupených neonek už těch pět nešťastnic nenásledovala, což je dobře, už jsem se pomalu bála k aváriu chodit. Doteď přemýšlím o tom, co k úhynu těch pěti vedlo, vodu z akvária jsem k nim přilévala po douškách a zbytek se bez problémů začlenil do původního hejna. Doufám, že už mě žádný podobný neonkový moribundus nepotká.
5
6.2013
Po měsíci jsem si udělala další fotky, pořád stojí za prd, ale aspoň mám porovnání, jak co roste, popřípadě neroste.
Malé echinodory šly dle očekávání ven, nedařilo se jim od počátku. Zbytku rostlinstva se vcelku daří i limophila aromatica vyhodila navzdory slabému osvětlení další lístky. Jsou sice zelené :-), ale jinak mají svěží barvu a vypadají zdravě. Egerie se mi stále nelíbí, ale zatím jsem ji tam nechala, aby dělala křoví před filtrem. Dost jsem probrala jsem mech, takže je více vidět topítko, ale to hádám časem zaroste. Pořád váhám nad vyhlédnutou rampou se dvěma T5 zářivkami, sice by to znamenalo zdvojnásobení světelné kapacity (teď svítím jednou), ale 1500 není úplně málo a navíc se mi nelíbí, že zářivky mají kolem 50 cm, čili v rozích bude stále trošku stín. Na velkém echinodoru se objevila řasa, vyfotila jsem si ji do galerky :-).

Co se týká rybek, sekavci, pandíci a beťák mi dělají radost, trápí mě ale neonky. První várce z burzy se daří, z druhé várky, kterou jsem chtěla navýšit stavy jich 5 do druhého, třetího dne odešlo :-(. NO2 je na nule, zbytek ryb působí vitálně - tak nevím.

Jinak co jsem si přivezla z Úval tablety, jsou ryby po krmení jak splašené. Mám směs Univerzal, ryby se mnou ale asi solidárně drží basu, protože nejvíc na dračku jdou vegetariánské tablety :-). U těch se pošťuchujou pandy se sekavcema, krunýřovcem a ampulárkou a zajímají i neony, o masové stojí maximálně žraví panďáci a částečky ze dna pak dolují okružáci.
Ti se se tedy utěšeně množí, ačkoliv krmení na ně v podstatě nezůstává, tak asi brzy vyvěsím praporek "daruji šneky" :-).


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

peter21 Re
22.8.15 0:20
nadhera super akva
;-)
afc1886 Re
29.7.15 16:51
moc pěkné palec
JanaS Re
28.7.15 19:41
Super :-) pivo

Autor si nepřeje k této prezentaci dostávat hromadné komentáře.

 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/18237-stodvacitka