Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - pro vaňka

 

Prezentace » akvakoma » pro vaňka » Nápověda 

Hlavní fotka



pro vaňka

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: akvakoma   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 23. 5. 2012   Aktualizace: 16. 2. 2013 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb 
Počet návštěv: 80   Počet palců: 0
Založení: 23. 12. 2011   Stáří: 12 let a 5 měsíců
Objem: 56 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 12+0   Komentářů: 4
*     *     *     *


Popis: akvárko pro radost mrněte a jeho matky

Biotop: mišmaš začátečníka

CO2: ne

Dekorace: kořen a kytky

Dno: štěrk

Filtrace: ano

Hnojení: ne

Chemie: ne

Krmení: mražené patentky pro Agátu, vločky pro ostatní (Tetra, Dajana, Sera, tablety pro sumečky)

Osvětlení: ano

Pozadí: fototapeta

Topení: nepoužíváme

Údržba: 1 za týden - 14 dnů výměna cca 1/3 vody

Voda: kohoutková

Vzduchování: občas zapneme potapěče

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(11)
Složka
Ostatní

(11)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
16.02.2013
dalmatinka
dalmatinka
12.01.2013
šneci
šneci
12.01.2013
šneci
šneci
31.05.2012
Počátky - prosinec 2011
Počátky - prosinec 2011
31.05.2012
leden 2012
leden 2012
31.05.2012
duben 2012
duben 2012
31.05.2012
Agáta
Agáta
31.05.2012
naši buřtici
naši buřtici
NahoruDeníček
25
1.2013
S novým rokem k nám dorazily i nové obyvatelky. V souladu s oblíbeným filmem ného potomka jsme se tentokrát rozhodla pro dalmatinky. Ani jeden sameček tentokrát doufám, protože v minulé partičce plat sunset se jich omylem objevilo víc než holek a vztahy mezi nimi nebyly moc harmonické. Zatím ale těm oranžovým chlápkům putikované slečny nic neříkají.
12
1.2013
Zhruba po půl roce je stav našeho akvárka zhruba tento - Agáta nás v polovině září náhle opustila. Tedy náhle - asi dva týdny odmítala jíst, a to i šneky, které se mi konečně podařilo v hojné míře pro ni vypěstovat. Asi ji přerostly ty čtyři zuby, jak jsem někde četla. Kdybych věřila na reinkarnaci, děsila bych se, že její dravá duše vstoupila do našeho právě narozeného syna. Nicméně jsme v našem šnečkáriu a velkém akvárku mohli bez problémů pozorovat, jak se vyvíjí a roste okružák. V momentě, kdy mě napadlo, že ty dírky v ulitách si vyrábějí šneci navzájem hlady (nevím, jestli je to pravda, ale novopečené matky mají v hlavě podivná spojení), a přiblížil se čas předvánočního úklidu, podarovala jsem všechny známé akvaristy hrstí těchto kulatých plazivců, a rozhodla se ze šnečkária vytvořit radostný kuchyňský akvarijní koutek. Zakoupila jsem 4 paví očka v barvách rozjásaná žlutá a červená. Jako vždy se prodavačům podařilo oblažit mě jedním mrzákem, takže po dvou dech zůstaly rozjásané 3 exempláře. A jako vždy jich bylo po dalších 3 dnech rozjásaných 7. Takže máme nový pozorovací objekt - malá rybí miminka. Jinak platy zůstávají platami, co se snaží být v pralese rostlin neviditelné a sumci zůstávají tajemnými sumci.
31
5.2012
Vzhledem k nedostatku paměti pouze shrnu zhruba vývoj akvárka - akvárko jsme zakoupili a zařídili jako že pro naši dvouletou dceru na Vánoce 2011. Od přátel jsme dostali 4 krásné veselé a přátelské závojnatky. Vydrželi zhruba týden, pak je akvárko doslova "rozleptalo" - ryby přišly o kožní sliz (netuším, jak se tomu říká přesně), přestaly být veselé, společenské a postupně i živé. Zkoušeli jsme různou chemii, jezdili pro rady do zverimexů, studovali poradny...a obdrželi další čtyři chudinky. Ty vydržely asi 2 týdny. Další kolo léčení akvária (prostě se nám nechtělo věřit, že to chce čas a nespěchat), další rybičky (ty tentokrát nezvládly doporučenou léčbu takových těch bílých teček) a pak si akvárko na dva měsíce odpočalo. Pak se pomalu nastěhovali naši neviditelní obři - dostali jsme dva vousaté tečkované sumečky, kteří tráví všechen svůj čas ve skrýši. Nepodařilo se mi identifikovat druh, ale žijí i beze jména. Potom přišlo 5 parmiček Sunset. Až do nedávna to byla veselá partička, která se vždycky připlavala podívat, kdo to k nim jde a s kolemjdoucími si uměli i pěkně zalaškovat. Teď ale asi zmacatěli a buďto dospěli nebo jsou v pubertě a nic jiného než prohánění samiček a utíkání před samečky je nezajímá. Tedy až na žrádlo. Začaly být plaché a taky už je moc není vidět. Tak jsme si pořídili potapěče. Ten nezklame :-). Tedy pokud nejste ortodoxní akvarista, co nemá podobné kýče opravdu rád. Ale abych nezapomněla na našeho nejvtipnějšího obyvatele - ke Dni matek jsem dostala (na vlastní impulzivní žádost)Čtverzubce žlutého. Měli je v místním Hornbachu a vypadalo to jako ubohý, legrační, stále usměvavý vrtulník. Pan prodavač mě samozřejmě velice odborně upozornil, že se co do charakteru rybky pletu, ale už jsem si ji oblíbila. Řekla jsem si, že prodavač kecá nebo že budeme mít mírumilovnou vegetariánskou vyjímku. Nemáme. Někde jsem četla trefný popis, že tato rybka je společenská asi jako žralok. I naši Agátu musíme hýčkat patentkami, protože jinak se pouští do ploutviček. A zmizel jeden Ancistrus. Jsem zvědavá, kdo nám ji pohlídá během dovolené. Mám obavy, že to bude horší, než udat psa a kočku. A proto jsem musela zřídit z akvárka z půdy líheň šneků, aby se Agátka nenudila a obrušovala si své tesáky (prý by jí mohly přerůst, takže by nemohla, chudinka, kousat, popřípadě by se mohla vzteky nafouknout tak, že už by se nikdy nevyfoukla). Pokud máte doma přebytky mlžů či plžů, sem s nimi :-)


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

danio Re
17.1.13 21:29
Ojojoj, krušné začátky, koukám... Chudinky rybičky, vy nevěřící Tomášové ;-) Snad už je líp...
akvakoma Re
31.5.12 21:24
Potapěč je vzduchovací dekorace asi za 36,- Kč.
allister Re
31.5.12 20:07
Pěkný příběh...taky nám to dalo práci zajet nové aqua-začátečnické a těch rybek co skonalo...ale už se jim daří skvěle! Vaše aqua je moc pěkné.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/15428-pro-vanka